سه‌شنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۰ - ۱۲:۴۱
۰ نفر

همشهری آنلاین : مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی از تدوین آئین نامه پذیرش دانشجوی پولی در خردادماه خبر داد و گفت : فعلا در مرحله بحث بر روی پذیرش دانشجوی پولی در مقطع دکتری هستیم .

ابوالفضل حسنی در گفتگو با خبرگزاری مهر درباره شیوه پذیرش دانشجوی پولی که در برنامه پنجم توسعه مصوب شده است، گفت: در حال تدوین دستورالعمل پذیرش دانشجوی پولی هستیم تا در اسرع وقت ابلاغ شود.

وی در پاسخ به اینکه آیا شیوه پذیرش دانشجوی پولی از کنکور سال 90 اعمال می شود، گفت: فعلا در مرحله بحث بر روی پذیرش دانشجوی پولی در مقطع دکتری هستیم. برای پذیرش دانشجوی پولی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد هم باید جلساتی برگزار و جزئیات آن را تعیین کنیم.

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی درباره نحوه اجرایی شدن پذیرش دانشجوی پولی در مقطع دکتری گفت: روند پذیرش دانشجوی پولی در مقطع دکتری به این صورت است که به فرض یک گروه آموزشی در یک دانشگاه 10 نفر ظرفیت پذیرش دارد، وقتی از میان قبول شدگان آزمون نیمه متمرکز دکتری، به اندازه سه برابر این ظرفیت برای مصاحبه معرفی می شوند، پس از مصاحبه به اندازه ظرفیت اعلام شده پذیرش می‌شوند.

وی اظهار داشت: اگر گروه تشخیص دهد نفر یازدهم و دوازدهم از نظر علمی اعتبار دارند و مصاحبه را جواب داده اند، می‌توانند پیشنهاد دهند که آن دو نفر به صورت دانشجوی پولی ثبت نام کنند.

حسنی افزود: از سال آینده تصمیمی اتخاذ خواهیم کرد که وقتی دانشجویان برای ثبت نام در آزمون نیمه متمرکز دکتری اقدام می کنند یک بخش در زمان ثبت نام پیش بینی شود که اگر ثبت نام کنندگان تمایل به تحصیل به شیوه دانشجوی پولی را داشتند در آن بخش آمادگی خود را اعلام کنند.

وی درباره پذیرش دانشجوی پولی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نیز گفت: فعلا برنامه ای برای پذیرش دانشجوی پولی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد نداریم. برای پذیرش دانشجوی پولی در این دو مقطع باید جلساتی برگزار کنیم که اگر نیاز باشد و نیازش را احساس کنیم به این سمت می رویم.

مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی افزود: بحث پذیرش دانشجوی پولی در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در شرایط فعلی ضروری نیست. چرا باید در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجوی پولی داشته باشیم؛ در حالی که 200 هزار صندلی خالی داریم. اما برنامه پذیرش دانشجوی پولی را برای مقطع دکتری آغاز کرده ایم و به تدریج به سمت اجرای این برنامه برای مقاطع دیگر می رویم.

حسنی مرجع تعیین شهریه دانشجوی پولی را هیئت های امنای دانشگاه‌ها اعلام کرد و در پاسخ به اینکه شهریه دانشجوی پولی در قیاس با شهریه ای که دانشجویان دوره های شبانه یا دانشجویان دانشگاه‌های غیرانتفاعی پرداخت می کنند چگونه است گفت: کم و زیاد کردن شهریه افرادی که در قالب دانشجوی پولی ثبت نام می‌کنند، در اختیار هیئت امنای هر دانشگاه است.

"دانشجوی پولی" در دو مقطع به طور جدی وارد ادبیات آموزش عالی کشورمان شد؛ یکی در اوایل دهه 80 و دیگری در اوایل دهه 90 . مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی در پاسخ به اینکه تفاوت دیدگاه برنامه ریزان در وارد کردن عنوان "دانشجوی پولی" در آموزش عالی کشورمان در این دو مقطع زمانی چیست، گفت: در برنامه چهارم توسعه دچار کمبود صندلی در آموزش عالی کشورمان بودیم. پیش بینی برنامه ها در آن مقطع چنین بود که با ایجاد شیوه پذیرشی جدید با عنوان دانشجوی پولی بتوان ظرفیتی جدید ایجاد کرد.

ابوالفضل حسنی افزود: اما در برنامه پنجم توسعه، برنامه مان این است که آموزش کم هزینه تری نسبت به کشورهایی که استانداردهایشان نیز از ما کمتر است برگزار کنیم. وزارت علوم این هزینه را می دهد تا افراد بتوانند در کشور خودشان ادامه تحصیل دهند.

کد خبر 133489

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آموزش

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز