رزاق کریمی می‌گوید: واقعاً می‌توانم بگویم در دقیقه ۹۰ به فجر رسیدیم. نسخه اولیه را زودتر تحویل داده بودیم، اما نسخه نهایی را در آخرین روز ارائه کردیم. جشنواره فجر فرصت مهمی برای دیده شدن آثار سینمای ایران است و تقریباً همه فیلم‌ها برای رسیدن به آن تلاش می‌کنند.

کافه سلطان

همشهری آنلاین: مرتضی رزاق‌کریمی، تهیه‌کننده فیلم سینمایی «کافه سلطان»، از آثار حاضر در بخش سودای سیمرغ چهل‌وچهارمین جشنواره ملی فیلم فجر، درباره شکل‌گیری این پروژه گفت: ایده اولیه فیلم متعلق به آقا مصطفی برادرم است. نویسنده فیلم این قصه را ارائه داد و ما بعد از بررسی، به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم به آن اعتماد کنیم. من پیش از این هم تجربه همکاری‌های موفقی با مصطفی داشتم؛ از جمله فیلم سینمایی حس پنهان که تجربه خوبی برای هر دوی ما بود.

سال های پس از «حس پنهان»

او افزود: بعد از «حس پنهان»، دو فیلم بلند داستانی دیگر هم با هم کار کردیم که بنا بود سینمایی باشند، اما به دلایلی در آن مقطع شرایط اکران سینمایی فراهم نشد و در قالب تله‌فیلم ساخته شدند. یکی از آن‌ها فیلم «تلفن» بود که فیلمنامه‌اش را آقای دکتر محمود اربابی نوشته بودند و مصطفی کارگردانی آن را برعهده داشت. فیلم با وجود اینکه سینمایی نشد، از نظر کیفی اثر قابل توجهی بود و بازیگران شناخته‌شده‌ای مثل علیرضا شجاع نوری، شقایق فراهانی و هومن کیایی در آن حضور داشتند.فیلم بعدی «مرگ در می‌زند» بود که فیلمنامه‌اش را سروش صحت نوشته بودند و در سال ۱۳۹۲ بارها از تلویزیون پخش شد. این اثر یک فیلم مفهوم‌گرا با ساختار طنز موقعیت بود و مخاطبان زیادی هم پیدا کرد. بعد از آن، به دلیل مسئولیت‌هایی که در حوزه‌های صنفی و همچنین در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی داشتم، مدتی از تهیه‌کنندگی فاصله گرفتم و عملاً فیلمی تهیه نکردم.حدود پنج سال است که دوباره فعالیت حرفه‌ای‌ام را به عنوان تهیه‌کننده شروع کرده‌ام، اما در این مدت قصه‌ای پیدا نمی‌شد که هم من و هم کارگردان روی آن به اتفاق نظر برسیم. بعضی متن‌ها مورد علاقه من بود و ایشان نه، یا برعکس. «کافه سلطان» بعد از حدود ۱۲ سال اولین متنی بود که هر دوی ما یعنی من و مصطفی به آن علاقه‌مند شدیم و همین باعث شد کار را شروع کنیم. قصه برایمان جذابیت‌های لازم را داشت و انگیزه اصلی شکل‌گیری پروژه همین بود.

«کافه سلطان» را دقیقه ۹۰ به جشنواره رساندیم

درام پررنگ خانوادگی

تهیه‌کننده «کافه سلطان» درباره ویژگی‌های محتوایی فیلم گفت: من شخصاً به موضوعات خانوادگی و مسائل روانشناختی علاقه دارم. البته «کافه سلطان» یک فیلم سایکودرام یا روانشناسانه به معنای کلاسیک نیست، اما درام خانوادگی در آن بسیار پررنگ است. مسئله فاصله نسل‌ها و تفاوت نگاه میان نسل جوان و نسل‌های پیشین برای من جذاب بود. هیچ‌کدام از این نگاه‌ها لزوماً غلط نیستند؛ هر کدام منطق و پشتوانه فکری خودشان را دارند، اما این تفاوت دیدگاه‌ها در «کافه سلطان» به چالش کشیده می‌شود. داستان فیلم در بستر یک جنگ ۱۲روزه روایت می‌شود؛ جنگی که به‌عنوان یک عامل بیرونی، تلنگری به یک خانواده می‌زند و روابط میان اعضای آن را دستخوش تغییر می‌کند. در واقع، فیلم تلاش می‌کند انتظارات نسل جوان و چالش‌های درون خانواده‌ها را به تصویر بکشد.

«کافه سلطان» مستقل ساخته شده است
رزاق‌کریمی درباره وضعیت تولید و تأمین مالی فیلم توضیح داد: «کافه سلطان» به‌صورت مستقل ساخته شده است. بنیاد سینمایی فارابی بخشی از بودجه را تأمین کرد، اما حدود دو سوم سرمایه‌گذاری توسط خودمان انجام شد. حتی اگر حمایت بنیاد هم نبود، به دلیل علاقه‌ای که به قصه داشتیم، کار را شروع می‌کردیم. تا این مرحله توانستیم فیلم را آماده کنیم و امیدواریم در ادامه، چه از طریق حمایت‌های جدید و چه از مسیر فروش، شرایط بهتری فراهم شود.او در پاسخ به این پرسش که آیا فیلم در گیشه موفق خواهد بود، گفت: قطعاً نمی‌توان انتظار موفقیت یک فیلم کمدی پرفروش را داشت، اما در ژانر درام اجتماعی و ملودرام خانوادگی، «کافه سلطان» پتانسیل جذب مخاطب را دارد؛ هم به دلیل قصه و ساختار دراماتیک و هم به خاطر ترکیب بازیگران. حضور هنرمندانی از نسل پیشکسوت مثل آزیتا حاجیان، محمدرضا شریفی‌نیا و سیاوش طهمورث، در کنار بازیگران جوان و بااستعدادی مثل سجاد بابایی، مریم مؤمن، شیوا مکینیان و محمدرضا صولتی، می‌تواند برای مخاطب جذاب باشد.

کد خبر 1015160
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سینما

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha