شهردار تهران درباره نحوه اجرای طرح «تورم صفر» تاکید کرد : میزان خرید خانوارها از این بسته، متناسب با بُعد خانوار محاسبه می‌شود و خانواده‌ها امکان تأمین اقلام مورد نیاز خود برای یک یا دو ماه را خواهند داشت.

زاکانی

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا زاکانی در گفت وگوی ویژه خبری گفت: شهرداری نباید به خدمات روزمره محدود شود و باید با استفاده از ظرفیت‌های قانونی به بازوی اجرایی مدیریت شهری تبدیل شود.

وی افزود: طرح مدیریت جامع شهری در مجلس دنبال می‌شود تا بخشی از امور به شهرداری‌ها واگذار شود.

زاکانی ادامه داد: در تهران ۳۱۶ بازار و میدان میوه و تره‌بار فعال است و قیمت‌ها در این مراکز به‌طور میانگین حدود ۳۰ درصد پایین‌تر از بازار اطراف است؛ ضمن اینکه بیش از ۵۰ درصد مردم بخشی از خرید خود را از این مراکز انجام می‌دهند.

۸۳ درصد ناوگان اتوبوسرانی تهران نوسازی شده است

شهردار تهران، با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه حمل‌ونقل عمومی اظهار کرد: هر هزینه‌ای که مستقیم برای معیشت مردم انجام شود، از نظر ما سود است؛ اما این به معنای عقب ماندن از سایر وظایف شهری نیست.

وی افزود: روزی که وارد شهرداری شدیم، ۸۶۰ اتوبوس فعال در گردش بود؛ امروز این عدد به بیش از ۲۵۰۰ دستگاه رسیده است. ۸۳ درصد ناوگان اتوبوسرانی تهران نوسازی شده و توسعه ناوگان همچنان ادامه دارد.

شهردار تهران درباره ورود اتوبوس‌های برقی به ناوگان پایتخت اینطور توضیح داد: برای نخستین بار اتوبوس برقی سه‌کابین وارد بندر شده و اتوبوس‌های برقی دوکابین و سه‌کابین نیز به‌تدریج به ناوگان اضافه می‌شوند. ‌ خرید اتوبوس از داخل و خارج ادامه دارد و در حوزه حمل‌ونقل عمومی رکورد تازه‌ای ثبت شده است.

طرح «تورم صفر» اثر مستقیم در زندگی مردم دارد

شهردار تهران با تشریح جزئیات طرح تثبیت قیمت کالاهای اساسی گفت: بخشی از کالاها از طریق واردات و بخشی با خرید مستقیم از تولیدکنندگان داخلی تأمین شده و هدف طرح، شکستن حباب قیمتی و کاهش فشار معیشتی بر مردم است.

زاکانی ادامه داد: بخشی از کالاها را از طریق واردات و بخشی را با خرید مستقیم از داخل و حذف واسطه‌ها تأمین کرده‌ایم؛ این کالاها از سطح بازار جمع‌آوری نشده که موجب اختلال در کسب‌وکارها شود.

وی افزود: بازار مسیر خودش را دارد و ما هم به‌صورت جداگانه عرضه می‌کنیم؛ هدف این است که با ایجاد یک اهرم، حباب قیمتی شکسته شود و اثر مستقیم آن در زندگی مردم دیده شود.

وی تاکید کرد: بسته نخست کالاها خریداری شده و در انبارها و سردخانه‌ها موجود است؛ همزمان با خرید مردم، تأمین مجدد کالا نیز ادامه پیدا می‌کند.

شهردار تهران با اشاره به تثبیت قیمت کالاهای این طرح گفت: قیمت این اقلام برای ۶ ماه ثابت می‌ماند؛ حتی اگر قیمت مصوب کالاهایی مانند شکر و روغن تغییر کند، ما آنها را با همان قیمت فعلی عرضه خواهیم کرد. در طرح «تورم صفر» که با هدف تثبیت قیمت برخی کالاهای اساسی اجرا می‌شود، سهم خرید خانوارها بر اساس بُعد خانوار تعیین خواهد شد.

وی افزود:خانوارها متناسب با تعداد اعضای خانواده می‌توانند اقلام مشمول این طرح را برای مصرف یک‌ماهه یا دوماهه خریداری کنند.

قیمت ۱۲ قلم کالای اساسی تا ۶ ماه ثابت می‌ماند

شهردار تهران درباره اجرای طرح تثبیت قیمت ۱۲ قلم کالای اساسی به مدت ۶ ماه گفت: از آبان‌ماه، سه قلم کالای دیگر به این سبد اضافه می‌شود و تعداد اقلام به ۱۵ مورد خواهد رسید.

زاکانی افزود : ریسک طرح تورم صفر را پذیرفته‌ایم؛ اگر هزینه داشته باشد، پرداخت می‌کنیم

شهردار تهران با اشاره به نحوه تأمین مالی طرح تثبیت قیمت کالاهای اساسی ادامه داد: شهرداری با آگاهی از ریسک‌های این طرح، تأمین مالی آن را از طریق اعتبار شهرداری، تسهیلات بانکی و ظرفیت‌های بانک مرکزی دنبال می‌کند.

وی درباره نحوه تأمین مالی طرح تثبیت قیمت کالاهای اساسی اظهار کرد: تأمین مالی این طرح با استفاده از اعتبار شهرداری، تسهیلات بانکی و ظرفیت‌هایی که از بانک مرکزی دریافت می‌شود، انجام خواهد شد.

وی افزود: برای تأمین ارز مورد نیاز واردات نیز پیش‌بینی لازم انجام شده و پس از فروش کالاها، منابع دوباره جایگزین می‌شود.

زاکانی ادامه داد: این ریسک را با آگاهی پذیرفته‌ایم، چون هدف ما این است که فشار کمتری به معیشت مردم وارد شود.

ثبت‌نام در «شهرزاد» فقط با کد ملی

شهردار تهران با تشریح نحوه ثبت‌نام و دریافت سهمیه در طرح «تورم صفر» گفت: سرپرستان خانوار می‌توانند با استفاده از کد ملی در سامانه «شهرزاد» ثبت‌نام کرده و سهمیه خرید خود را بر اساس بُعد خانوار دریافت کنند.

شهردار تهران، درباره نحوه ثبت‌نام و اجرای طرح «تورم صفر» اظهار کرد: شهروندان می‌توانند در سامانه «شهرزاد» وارد بخش «تورم صفر» شوند؛ سرپرست خانوار فقط با وارد کردن کد ملی، به‌صورت برخط شناسایی می‌شود و تعداد اعضای خانوار و میزان سهمیه خرید او مشخص خواهد شد.

وی افزود: میزان خرید بر اساس بُعد خانوار تعیین می‌شود. تمام اقلام، میزان سهمیه و قیمت‌ها در سامانه نمایش داده می‌شود و خانوار می‌تواند بسته موردنظر خود را انتخاب و هزینه نهایی را مشاهده کند.

زاکانی ادامه داد: کالاها به سه روش قابل دریافت است؛ تحویل درِ منزل، مراجعه به میادین منتخب میوه و تره‌بار یا دریافت از فروشگاه‌های شهروند.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: در مهرماه ۱۰۸ میدان میوه و تره‌بار و ۱۸ فروشگاه شهروند برای اجرای طرح در نظر گرفته شده و قرار است از آبان‌ماه تعداد مراکز ارائه‌دهنده افزایش پیدا کند.

دولت برای اجرای طرح «تورم صفر» لازم نیست پولی پرداخت کند

شهردار تهران با اشاره به حمایت دولت از طرح «تورم صفر» تاکید کرد: دولت برای اجرای این طرح نیازی به پرداخت پول ندارد و با دستور رئیس‌جمهور، امکان اجرای این الگو در سراسر کشور در حال بررسی است.

زاکانی درباره حمایت دولت از طرح «تورم صفر» گفت: دولت برای اجرای این طرح لازم نیست پولی پرداخت کند، اما از آن حمایت می‌کند.»

وی افزود: با دستور رئیس‌جمهور، کمیته‌ای برای بررسی این الگو و امکان اجرای آن در سراسر کشور تشکیل شده است.»زاکانی ادامه داد: «بررسی‌های اولیه برای اجرای طرح در کل کشور آغاز شده و اجرای سراسری آن در دست بررسی است.

زاکانی تاکید کرد: برنامه ما این است که خریدها را به‌صورت دوره‌ای و هر سه ماه یک‌بار تکرار کنیم تا امکان استمرار طرح فراهم شود. در این ۶ ماه قیمت ۱۲ قلم کالا ثابت می‌ماند و برای دوره بعد هم از قبل مشخص می‌کنیم هر کالا حداکثر چه میزان افزایش قیمت داشته باشد.

وی ادامه داد: ممکن است برای برخی اقلام فقط چند درصد افزایش در نظر گرفته شود؛ مبنا هم صرفاً قیمت تمام‌شده خواهد بود.

شهردار تهران گفت: در این طرح یک ریال سود برای شهرداری مدنظر نیست؛ هدف این است که فشار تورمی و هجمه اقتصادی دشمن مستقیماً وارد معیشت خانوارها نشود.

مادران تهرانی برای هر نوزاد، تا دو سال ماهانه ۲.۵ میلیون تومان چشم روشنی می‌گیرند

شهردار تهران گفت : مادرانی که از ابتدای سال ۱۴۰۵ صاحب فرزند شده‌اند، مشمول طرح «چشم‌روشنی» شهرداری تهران می‌شوند. این حمایت برای هر فرزند به‌صورت جداگانه محاسبه می‌شود و تا دو سال ادامه خواهد داشت؛ اگر مادری چند فرزند داشته باشد، اعتبار به همان تعداد افزایش پیدا می‌کند.

به گفته وی، ثبت‌نام از طریق سامانه «شهرزاد» انجام می‌شود و اطلاعات مادر و نوزاد به‌صورت برخط از ثبت‌احوال استعلام خواهد شد. پس از تأیید اطلاعات، ماهانه ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان اعتبار در کیف پول مادر شارژ می‌شود. این اعتبار برای خرید از فروشگاه‌های شهروند و میادین میوه و تره‌بار شهرداری قابل استفاده خواهد بود.

زاکانی افزود: برای همه مشمولان طرح «چشم‌روشنی»، ماهانه مجموعاً ۳.۵ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفته شده و این رقم برای دهک‌های یک تا سه به ۴ میلیون تومان می‌رسد. از این مبلغ، ۲.۵ میلیون تومان برای خرید از شهروند و میادین، ۵۰۰ هزار تومان برای خدمات سلامت «شهر سالم» و ۵۰۰ هزار تومان برای خدمات فرهنگی و تفریحی اختصاص می‌یابد. دهک‌های یک تا سه نیز ۵۰۰ هزار تومان اعتبار اضافه دریافت می‌کنند.

شهردار تهران تاکید کرد: همزمان در حال مذاکره با کارخانه‌های تولیدکننده ملزومات نوزاد هستیم تا کالاها بدون واسطه و با قیمت پایین‌تر در اختیار خانواده‌ها قرار گیرد. این اعتبار برای هر فرزند به‌صورت جداگانه محاسبه می‌شود و خانواده می‌تواند از آن برای خرید اقلام مورد نیاز فرزند و کالاهای معیشتی استفاده کند.

ادامه دارد...

کد خبر 1074983

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهردارى

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha