گروه اجتماعی: ‌ وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد‌مخدر گفت: دولت می‌تواند از طریق حمایت‌های قانونی و معنوی و هموار کردن مسیر فعالیت تشکل‌های مردمی حوزه مبارزه با مواد‌مخدر به آنها کمک کند، بنابراین وقتی تشکلی ایجاد می‌شود، نباید نگاه و توقعی از دولت و بودجه دولتی داشته باشد.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی در حالی چنین گفت که رئیس پلیس مبارزه با مواد‌مخدر از کشف 4هزار تن انواع موادمخدر در دهه 90خبر داده است. رحمانی‌فضلی در دیدار با جمعی از تشکل‌های مردمی حوزه مبارزه با مواد‌مخدر که در محل ستاد برگزار شد، با بیان این مطلب اظهار داشت:

سمن‌ها اگر وابسته به حمایت و بودجه دولت شوند به‌جایی نمی‌رسند، لذا نخستین توصیه من به تشکل‌های مردمی این است که خود را وابسته به دولت و بودجه‌های دولتی نکنند، کمک‌های دولت همچون سنوات گذشته ادامه دارد و در قبال کمک‌هایی که می‌کند، برنامه، اقدام و نتیجه می‌خواهد. وی اظهار داشت:

تشکل‌های مردمی به مباحث پیشگیری، درمان و اشتغال اهمیت زیادی می‌دهند و باید میان این سه هماهنگی مناسبی باشد و به هر سه آنها توجه وی‍ژه‌ای شود. دبیرکل ستاد در ادامه، با اشاره به رویکرد وزارت کشور در این زمینه گفت: رویکرد این وزارتخانه، ‌تقویت سمن‌هاست و بر این مبنا به آنها کمک می‌کند و بنده نیز معتقد هستم که در همه حوزه‌ها حتی مقابله نیز تشکل‌ها می‌توانند کمک کنند، چرا که با یک شبکه بین‌المللی روبه‌رو هستیم که چرخش مالی آن 2هزار میلیارد دلار است.

در همین حال سردار علی مویدی رئیس پلیس مبارزه با مواد‌مخدر با اشاره به اینکه کشور ما نسبت به سایر کشورها به‌دلیل مجاورت با افغانستان دارای آسیب‌پذیری بیشتری است، گفت: براساس آمار سازمان ملل در سال2001 تولید موادمخدر در افغانستان سالانه 185تن بود اما در سال2013 تولید این مواد به 6500تن در سال رسید. وی افزود: این آمار را سازمان ملل اعلام کرده اما براساس برآوردها می‌توانیم بگوییم که آمار سالانه تولید موادمخدر در افغانستان به 8هزار تن می‌رسد.

رئیس پلیس مبارزه با موادمخدر در مورد عدم‌موفقیت در کاهش تقاضا عنوان‌کرد: در 3دهه گذشته رویکردمان در مورد موادمخدر مقابله‌ای بود و حتی پس از ابلاغ سیاستگذاری‌ها دستگاه‌هایمان آنگونه که باید فعالیت نکرده‌اند. مویدی ادامه داد: همانطور که در بخش کاهش عرضه موفق بوده‌ایم مطمئنا در زمینه کاهش تقاضای موادمخدر نیز می‌توانیم موفق باشیم و در این راستا گام برداریم. وی با استناد به نظرسنجی‌های انجام شده در مورد مصرف موادمخدر عنوان‌کرد: نقش خانواده در نابسامانی‌های مصرف موادمخدر براساس این نظرسنجی‌ها 22درصد، نقش فقر و بیکاری 15درصد، نقش دوستان ناباب 13درصد و نقش اعتیاد والدین 15درصد بود.

کد خبر 238208
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز