سه‌شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۱ - ۱۳:۳۰
۰ نفر

همشهری آنلاین: در پنج ماه گذشته قیمت برخی از مواداولیه دارویی که حتی در داخل تولید می‌شوند حدود ۸۰درصد افزایش داشته است و اگر اصلاح قیمت دارو‌ها به فوریت صورت نگیرد تولیدکنندگان دارو دیگر توجیه اقتصادی برای ادامه تولید دارو نخواهند داشت.

دارو

رئیس انجمن علمی داروسازان ایران در گفت‌وگو با ایلنا اظهار داشت: اگر اقدام عاجلی در تامین منابع ارزی و اصلاح قیمت دارو‌ها صورت نگیرد بازار دارویی در آینده بسیار نزدیک دچار مشکلات جدی می‌شود.

 حمید خویی با تاکید براینکه بروز مشکلات جدی در بازار دارویی شامل همه دارو‌ها چه خاص و چه عام خواهد شد گفت: البته مشکلات در داروهای خاص زود‌تر بروز خواهد کرد.

 وی با بیان اینکه قیمت مواداولیه، مواد چاپی و مواد بسته‌بندی در صنعت داروسازی در چهار ماه اخیر به شدت افزایش پیدا کرده است افزود: متاسفانه گاهی اوقات این افزایش قیمت‌ها از کل سودی که تولیدکنندگان دارو به دست می‌آورند به مراتب بیشتر است.

 خویی تصریح کرد: در ماههای اخیر حدود ۳۰ قلم دارو با افزایش قیمت بسیار ناچیز رو به رو بوده‌اند در حالی که در پنج ماه گذشته قیمت برخی از مواد اولیه دارویی که حتی در داخل تولید می‌شوند حدود ۸۰ درصد افزایش داشته است.

 به گفته رئیس انجمن علمی داروسازان ایران اگر اصلاح قیمت دارو‌ها به فوریت صورت نگیرد تولیدکنندگان دارو دیگر توجیه اقتصادی برای ادامه تولید دارو نخواهند داشت.

 خویی با تاکید برافزایش بسیار هزینه‌های تولید دارو در چند ماه گذشته افزود: در حالی که منابع ارزی تامین نمی‌شود و سیستم بانکی کشور به جای اینکه در سال تولید ملی شرایط تامین ارز را سهل‌تر کند روز به روز شرایط دشوارتری را برای تامین ارز رسمی و مرجع قائل می‌شود.

 وی ادامه داد: در روزهای اخیر سازندگان دارو را مجبور کرده‌اند که کل قیمت مواد اولیه دارویی و حتی در برات ۱۲۰ درصد هزینه دارو را پیشاپیش پرداخت کنند.

 رئیس انجمن علمی داروسازان ایران افزود: این حالی است خیلی وقت‌ها که از منابع خارجی ماده اولیه خریداری می‌کردیم چهار پنج ماه بعد پول آن را پرداخت می‌کردیم.

 وی با تاکید براینکه سیستم بانکی عملا ما را مجبور می‌کند که پیش از ورود دارو پول آن را پرداخت کنیم افزود: همین مسئله باعث شده است که حجم نقدینگی مورد نیاز ما ۴ تا ۵ برابر افزایش یابد.

 خویی خاطرنشان کرد: اگر مشکل تامین ارز، انتقال ارز و اصلاح قیمت‌ها حل نشود به طور حتم صنعت داروسازی روبه ورشکستگی خواهد رفت.

کد خبر 173060
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد كلان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز