شهردار تهران در گردهمایی هیات امنا و مدیران محله‌های پایتخت گفت: تهران امروز به‌عنوان «تنگه احد» کشور به دست مردم و مدیران شهری سپرده شده و مدیریت شهری تلاش می‌کند با اجرای مجموعه‌ای از بسته‌های معیشتی، مسکن، سلامت، کارآفرینی و انرژی، بخشی از فشارهای واردشده بر شهروندان را کاهش دهد.

گردهمایی امنای محلات با حضور شهردار

به گزارش همشهری آنلاین، علیرضا زاکانی در این مراسم با اشاره به شرایط کنونی کشور اظهار کرد: امروز کشور در شرایط خاصی قرار دارد و بخشی از مشکلات موجود، ریشه در ناترازی‌های گذشته در حوزه‌های بودجه، انرژی، آب و اقتصاد دارد و بخشی دیگر نیز ناشی از شرایطی است که پیش از جنگ و در جریان آن بر کشور تحمیل شده است.

وی افزود: سایه جنگ بر سر کشور موجب شده مسئولان با مشکلات جدی مواجه شوند و مردم نیز آسیب‌هایی را تجربه کنند. یکی از مهم‌ترین آسیب‌های امروز، مشکلات اقتصادی، کاهش ارزش پول ملی، افزایش قیمت‌ها و فشار معیشتی بر مردم است. در کنار آن، مسائل فرهنگی و اجتماعی نیز می‌تواند زمینه‌ساز اختلاف و بی‌ثباتی شود.

شهردار تهران با اشاره به آمارهای منتشرشده درباره افزایش فقر در سال‌های اخیر گفت: بر اساس مقاله‌ای که مدتی قبل در روزنامه «دنیای اقتصاد» منتشر شد، طی سال‌های اخیر حدود ۱۶ میلیون نفر به زیر خط فقر رفته‌اند. بخش قابل توجهی از این افراد تجربه فقر نداشته‌اند و از طبقه متوسط به زیر خط فقر سقوط کرده‌اند؛ طبیعی است که تحمل چنین شرایطی برای این گروه دشوار باشد و زمینه نارضایتی و آسیب‌های اجتماعی را افزایش دهد.

زاکانی ادامه داد: امروز کشور در شرایط جنگی قرار دارد، اما هنوز قواعد اداره کشور متناسب با شرایط جنگ به‌طور کامل شکل نگرفته است. در کنار ناترازی‌های موجود، مشکلات اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی گذشته نیز در شرایط فعلی تشدید شده‌اند و برخی رفتارها و برجسته‌سازی اختلافات می‌تواند به واگرایی در جامعه منجر شود.

وقت دعوای داخلی نیست

وی با بیان اینکه آمریکا تلاش دارد از فشارهای اقتصادی و اجتماعی برای ایجاد گسست در داخل کشور استفاده کند، تأکید کرد: امروز زمان دعوای داخلی نیست. ما باید اختلافات را کنار بگذاریم و با نگاه وحدت‌محور در برابر دشمن بایستیم.

شهردار تهران گفت: امروز کشور از ثبات و رهبری برخوردار است و مردم نیز در صحنه حضور دارند. باید مسیر پیش‌رو را با دقت طی کنیم تا با حداقل آسیب به توفیق دست پیدا کنیم.

زاکانی با اشاره به بازدیدهای اخیر خود از مناطق جنوبی کشور و دیدار با نیروهای مدافع امنیت خلیج فارس و دریای عمان، افزود: اراده و تسلط محکمی برای دفاع از کشور وجود دارد و این باور در میان رزمندگان وجود دارد که آمریکا نمی‌تواند به اهداف خود دست پیدا کند.

وی تهران را یکی از نقاط مهم در این مواجهه دانست و اظهار کرد: تهران «تنگه احد» کشور است که امروز به دست من و شما سپرده شده و دقت و عملکرد ما در این مسیر می‌تواند در جلوگیری از تحقق اهداف آمریکا مؤثر باشد.

مشکلات اقتصادی مردم را باید جدی گرفت

شهردار تهران با اشاره به مشاهدات خود از وضعیت مردم در سطح شهر گفت: امروز صدای مردم بلند است و اعتراض آنها نسبت به شرایط اقتصادی و بی‌ثباتی را می‌توان در نقاط مختلف شهر مشاهده کرد. حتی افراد انقلابی و دلسوز نیز نسبت به شرایط سخت اقتصادی و نابسامانی‌ها نارضایتی دارند.

وی با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های داخلی کشور گفت: کشور ما از امکانات و ظرفیت‌های قابل توجهی برخوردار است و نباید تصور کرد که کشور فاقد منابع است. حتی در بدبینانه‌ترین برآوردها، درآمد کشور می‌تواند امکان اداره کشور را فراهم کند.

زاکانی افزود: در کنار درآمدهای ارزی، ذخایر بانک مرکزی، ظرفیت‌های نفتی و منابع مالی موجود در جامعه، نقدینگی قابل توجهی در اختیار مردم است که در صورت استفاده صحیح می‌تواند به مشارکت مردم در اقتصاد کمک کند.

وی تاکید کرد: امسال در بدبینانه ترین حالت، چهل‌ونه میلیارد دلار و در خوش‌بینانه ترین حالت، شصت‌وشش میلیارد دلار، درآمد کشور است. این در حالیست که کشور در سال۹۹ با ۳۸/۹ میلیارد دلار اداره شد؛ بنابراین کشور نَدار نیست.

رونمایی از بسته معیشتی تهران

شهردار تهران در ادامه با تشریح برنامه‌های مدیریت شهری برای حمایت از شهروندان گفت: مدیریت شهری تهران از امروز مجموعه‌ای از بسته‌ها را به‌صورت هفتگی ارائه خواهد کرد تا بخشی از بار مردم و دولت کاهش پیدا کند.

وی نخستین بسته را «بسته معیشتی» عنوان کرد و گفت: در قالب این بسته، در مهرماه ۱۲ قلم کالای اساسی و در آبان‌ماه سه قلم دیگر به آن اضافه می‌شود و در مجموع ۱۵ قلم کالای اساسی به مدت شش ماه با قیمت ثابت در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.

زاکانی افزود: خانواده‌ها می‌توانند این اقلام را از میادین میوه و تره‌بار و فروشگاه‌های شهروند دریافت کنند و امکان سفارش و تحویل درب منزل نیز از طریق شهرزاد فراهم خواهد شد. این بسته شامل اقلامی مانند برنج، گوشت، شکر، روغن، حبوبات، سویا، ماکارونی و اقلام دیگری از نیازهای اساسی خانوار است.

وی ادامه داد: بخش دوم بسته معیشتی از روز شنبه اجرایی می‌شود و ۵۰ درصد از سود بازرگانی فروشگاه‌های شهروند در خریدهای انجام‌شده به کیف پول شهروندان بازگردانده خواهد شد. این طرح حدود ۱۸ هزار قلم کالا را شامل می‌شود.

شهردار تهران بخش سوم این بسته را تأمین مستقیم کالا و حذف واسطه‌ها دانست و گفت: مدیریت شهری از ماه‌ها قبل برای خرید قراردادی و تولید و تأمین مستقیم برخی کالاها از جمله گوشت اقدام کرده است تا قیمت عرضه در میادین کاهش پیدا کند.

وی همچنین از راه‌اندازی بازارچه‌های محلی در هفت منطقه تهران خبر داد و گفت: از پانزدهم ماه جاری، بازارچه‌های محلی در مناطق ۲، ۴، ۵، ۱۵، ۱۷، ۲۰ و ۲۲ راه‌اندازی می‌شوند و تولیدکنندگان، تعاونی‌ها و صاحبان تولید می‌توانند بدون واسطه کالاهای خود را به مردم عرضه کنند.

زاکانی گفت: پیش‌بینی می‌کنیم کالاهای عرضه‌شده در این بازارچه‌ها حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد زیر قیمت میادین به دست مردم برسد. غرفه‌ها نیز به‌صورت رایگان در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد.

اختصاص ماهانه تا ۴ میلیون تومان به مادران

زاکانی از رونمایی بسته «مادرانه» در هفته آینده خبر داد و گفت: برای مادرانی که از سال ۱۴۰۵ به بعد صاحب فرزند می‌شوند، ماهانه بین ۳.۵ تا ۴ میلیون تومان اختصاص خواهد یافت.

وی افزود: از این میزان، ۲.۵ میلیون تومان برای خرید از میادین و فروشگاه‌های شهروند و یک میلیون تومان نیز برای دریافت خدمات فرهنگی و سلامت‌محور اختصاص می‌یابد.

شهردار تهران با اشاره به کاهش نرخ فرزندآوری در پایتخت گفت: تهران بر اساس برنامه باید سالانه حدود ۱۴۳ هزار تولد داشته باشد، اما سال گذشته حدود ۶۳ هزار تولد ثبت شد و این موضوع نشان می‌دهد در حوزه جمعیت با شرایط نگران‌کننده‌ای مواجه هستیم.

حمایت از مشاغل خانگی و کارآفرینی

زاکانی همچنین از بسته کارآفرینی مدیریت شهری خبر داد و اظهار کرد: در این بسته، هفت رشته از ابتدا تا انتهای زنجیره تولید مورد حمایت قرار می‌گیرند تا افراد بتوانند در خانه تولید کنند و مدیریت شهری زمینه فروش و حتی صادرات محصولات آنها را فراهم کند.

وی ادامه داد: برای هر یک از این حوزه‌ها ماه‌ها و حتی بیش از یک تا دو سال سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی انجام شده تا ظرفیت‌های آن در شرایط فعلی کشور مورد استفاده قرار گیرد.

ساخت مسکن با مشارکت محله‌ها

شهردار تهران یکی دیگر از برنامه‌های مدیریت شهری را بسته مسکن عنوان کرد و گفت: امروز حدود ۵۱ درصد مردم تهران اجاره‌نشین هستند و بخش قابل توجهی از فشار اقتصادی خانوارها در حوزه اجاره مسکن است.

وی افزود: مدیریت شهری در ۲۱۱ لکه و پهنه جغرافیایی، در مجموع به مساحت ۶۲۹ هکتار، برنامه نوسازی و ساخت‌وساز را دنبال می‌کند و قرار است نخستین ۱۰ قطعه از این طرح‌ها طی هفته‌های آینده وارد مرحله اجرا شود.

زاکانی گفت: در این طرح‌ها، موضوعاتی مانند مسکن اجتماعی، مسکن زوج‌های جوان و مسکن خانواده‌های دارای فرزند بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

وی خطاب به هیات امنای محلات اظهار کرد: در هر محله‌ای که هیات امنا ظرفیت و مشارکت مردمی ایجاد کند، مدیریت شهری آمادگی دارد زمین و امکانات لازم را در اختیار قرار دهد تا با مشارکت مردم، مسکن برای زوج‌های جوان و سایر گروه‌های هدف ساخته شود.

اجرای الگوی پزشک خانواده در تهران

شهردار تهران در ادامه از برنامه مدیریت شهری برای اجرای طرح سلامت و پزشک خانواده خبر داد: با دولت در حال تفاهم هستیم تا طرح بهداشت عمومی، نظام سلامت و پزشک خانواده ابتدا در شش محله تهران به‌صورت آزمایشی و برای مدت ۹ ماه اجرا شود و پس از ارزیابی، به کل شهر تهران توسعه پیدا کند.

وی افزود: خانه‌های سلامت و سراهای محله می‌توانند در این طرح نقش مؤثری ایفا کنند و هیات امنای محلات نیز ظرفیت مهمی برای اجرای این برنامه دارند.

زاکانی درباره اجرای مجدد پیمایش عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت در تهران گفت: این پیمایش می‌تواند تصویری دقیق از وضعیت سلامت و مشکلات اجتماعی شهر ارائه کند.

برنامه‌ریزی برای مدیریت انرژی تهران

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تفاهم مدیریت شهری با وزارتخانه‌های نیرو و نفت افزود: یکی دیگر از بسته‌های در دست اجرا، مدیریت انرژی در تهران است که حوزه‌های برق، گاز، گازوئیل و بنزین را شامل می‌شود.

شهردار تهران خاطرنشان کرد: هدف این برنامه حرکت تهران به سمت پایداری انرژی، کاهش آلودگی و کاهش شدت مصرف انرژی است و در این زمینه نیز ظرفیت هیات امنا و مدیران محلات می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد.

زاکانی در پایان تأکید کرد: مجموعه این برنامه‌ها با هدف کاهش فشار از دوش مردم و دولت، استفاده از ظرفیت‌های مردمی و محلی و افزایش تاب‌آوری شهر تهران در شرایط فعلی طراحی شده است و مدیریت شهری برای اجرای آنها به مشارکت جدی هیات امنا و مدیران محلات نیاز دارد.

کد خبر 1072817
منبع: خبرگزاری شهر

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شهری

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha