سردار باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح به کمیته بین‌اللملی صلیب سرخ برای پیگیری وضعیت خلبانان اسیر ایرانی نامه نوشت,

سردار باقرزاده

به گزارش همشهری‌آنلاین، سرتیپ پاسدار سیّد محمّد باقرزاده، فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح تاکید کرد: برابر اطلاعات به‌دست آمده سه خلبان دیگر حادثه مورد اشاره، خلبانان (جواد صالحی، عبدالمجید دشتیان، عمران به روشیان) به‌طور زنده توسط نیروهای قطری به اسارت گرفته شده‌اند که متأسفانه از آن تاریخ تا کنون دولت قطر با وجود سپری شدن ۶ ماه برخلاف همه قوانین و مقررات بین‌المللی از جمله کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو در خصوص ضرورت مراعات حقوق اسرای جنگی، حقوق مسلم این اسراء را نادیده گرفته و نقض نموده است.

نامه مهم سردار باقرزاده به خانم مریانا اسپولیاریک درباره وضعیت خلبانان اسیر ایرانی

متن این نامه به شرح زیر است:

رئیس محترم کمیته بین المللی صلیب سرخ

سرکار خانم مریانا اسپولیاریک

با تقدیم احترام به اطلاع می‌رساند: درپی شروع حملات ناجوانمردانه ارتش تروریستی ایالت متحده آمریکا و رژیم نامشروع و غاصب صهیونیستی به کشور عزیزمان ایران در ۹ اسفندماه سال گذشته (۱۴۰۴شمسی/ برابر با ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ میلادی ) و ازمبداء پایگاه‌های هوایی مستقر در کشورهای عربی حاشیه جنوبی خلیج فارس، نیروی هوایی قهرمان ارتش‌ جمهوری اسلامی ایران بر اساس اصل دفاع از تمامیت ارضی کشور، مبادرت به پاسخگویی نمود، در همین راستا دو فروند جنگنده سوخو ۲۴ در تاریخ ۱۱ اسفندماه ۱۴۰۴ (۲ مارس ۲۰۲۶) جهت انجام ماموریت رزمی به‌سوی پایگاه نظامی دشمن مستقر در کشور قطر عزیمت نمود که علی‌رغم موفقیت اولیه در انجام وظایف، متأسفانه به‌هنگام بازگشت، به‌علت اصابت پدافند دشمن، خلبانان اجکت می‌نمایند.

یکی از چهار خلبان جنگنده‌های مذکور به درجه رفیع شهادت نائل گردید که پیکر مطهر این شهید عزیز (خلبان مجید کاظمی) تشییع و به خاک سپرده شده است.

برابر اطلاعات به‌دست آمده سه خلبان دیگر حادثه مورد اشاره، خلبانان (جواد صالحی، عبدالمجید دشتیان، عمران به روشیان) به‌طور زنده توسط نیروهای قطری به اسارت گرفته شده‌اند که متأسفانه از آن تاریخ تا کنون دولت قطر با وجود سپری شدن ۶ ماه برخلاف همه قوانین و مقررات بین‌المللی از جمله کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو در خصوص ضرورت مراعات حقوق اسرای جنگی، حقوق مسلم این اسراء را نادیده گرفته و نقض نموده است و با وجود همه تلاش‌های دیپلماتیک و پیگیری‌های به‌عمل آمده، اجازه دیدار و مصاحبه و تماس اسراء با خانواده‌ها و مسئولان پیگیری کننده را نداده است که این امر در ذیل فصول مربوط به جنایات جنگی مورد توجه و رسیدگی است.

بر این اساس یادآور می‌شود: مواد ۷۰ و ۷۸ کنوانسیون سوم ژنو به صراحت اشعار می‌دارد:

- اسرا باید بتوانند اخبار اسارت خود را به خانواده‌های‌شان و بخش مرکزی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ اطلاع دهند.

- اسرا حق دارند شکایات و درخواست‌های خود را به نمایندگان نیروهای حمایت کننده از جمله نمایندگان کمیته بین‌المللی صلیب سرخ که از اردوگاه‌های آنان بازدید می‌نمایند، ارجاع دهند، یا خود به طور مستقیم و یا از طریق نمایندگان خود گفتگو و مذاکره نمایند.

- اسرای جنگی که با استناد به نظر پزشک دارای بیماری شدید یا مجروحیت هستند، بایستی به طور مستقیم به کشور متبوع خود اعزام شوند.

کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح مراتب نگرانی شدید خود را از وضعیت خلبانان اسیر در قطر ابراز می‌دارد و از آن مقام عالی کمیته بین‌المللی صلیب سرخ درخواست مؤکد دارد تا در راستای مأموریت‌های بشردوستانه و همکاری‌های دوجانبه، هرچه سریع‌تر با خلبانان ایرانی در قطر مصاحبه نموده و وضعیت سلامت این افراد را به جمهوری اسلامی ایران اطلاع داده و شرایط را برای آزادی سریع این افراد مهیا نماید.

فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح

سرتیپ پاسدار سیّد محمّد باقرزاده

کد خبر 1060584
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار دفاع-امنیت

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • IR ۱۵:۴۸ - ۱۴۰۵/۰۵/۲۴
    0 0
    قابل توجه عراقچی و پزشکیان که تا به امروز دهان خود را بسته نگه داشته که مبادا قطری ها ناراحت شوند و به مثلاً مذاکراتشان آسیب بزند ، واقعا تاسف برای وزیر خارجه و قالیباف که خودشان به قطر رفتند ولی پیگیر این خلبانان شجاع ایران نشدند