همشهری آنلاین: وزیر صنعت در دیدار پایانی خود با خبرنگاران که از آن به شام آخر تعبیر کرد، با رد هرگونه دستکاری در آمارهای رسمی، از برخی چالش‌های بین دستگاه‌ها خبر داد و گفت: هیچ تولیدکننده ای نمی تواند ادعا کند از یارانه هدفمند سهمی نبرده است.

مهدی غضنفری

تسنیم نوشت: مهدی غضنفری در مراسم خداحافظی خود با خبرنگاران ضمن تأکید بر اینکه بنده هیچ دستوری مبنی بر اعلام آمارهای عملکرد این وزارتخانه با تغییر به مردم نداده ام، اظهار داشت: به اعتقاد بنده زیر سوال بردن آمار یک وزارتخانه زیر سوال بردن تلاش 30 هزار نیروی تلاشگر آن است.

وی با اشاره به اینکه در طول وزارت خود در بخش صنعت، معدن و تجارت کشور از هر تلاشی برای ارائه خدمت به مردم فروگذار نکردم، افزود: در برخی از موارد برای اجرای برنامه‌های خود با بخش های مختلف از جمله دولت با اختلاف نظر همراه بودیم که در نهایت نتوانستیم آن برنامه ها را به مرحله اجراء برسانیم.

وزیر صنعت معدن و تجارت واگذاری معادن را یکی از چالش های جدی خود با وزارت اقتصاد دانست و گفت: با واگذاری معادن بزرگ به بخش خصوصی مخالف بودیم اما با واگذاری حق برداشت معادن توسط بخش خصوصی مخالفتی نداشتیم که در نهایت نتوانستیم این امر را در دروان مسؤلیت خود در وزارت صنعت اجرایی نمایم .

غضنفری احیای سازمان های تولیدی، اختصاص ردیف های بودجه‌ای به سازمان های توسعه‌ای و بحث واگذاری نمایشگاه بین المللی را دیگر موارد مورد اختلاف خود با دیگر نهادها دانست و گفت: وزیر آینده این موارد را بررسی و در نهایت تصمیمات مؤثری را اتخاذ کند.

وی ادامه در واکنش به اظهارات برخی از افراد مبنی بر عدم اختصاص سهم تولید از فاز نخست قانون هدفمند سازی یارانه‌ها، تصریح کرد: سهم تولید در روند طول اجرای این قانون در غالب قیمت های تبدیلی و ترجیحی پرداخت شده است به نحوی که هیچ تولیدکننده ای نمی تواند اعلام کند که با افزایش قیمت انرژی این وزارت خانه با افزایش قیمت محصولات آنها موافقت نکرده است.

وزیر صنعت معدن و تجارت در ادامه به اختلاف نظرهای خود با شورای رقابت در قیمت گذاری کالاهای انحصاری اشاره کرد و گفت: به اعتقاد بنده برای جلوگیری از انحصار نباید فقط به قیمت گذاری کالاهای انحصاری اکتفاء نمود بلکه نکته اصلی این موضوع ریشه کنی آنها است.

وی ضمن تأکید براینکه باید با تصمیمات کارآمد ریشه انحصار در کشور برطرف گردد، افزود: کنترل سهم بازار مانع واردات کالا به کشور و در نتیجه رفع انحصار را به دنبال خواهد داشت حتی در این رابطه نکاتی نیز در قانون تأسیس شورای رقابت عنوان شده است ولی این نهاد به جای کارهای ریشه ای فقط بر تعیین دستورالعمل و قیمت تأکید دارد.

به اعتقاد غضنفری،صدای ما آن طور که باید به شورای رقابت نرسید که بایستی برای بهبود فضای کسب و کار مصادیق رانت خواری در جامعه بررسی شود و راهکار ریشه کنی آن اجرایی شود.

ایسنا نیز در گزارش این مراسم نوشت: شام آخر وزیر صنعت و تجارت با طعم انتقاد و توصیه همراه بود. غضنفری در این دیدار گفت: دروغگو نبوده و نیستم و کاری کردم که دیگران نتوانستند!

اما مهدی غضنفری در آخرین دیدار خود با خبرنگاران به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه انتظار داشت محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم هم در این دیدار افطاری حضور داشته باشد، گفت: آقای نعمت‌زاده به دلیل حضور در کمیسیون صنایع و معادن مجلس و بعد از آن اتاق بازرگانی و صنایع تهران نتوانست به مراسم امشب بیاید. عیب ندارد. آقای شافعی اینجا نشسته و ما فرض می‌کنیم ایشان آقای نعمت‌زاده است!

غضنفری با اشاره به اینکه بعد از دوران وزارت به دانشگاه و تدریس مهندسی صنایع، رشته تخصصی‌اش برخواهد گشت، گفت: باید در دانشگاه رشته یا درسی تحت عنوان صادرات داشته باشیم که الان متاسفانه نداریم.

غضنفری با اذعان به اینکه در مورد ادغام وزارتخانه‌های صنایع و معادن و بازرگانی کار فرهنگی خوبی انجام نشد، توضیح داد: ادغام دو وزارتخانه از نظر مبنای تئوریک کار درستی بود اما فرصت تبیین آن‌را نداشتیم و ادغام با عجله انجام شد. می‌خواهم بگویم ما درشرایط ادغام تصمیمات بسیار مهم ضدتحریمی گرفتیم که اتخاذ هر یک از این تصمیمات در شرایط غیرادغام امکان‌پذیر نبود.

وی افزود: همین الان هم گاهی در روزنامه‌ها می‌نویسند وزیر صنعت، معدن و تجارت جنبه‌های بازرگانی‌اش بر صنعت برتری یافته است. اما می‌گویم که من کاری را به سامان رساندم که در زمان هیچ‌یک از وزرای سابق صنایع و معادن انجام نشده بود. نه اینکه آنها نمی‌خواستند انجام بدهند ولی به دلیل اختلافات بین وزارتخانه‌های صنایع و معادن و بازرگانی کار دشوار بود.

محرابیان نامه‌های مرا رد می‌کرد!

وی افزود: زمانی که در وزارت بازرگانی بودم و بعد از آن سرپرست وزارت صنایع و معادن هم شد متوجه شدم که برگه‌های زیادی روی میز وزیر سابق صنایع و معادن وجود دارد که هیچ‌کدام امضا نشده است. این برگه‌ها مربوط به درخواست تغییر تعرفه از سوی وزارت بازرگانی بودند که عمدتا با مخالفت وزیر صنایع و معادن مواجه شده بود. حتی در بین این برگه‌ها درخواست‌های من نیز وجود داشت!

با وزارت اقتصاد مشکل داشتیم

او در ادامه با اشاره به اینکه در مورد واگذاری معادن بزرگ چالش جدی با وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی داشتیم، افزود: ما معتقدیم که معادن بزرگ جزو انفال هستند و نباید واگذار شوند. بلکه حق برداشت از معادن بزرگ باید واگذار شود. از سوی دیگر در مورد احیای سازمان‌های توسعه‌ای هم با معاونت برنامه‌ریزی ریاست جمهوری مشکل داشتیم. در بودجه سال جاری هر جا اسم سازمان‌های توسعه‌ای بود نام این سازمان‌ها خط خورده بود. ما از این موضوع راضی نیستیم. توصیه می‌کنم دولت جدید توجه ویژه‌ای به سازمان‌های توسعه‌ای داشته باشد.توجه شود. بودجه آنها کم است. بهتر شد اما راضی نیستیم.

واگذاری نمایشگاه به صدا و سیما اشتباه است

غضنفری درباره ماجرای پرحاشیه واگذاری نمایشگاه بین‌المللی تهران به صدا و سیما گفت: ما در مورد واگذاری شرکت نمایشگاه‌های بین‌المللی موضع گرفتیم و برای رییس جمهوری هم نامه نوشتم. در رای‌گیری هیات در این مورد نیز نظر و دلایل مخالفت خود را اعلام کردم. به هیچ‌وجه مخالفت ما با این قضیه به معنای تضعیف صدا و سیما نبود. صدا و سیما کارش خیلی مهم است و نهاد ضداسکتباری است. اما در همین حد که مهم است، نهادهای دیگر هم مهم هستند و ما هم اهمیت خاص خود را داریم. ما باید از کار خودمان دفاع کنیم و معنایش بی‌اهمیتی کار صدا و سیما نیست. هر چیزی در جای خود نکوست.

شورای رقابت به کار اصلی‌اش برسد!

غضنفری در ادامه بار دیگر از عملکرد شورای رقابت انتقاد کرده و توضیح داد: موضوع انحصار در بازار و اقتصاد برخورد ریشه‌ای نیاز دارد نه برخورد قیمتگذاری. هم‌اکنون تعریفی از انحصار و رانت نداریم. مشخص نیست باید چه کار کنیم که از حالت انحصار خارج شویم. شورای رقابت باید تعریف و مصادیق انحصار را مشخص کند نه اینکه مدام دنبال قیمتگذاری خودرو باشد. این موضوع اصلا مهم نیست. ما در کشور به یک نهاد ضدانحصار قوی نیاز داریم تا هرجا سهم واردکننده‌ای در بازار بالا رفت بتوانیم جلوی آن‌را بگریم و حتی نگذاریم ثبت سفارش کند. البته در شرایط فعلی چنین مجوزی نداریم. انحصار و رانت در فضای کسب و کار کشور بسیار خطرناک است و تاکنون کمتر به آنها توجه شده است. نباید اجازه دهیم که فضای انحصار در بازار شکل بگیرد.

دروغگو نبوده و نیستم

اما وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دهم در بخش پایانی اظهارات خود به یکی از جنجالی‌ترین انتقادات وارد شده به عملکرد این وزارتخانه نیز پاسخ داد؛ آمارسازی در حوزه صنعت و معدن.

وی توضیح داد: یکی دو تا خبرگزاری هستند که هنوز تردید دارند آمار و ارقامی که ما مطرح می‌کنیم پایه‌اش کارشناسی و درست است یا خیر. از نظر من دستکاری در آمارها کار حرامی است. آمارها ثروت بین نسلی هستند و باید درست و پاک با آنها رفتار شود چون بعدا قرار است با این آمارها کار علمی و تحلیل انجام شود. هیچکس در وزارت صنعت هیچ مجوزی از من نداشته که آماری را کمتر یا بیشتر اعلام کند و اگر هم موردی را ببینم حتما برخورد می‌کنم.

وی افزود: برخی رسانه‌ها آماری را که من اعلام می‌کنم در کنار آمار دیگر قرار داده و اینطور می‌گویند که آمار وزیر صنعت کذب بوده و او دروغگو است. اما باید بگویم که راستگویی برای وزارتخانه یک ضرورت است. به نظرم ما به یک جسله رفع دلخوری‌ها نیاز داریم. خبرنگاران حق هم دارند ممکن است خبرنگاری از من اطلاعاتی می‌خواسته اما من سر کارش گذاشتم و جواب ندادم.

غضنفری در پایان گفت: آقای نعمت‌زاده به جلسه امشب نیامد و فعلا که وزیر نشده، یک جلسه به شما بدهکار شد.

کد خبر 226193
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز