«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا در نشست امنیتی مونیخ با تکرار ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران مدعی شد که واشنتگن با حملات ماه ژوئن به تاسیسات هسته‌ای ایران، تهدید برنامه هسته‌ای ایران را کنترل کرد.

روبیو در مونیخ

به گزارش همشهری‌آنلاین، در حالی که مقامات ایران تاکید کرده‌اند تولید و به‌کارگیری تسلیحات اتمی جایی در دکترین دفاعی ایران ندارد، وزیر امور خارجه آمریکا که پیشتر کشورش با ادعای وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران تاسیسات تحت پوشش توافق پادمانی با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ایران را در ماه ژوئن بمباران کرد، در سخنرانی خود در نشست امنیتی مونیخ مدعی شد که سازمان ملل قادر به محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران نبود و این مستلزم «انداختن ۱۴ بمب هدایت‌شونده توسط بمب‌افکن‌های بی-۲ آمریکایی بود!»

روبیو همچنین گفت که سازمان ملل قادر به «رسیدگی به تهدید ناشی از دولت نیکولاس مادورو-یک دیکتاتور و تروریست مواد مخدر در ونزوئلا علیه امنیت آمریکا نبود.»

او با اشاره به عملیات نظامی آمریکا در ونزوئلا و ربایش مادورو گفت: در عوض این نیروهای ویژه آمریکا بودند که این فراری را به دست عدالت سپردند.

اوکراین

وزیر امور خارجه آمریکا امروز (شنبه) همچنین درباره جنگ اوکراین و نقش دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در مذاکرات صلح گفت: سازمان ملل قادر به پایان دادن به چنگ اوکراین نبود، مذاکرات به لطف آمریکا امکان‌پذیر شد. سازمان ملل ظرفیت بالایی دارد اما اکنون قادر به برطرف کرد مهم‌ترین مسائل نیست.

وزیر امور خارجه آمریکا با گفتن این که «آمریکا هر کاری امکان‌پذیر باشد برای پایان دادن به جنگ اوکراین انجام خواهد داد»، تایید کرد که دور جدید مذاکرات اوکراین سه‌شنبه هفته جاری برگزار خواهد شد.

به گفته وزیر امور خارجه آمریکا، برنامه تدارکات تسلیحات نظامی آمریکا برای نیازهای دفاعی آمریکا پابرجا است و هیچ گاه متوقف نشده است.

روبیو در ادامه گفت: آمریکا همچنان روی مفاد قابل قبول صلح اوکراین برای روسیه کار می‌کند.

به گفته او، راهکار جنگ اوکراین باید «عادلانه و منصفانه» باشد.

اروپا

روبیو با اشاره به اتحاد این کشور با اروپا گفت: آمریکا به دنبال جدا کردن خود از متحدانش نیست، بلکه مایل است دوستی‌های دیرینه را زنده کند. غرب مجبور به کنار گذاشتن نظام همکاری فعلی نیست، بلکه باید اصلاحاتی در آن انجام شود.

اختلافات میان کشورهای اروپایی و آمریکا که صرفا اقتصادی و نظامی نیست، با نگرانی عمیق واشنگتن برای آینده اروپا قابل توضیح است.

او افزود: آمریکا در حال ترسیم مسیر قرن جدیدی از شکوفایی است و می‌خواهد آن را به همراه اروپا انجام دهد.
چین

او در بخش دیگری از این سخنرانی گفت که آمریکا و چین می‌توانند در حوزه‌هایی که مطابقت منافع در جهت اثرگذاری مثبت جهانی وجود دارد، باهم همکاری کنند.

روبیو افزود که انتظار دارد اختلافات اساسی میان آمریکا و چین در آینده پابرجا بماند.

مهاجران

او نیز با انتقاد از سیاست «مرزهای باز» دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهور قبلی آمریکا، گفت: ما مرزهایمان را برای موج عظیمی از مهاجران باز گذاشتیم که پیوند میان جوامع و دوام فرهنگ ما و آینده مردممان را تهدید می‌کرد.

کد خبر 1016865
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار آمریکا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 2
  • اورانیوم خالص IR ۱۲:۵۶ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۵
    0 0
    آقای روبیو ؛ اگر شما کنترل کننده مقاصد نظامی در دنیا هستید چرا جنگ های ؛ غزه _ اوکراین _ لبنان و سوریه اتفاق افتاد ؟ شما تمام دنیا را به سلاح های کشتار جمعی مجهز نمودید و بعد رئیس جمهور کشور شما از صلح می گوید .....شما چون در فکر فروش جنگ افزار هستید دنیا به واسطه شما روی آرامش را نخواهد دید
  • IR ۱۲:۵۸ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۵
    0 0
    پس چرا عمریکا دنبال توافق با ایران است؟
  • رضا IR ۱۳:۰۵ - ۱۴۰۴/۱۱/۲۵
    0 0
    ... سخنان یک شرور، تبهکار و جنایت پیشه در مورد صلح!!!