همشهری آنلاین: مسئولان کارگروه بهداشت استان تهران بر لزوم مراقبت شهروندان نسبت به سلامت آب و میوه مصرفی به منظور جلوگیری از بیماریهای اسهالی و فصلی همچون وبا تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری فارس مهدی ناصح معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی ایران و دبیر کارگروه بهداشت، درمان و تامین اجتماعی استان تهران « وبا» را از جمله بیماریهای اسهالی و روده‌ای شایع در فصل گرما (به واسطه افزایش میزان مصرف آب،‌ میوه و سبزیجات) عنوان کرد و گفت: "اقدامات پیشگیرانه توسط مردم و مسئولان در سال 85 به قدری با یکدیگر هماهنگ بود که در سال گذشته با کمترین میزان بروز و شیوع این بیماری در استان در مقایسه با 40 سال گذشته مواجه بودیم."

وی با اشاره به علائم این بیماری، افزود: "اسهال آبکی و حاد که ممکن است با تب، دل پیچه یا علایم بالینی به همراه نباشد از نشانه های این بیماری است. در صورتی که فرد مبتلا در همان مرحله اول بروز بیماری به پزشک مراجعه کند برای درمان با مشکلی مواجه نخواهد شد.در صورت سهل انگاری مب تواند منجر به مرگ بیمار شود."

دبیر کارگروه بهداشت، درمان و تامین اجتماعی استان تهران ساده‌ترین روش برای تامین آب از دست رفته بدن در صورت بروز این بیماری را استفاده از محلول ( او.آر.اس) عنوان کرد و گفت: "بروز این بیماری ساکنان مناطق حاشیه‌ای را به واسطه آن که آب مصرفی آنان از چاه است و امکان دسترسی به آب بهداشتی را ندارند بیشتر است به همین دلیل حتما مراقبت‌ها در این نواحی باید بیشتر انجام گیرد."

علی رمضان خانی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز با تاکید بر این که وبا بیماریی خطرناک اما با دستورالعملی ساده قابل کنترل است، تصریح کرد: "باید راههای انتقال این بیماری را قطع کرد که ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات با استفاده از پرکلرین‌، استفاده از آب سالم‌، شستشوی مداوم دستها تنها راهکارهای مقابله با این بیماری است."

وی با تاکید بر این که زلالی آب چشمه‌ها و رودخانه‌ها به معنای سالم بودن آنها نیست و ممکن است آب در نقاط بالادستی نقطه جمعیتی موجب آلوده شدن آب شده باشد،‌ تصریح کرد: "شهروندان مراقب یخ مصرفی خود به خصوص در حین سفر باشند که ممکن است از آب سالم تهیه نشده باشند.ضمن آن که شهروندان برای تهیه غذا به محلهای معتبر مراجعه کنند."

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی استفاده از آب آلوده به مدفوع، آشامیدنی‌ها و خوراک آلوده مانند سبزی‌ها و میوه هایی که با آب آلوده شسته شده‌اند و تماس مستقیم دست با ترشحات اسهالی بیمار وبایی را راههای انتقال وبا عنوان کرد.

وی پیشنهاد کرد که به هنگام مصرف آب شهروندان به منظور به حداقل رساندن آلودگی آب از «کلر مادر» استفاده کنند.

رمضان‌خانی در خصوص نحوه تهیه کلر مادر گفت: "در صورتی که 4 قاشق چایخوری پرکلرین در یک لیتر آب ریخته شود، ریختن 3 قطره از این محلول در یک لیتر می‌تواند میزان آلودگی آب را به حداقل برساند."

کد خبر 24311

برچسب‌ها