شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۲ - ۱۱:۳۱
۰ نفر

همشهری آنلاین: ژلوفن جزء دسته داروهای ضد التهایی غیرکورتونی است که متاسفانه مصرف خودسرانه آن به شدت رواج پیدا کرده است. «ژلوفن برای کاهش موقت درد ناشی از سرماخوردگی، دندان درد، درد عضلانی، سردرد از جمله میگرن، آرتریتروماتوئید و درد قاعدگی استفاده می‌شود.»

gelofen tablet

سمانه سورگی، کارشناس ارشد داروسازی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این مطلب، تاکید کرد: افراد مبتلا به آسم، فشار خون، زخم معده، ناراحتی‌‌های خونی مثل هموفیلی و مشکلات انعقادی باید از خوردن داروی ژلوفن پرهیز کنند. افرادی که داروهای آنتی دیابتیک استفاده می‌‌کنند نباید ژلوفن بخورند، چرا که ژلوفن باعث افزایش اثر ضد قند داروها می‌‌شود و افت ناگهانی قند و بروز شوک را به همراه دارد.

سورگی خاطرنشان کرد: دیگر عوارض مصرف خودسرانه این قرص، شامل اختلالات پوستی، اختلالات بینایی، تنگی نفس، افسردگی یا تغییرات رفتاری، اختلالات شنوایی، بی حسی یا ضعف در دست‌ها و پاها، احساس خستگی، اختلالات ادراری و افزایش وزن، درد و سوزش معده است.

این کارشناس ارشد داروسازی با بیان این‌که ژلوفن به کبد صدمه می‌‌زند، افزود: این دارو در کبد متابولیزه می‌‌شود تا قابلیت جذب داشته باشد، بنابراین مصرف زیاد آن به کبد فشار می‌‌آورد و به این بخش بدن آسیب می‌‌رساند.

مصرف این دارو همچنین باعث بروز اختلالات جنینی می‌‌شود. مصرف ژلوفن در سه ماه اول دوران بارداری مجاز است ولی مصرف آن در سه ماه آخر بارداری ممنوع است.

 

کد خبر 233797
منبع: همشهری آنلاین

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز