درمان رایگان کودکان همچنان ادامه دارد و به گفته معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران فقط در بخش درمان‌های سرپایی خانواده‌ها ملزم به پرداخت هزینه هستند که عدد بالایی هم نیست.

درمان رایگان کودکان

به گزارش همشهری آنلاین، طرح درمان رایگان کودکان از زمان ریاست جمهوری رئیس جمهور شهید آغاز شد. طرحی که با اجرای آن تمام خدمات درمانی کودکان زیر ۷ سال تحت پوشش بیمه قرار گرفت و خانواده‌ها ملزم به پرداخت هیچ مبلغی در بخش دولتی نبودند. حالا اما اخبار متناقضی درباره تداوم اجرای این طرح شنیده می‌شود و برخی حتی از متوقف شدن اجرای آن می‌گویند. اما سیدیاسر فروغی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی ایران در برنامه پارک وی همشهری از تداوم اجرای این طرح می‌گوید و این که تنها یک تغییر در اجرای آن طی سال جاری رخ داده است.

فرانشیز بستری همچنان صفر است

فروغی درباره جزئیات اجرای این طرح بیان کرد: درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌ها و مراکز دولتی همچنان به قوت خود باقی و فرانشیز این بیماران در بخش بستری صفر است. یعنی در این مراکز از خانواده‌ها هیچ وجهی دریافت نمی‌شود. البته از سال جاری حدود ۳۰ درصد در خدمات سرپایی هزینه دریافت می‌شود.

او در پاسخ به این سوال که آیا این طرح بدون محدودیت برای تمام کودکان اجرا می‌شود هم توضیح داد: شرط پایه دریافت این خدمات دارا بودن یکی از بیمه‌های پایه است. یعنی به هر ایرانی که دارای پوشش بیمه و کد ملی است این طرح تعلق می‌گیرد. به همین دلیل اتباع عزیز مشمول در این خدمات نیستند چون بیمه پایه ندارند.

درمان رایگان کودکان متوقف نشده است | چرا خانواده‌ها گاهی هزینه می‌پردازند؟

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی درباره گلایه برخی خانواده‌ها که در مراکز بیمارستان مجبور به پرداخت هزینه می‌شوند هم عنوان کرد: همانطور که عرض کردم خدمات بستری کاملا رایگان است. اما اگر در این مسیر چالش یا مشکلی وجود داشت، سامانه‌های ما فعال هستند. از جمله سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت که مردم عزیز می‌توانند هر گونه انتقاد یا شکایت در دریافت خدمات را با این سامانه مطرح کنند. معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی که آماده دریافت شکایت‌های حضوری از خانواده‌ها هستند و به سرعت به شکایت‌ها رسیدگی می‌شود.

ادامه طرح با وجود فشار بر بیمارستان‌ها

فروغی با تاکید بر این که اجرای این طرح را در جهت حمایت از خانواده‌ها و دسترسی بهتر کودکان به خدمات درمانی است اما تداوم آن نیازمند حمایت است، عنوان کرد: در اجرای این برنامه هیچ فرانشیزی از بیمار دریافت نمی‌شود و بار مالی زیادی بر دوش بیمارستان‌ها می‌گذارد. بیمه‌ها باید این خدمات را پوشش دهند و پرداخت در این باره محقق شود. اما مساله اینجاست که ما در دریافت مطالبات از سازمان‌های بیمه‌گر با تاخیر زمانی زیادی مواجه هستیم و بدهی‌های انباشته از بیمه‌ها داریم.

او درباره میزان این مطالبات هم بیان کرد: ما از آبان ۱۴۰۴ تا کنون، یعنی چیزی حدود ۱۰ ماه هیچ دریافتی از بیمه‌ها نداشتیم که شامل تمام بیمه‌های پایه از جمله تامین اجتماعی، خدمات درمانی و بیمه سلامت است. این عدد در مجموع چیزی حدود ۸ هزار میلیارد تومان فقط در مجموعه دانشگاه علوم پزشکی ایران است.

این مسئول تاکید کرد که با وجود مدیریت شرایط، ارائه این خدمات ادامه دارد و مشکل خاصی ایجاد نشده اما تداوم این وضعیت می‌تواند مشکلات زیادی را برای مراکز درمانی رقم بزند و آنها را تحت فشار قرار دهد. در واقع چالش‌های زیادی در پرداخت دستمزد پرسنل، تهیه تجهیزات و لوازم پزشکی و ... ایجاد خواهد کرد.

کد خبر 1068103
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha