دوشنبه ۱۳ فروردین ۱۳۸۶ - ۱۴:۳۸
۰ نفر

گروه سلامت برایتان پیش آمده که به عیادت بیماری رفته باشید که به تازگی یک سکته مغزی را از سر گذرانده و پیش خودتان فکر کرده باشید که « نکند من هم روزی سکته کنم و به این حال و روز بیفتم؟»

با تازه‌ترین تحقیقاتی که در دنیای پزشکی انجام شده، روز به روز ابزار بیشتری برای این گونه پیش‌بینی‌ها به دست می‌آید. محققان پزشکی به شما خواهند گفت که کنترل کدام شاخص‌ها می‌تواند در پیشگیری از انواع بیماری ها و از جمله سکته، به شما کمک می‌کند.

این بار محققان مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها در آتلانتا، برخی از این شاخص‌ها را که با کمک دستگاه فشار خون به دست می آید، معرفی کرده اند و گفته‌اند که کدام یک از این شاخص‌ها پیش‌بینی‌کننده قوی‌تر و مهم‌تری در پیش‌بینی سکته است.

به گزارش پایگاه اینترنتی رویترز نتایج بررسی های آنها نشان می دهد فشار خون سیستولیک، یا همان فشار خون «ماکزیمم»، یکی از مهم ترین این شاخص هاست که می تواند خطر سکته را پیش بینی کند. (فشار خون سیستولیک عدد بالایی در قرائت فشار خون است و فشار خون دیاستولیک عدد پایینی )

دانشمندان پیشتر دریافته بودند فشار خون سیستولیک بهتر از فشار خون دیاستولیک به پیش بینی خطر سکته در مردان به ظاهر سالم کمک می‌کند. اما نقش این شاخص در پیش بینی خطر سکته در زنان و گروههای نژادی مختلف مشخص نبود.

به همین جهت محققان تصمیم گرفتند این موضوع را در تعداد زیادی نمونه که در مطالعه دیگری شرکت کرده و به مدت طولانی تحت نظر قرار گرفته بودند، بررسی کنند.

در این مطالعه  ۳هزار و  ۲۹۵مرد و  ۳هزار و  ۴۶۲زن به مدت ۱۵ سال از لحاظ شاخص های مختلف فشار خون بررسی شدند. در مدت این پیگیری طولانی مدت، ۱۱۳مورد سکته مرگبار در این افراد رخ داد.

این محققان دریافتند افزایش فشار خون سیستولیک، فشار خون دیاستولیک، فشار نبض و میانگین فشار سرخرگی هر کدام با افزایش خطر سکته مرگبار مرتبط است. اما فشار خون دیاستولیک شاخص مناسب تری برای پیش بینی سکته به شمار می آید.

بررسی‌های آنها نشان داد به ازای هر  ۱۰میلی گرم جیوه افزایش فشار خون سیستولیک، خطر نسبی سکته در مردان، ۱/۱۹ بیشتر می‌شود و در زنان ۱/۱۵درصد این خطر بالا می‌رود.

این یافته‌ها با نتایج مطالعات قبلی مطابقت دارد و نشان می‌دهد فشار خون سیستولیک شاخص مهمی در پیش‌بینی خطر سکته مرگبار است.

اینها همه تاکید دوباره‌ای است بر این که هر فرد بزرگسال باید به طور مرتب فشار خون خود را کنترل کند و در صورتی که اندازه فشار خون او، به ویژه فشار خون سیستولیک او، بالا بود، برای پایین آوردن و درمان آن اقدامات لازم را انجام دهد.

به این ترتیب به جای ترسیدن از سکته ای که زمان وقوع آن نامعلوم است و وقوعش مرگبار، می توان راه‌هایی را برای مقابله با آن پیدا کرد.این یافته‌ها در شماره ماه مارس نشریه «پرفشاری خون‌آمریکا»  منتشر شده است.

کد خبر 18622

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار پزشکی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز