همشهری آنلاین: وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در جلسه رسمی روز دوشنبه موضوع منع خرید نفت از ایران را از دستور کار خارج کردند.

به گزارش همشهری آنلاین، «پلتز» سایت انگلیسی از اعلام نظر یک دیپلمات اروپایی مبنی بر بررسی نشدن موضوع تحریم خرید نفت ایران از سوی کشورهای اروپایی، خبر داد.

به گزارش این سایت انگلیسی، وقتی که از این دیپلمات سوال شد که آیا موضوع ایران در اجلاس وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا مورد بررسی قرار گرفت گفت: موضوع ایران در این جلسه حتی مطرح هم نشد.

به گفته این دیپلمات که نامش فاش نشده است قبل از آغاز دور بعدی مذاکرات هسته ایران و گروه 1+5 که قرار است در بغداد برگزار شود ایران از طرف‌ها خواسته است تا از اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران خودداری کنند تا آسیبی به روند مذاکرات وارد نشود.

وی در ادامه گفت: در این مقطع زمانی احیای موضوع تحریم یک اشتباه سیاسی ناخرسند کننده است.

مهر در این باره نوشت؛ لازم به ذکر است در اسفند ماه اتحادیه اروپا در اقدامی خصمانه با لابی دولت انگلیس تحریم نفتی ایران را تصویب کرد که بر اساس آن قرار شد خرید نفت ایران از سوی این کشور‌ها از اوایل تابستان امسال متوقف شود. اما در پی هشدارهای جمهوری اسلامی ایران و از آنجایی که در صورت اجرای این تحریم، اقتصاد ضعیف بسیاری از این کشور‌ها اوضاع وخیم‌تری پیدا خواهد کرد این کشور‌ها اعلام کردند احتمال دارد در اول جولای (۱۱ تیرماه) در خصوص اجرایی کردن این تحریم تجدید نظر کنند.

همچنین سه هفته پیش، اتحادیه اروپا تصمیم گیری درباره ممنوعیت کامل واردات نفت ایران را یک ماه به تاخیر انداخت که این اقدام از اختلاف و دودستگی میان اروپایی‌ها در خصوص تحریم تهران و وابستگی آن‌ها به نفت کشورمان حکایت می‌کرد.

وزیران امور خارجه کشورهای عضو اتحادیه اروپا در نشست سه هفته پیش خود در لوکزامبورگ، تصمیم گیری در خصوص ممنوعیت واردات نفت از ایران را که باید از ابتدا جولای اجرا می‌شد، تا پایان می‌(۱۱ خرداد) به تاخیر انداختند.

یک دیپلمات بلندپایه اروپایی اعلام کرده بود تاخیر در تصمیم گیری برای ممنوعیت واردات نفت از ایران بنا به درخواست ایتالیا و یونان صورت گرفت که از این می‌ترسند که ممنوعیت واردات نفت از ایران به افزایش هزینه‌های آن‌ها برای تامین نیازهای انرژی خود منجر شود که این مسئله سبب ایجاد مانع در برابر اجرای برنامه‌های ریاضت اقتصادی شدید آن‌ها در زمینه هزینه‌های بودجه می‌شود که این کشور‌ها را از مانور برای خرید منابع انرژی دیگر محروم می‌کند.

کد خبر 170508

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز