خیزش گرد و غبار در جنوب شرق و افزایش آلاینده‌های ناشی از فعالیت‌های صنعتی در برخی مناطق مرکزی کشور طی شبانه روز گذشته چند شهر را در شرایط بسیار ناسالم و خطرناک قرار داد.

طوفان گردوخاک

همشهری‌آنلاین - مجید جباری: کیفیت هوای کشور طی شبانه‌روز گذشته با کمترین تغییر نسبت به روز یکشنبه اندکی کاهش یافت و آلودگی هوا همچنان در بخش‌هایی از جنوب شرق، مرکز و شرق کشور متمرکز ماند.

بر اساس داده‌های سامانه پایش کیفی هوای کشور، ایرانشهر در استان سیستان و بلوچستان با ثبت شاخص ۳۶۰ و تحت تاثیر خیزش گرد و غبار، در شرایط خطرناک قرار گرفت و آلوده‌ ترین شهر ایران طی شبانه‌ روز گذشته شد. پس از آن، خاتون‌آباد در استان کرمان با شاخص ۲۱۵ و به دلیل ذرات معلق ۲.۵ میکرون ناشی از فعالیت‌های صنعتی و فرآیندهای احتراقی، در وضعیت بسیار ناسالم قرار گرفت و دومین شهر آلوده کشور شد. شازند در استان مرکزی نیز با ثبت شاخص ۱۷۶ سومین شهر آلوده ایران بود.

علاوه بر این شهرها، مشهد در خراسان رضوی، اصفهان و شاهین‌ شهر در استان اصفهان، شوش در خوزستان و همچنین زهک و زاهدان در سیستان و بلوچستان نیز شرایط ناسالم را ثبت کردند. بخش عمده آلودگی هوا در این مناطق ناشی از ذرات معلق ۲.۵ میکرون و در برخی نقاط جنوب شرق کشور ناشی از گرد و غبار و ذرات ۱۰ میکرون بود.

دیگر شهرهای ناسالم برای گروه‌های حساس نیز عمدتا همان الگوی روز قبل را تکرار کردند و تغییر محسوسی در پراکندگی آلودگی هوا در کشور مشاهده نشد. در مقابل، تمرکز هوای پاک و قابل قبول همچنان در شمال، شمال غرب، شمال شرق و بخش‌هایی از مناطق مرکزی کشور قرار داشت.

در استان تهران تعداد مناطق دارای هوای ناسالم کاهش یافت و به یک ایستگاه رسید. بر این اساس، تنها ایستگاه چشمه در شمال غرب استان شرایط ناسالم را ثبت کرد و سایر مناطق تهران در محدوده قابل قبول یا ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشتند.

خوزستان نیز مشابه روز قبل شرایط نسبتا پایداری را تجربه کرد. اگرچه شوش در میان شهرهای ناسالم کشور قرار داشت، اما الگوی کلی کیفیت هوا در استان تغییر محسوسی نداشت و وضعیت آلودگی هوا نسبت به روز گذشته تقریبا ثابت ماند.

ایرانشهر در سیستان و بلوچستان با شاخص ۳۶۰ آلوده‌ترین شهر ایران طی شبانه‌روز گذشته بود. در مقابل، نیک‌شهر با ثبت شاخص ۲۰بار دیگر عنوان پاک‌ترین شهر کشور را به خود اختصاص داد و کمترین میزان آلودگی هوا را در میان شهرهای دارای ایستگاه سنجش کیفیت هوا ثبت کرد.

کد خبر 1052100
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیستان و بلوچستان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha