تیم فوتبال منچستریونایتد حالا برای قهرمانی در لیگ برتر انگلیس رویاپردازی می‌کند.

آرسنال - منچستریونایتد

به گزارش همشهری‌آنلاین، مایکل کریگ شوک مناسبی برای منچستریونایتد بود. یونایتد با او ۲بازی با ۲مدعی اصلی قهرمانی را برد؛ ابتدا منچسترسیتی را (۲بر صفر) و این بار آرسنال را در خانه صدرنشین (۳بر ۲). البته داوری هم ۲اشتباه تأثیرگذار به زیان آرسنال داشت و می‌توانست یک پنالتی (هند مگوایر) بگیرد و گل دورگو (هند) را مردود اعلام کند، اما این چیزی از شایستگی‌های من‌یونایتد کم نمی‌کند. تیمی که شایسته بود، برد. منچستر حتی در بازی رفت هم با آموریم نباید به آرسنال می‌باخت. آنها بازی رفت مقابل سیتی را هم که ۳بر صفر واگذار کردند، شایسته پیروزی بودند.

اولین کاری که مایکل کریگ کرد این بود که نخستین پیروزی خارج از خانه من‌یونایتد را در لیگ مقابل آرسنال بعد از دسامبر ۲۰۱۷ ثبت کرد. شاید مسخره به‌نظر برسد، اما یونایتد به رتبه چهارم صعود کرده و حالا در ۱۲امتیازی صدر جدول است و هواداران این تیم پس از سوت پایان این بازی شعار می‌دادند: «ما لیگ را خواهیم برد». حالا همه پیشکسوت‌ها و کارشناسان وابسته پشت تیم هستند. در هر فصل دیگری اختلاف ۱۲امتیازی در این مقطع از فصل معمولا تیم چهارم را از جدول حذف می‌کرد، اما این فصل طوری غیرقابل پیش‌بینی شده که هر چیزی ممکن است؛ نه آرسنال و نه منچسترسیتی در حال‌حاضر مثل قهرمان بازی نمی‌کنند، استون‌ویلا هم که با شکست دادن نیوکاسل به فاصله ۴امتیازی از صدر جدول رسیده، بخت قهرمانی دارد.

چیزی که بخت منچستر را زیاد می‌کند، این است که ۳تیم بالاتر از آنها هنوز با بازی‌های فشرده لیگ قهرمانان اروپا و جام‌های داخلی روبه‌رو هستند و تقویم فشرده‌تر و حواس‌پرتی بیشتر، می‌تواند آسیب‌پذیرتر باشد. کریگ و بازیکنانش ۱۵بازی فرصت دارند تا فصل را رویایی به پایان ببرند. اما فقط پیروزی در بازی‌های بزرگ به درد این تیم نمی‌خورد و مثل فرمول فرگوسن، باید حریفان کوچک را تضمینی ببرند. بازی خانگی هفته آینده مقابل فولام آغاز سلسله بازی‌های نسبتا ساده در ماه فوریه است، اما همین بازی‌های ساده بوده که در ماه‌های اخیر، یونایتد را زمینگیر کرده است.

یونایتد بدون آموریم، رها به‌نظر می‌رسد. شهرت روبن آموریم به‌عنوان یکی از بهترین مربیان جوان اروپا در طول ۱۴ماه حضورش به‌عنوان سرمربی یونایتد به‌شدت آسیب دید. این مربی سابق اسپورتینگ لیسبون، یونایتد بد را به تیمی حتی بدتر تبدیل کرد و فصل گذشته بدترین رتبه تاریخ این باشگاه در لیگ برتر را به ثبت رساند. در ۲بازی، کریگ از سیستمی استفاده کرد که بازیکنان با آن راحت هستند. او امبومو را به نوک حمله و مهاجم کاذب برد و کوبی ماینو را به ترکیب برگرداند. آموریم به ندرت این کارها را انجام می‌داد و یک کار ساده را بسیار پیچیده می‌کرد. رویکرد انعطاف‌ناپذیر او در نهایت به قیمت از دست دادن شغلش تمام شد.

تأثیر مایکل کریگ بر منچستریونایتد

انرژی تازه و روحیه تیمی: هری مگوایر گفته کریگ انرژی تازه‌ای به تیم آورده و گروه را واقعا متحد کرده است. ماتئوس کونیا نیز کریگ را به‌دلیل ایجاد حس با هم بودن در تیم ستایش کرده است.

تغییرات تاکتیکی: کریک سیستم دفاع ۳نفره آموریم را کنار گذاشته و به سیستمی روی آورده که به منچستریونایتد اجازه می‌دهد با تعادل بیشتری بازی کند. او همچنین پاتریک دورگو، وینگ‌بک را در نقشی تهاجمی‌تر به‌کار گرفته که نتیجه‌بخش بوده و در هر دو بازی مقابل سیتی و آرسنال گل زده است.

ثبات عاطفی و جهت‌گیری: حضور کریگ به‌عنوان سرمربی موقت، تغییر فوری در فضای باشگاه ایجاد کرده است. اولدترافورد دیگر متشنج نیست و دوباره به مکانی برای حمایت و انرژی جمعی تبدیل شده است. کریگ وعده انقلاب نداده، بلکه نظم را به ارمغان آورده است.

فلسفه مربیگری: فلسفه مربیگری کریگ بر بازی پویا و استعداد تهاجمی تأکید دارد که تغییری تازه نسبت به استراتژی‌های محتاطانه قبلی است. او می‌خواهد بازیکنانش آزادانه در زمین بازی خود را انجام دهند و در عین حال انضباط تاکتیکی را حفظ کنند. آموریم مالکیت بیشتر را ترجیح می‌داد و کریگ، ضدحمله‌های مؤثرتر را.

آیا این اثر موقتی است یا ادامه دارد؟

پیروزی‌های اولیه کریگ باعث گمانه‌زنی‌هایی شده است که آیا او شایسته است فراتر از پایان فصل در این نقش باقی بماند یا نه. با این حال، برخی کارشناسان هشدار می‌دهند که نباید زیاد هیجان‌زده شد. منچستریونایتد قبلا نیز با شروع درخشان اوله گونار سولشایر در نقش موقت در سال۲۰۱۹، به دام افتاده و به او قرارداد ۳ساله داده بود که در نهایت موفقیت‌آمیز نبود.

کریگ خودش نیز گفته است که از این موقعیت لذت می‌برد اما نمی‌خواهد هر هفته به این سؤال که آیا به‌صورت دائم سرمربی خواهد شد یا نه، پاسخ بدهد. تدی شرینگام، مهاجم سابق یونایتد، معتقد است که اگر کریگ بتواند سهمیه لیگ قهرمانان اروپا را برای فصل آینده تضمین کند، باشگاه چاره‌ای جز دائمی کردن او نخواهد داشت. با این حال، روی کین، کاپیتان سابق باشگاه، معتقد است ۲پیروزی متوالی مقابل منچسترسیتی و آرسنال به تنهایی برای رسمی شدن قرارداد کریگ نمی‌تواند کافی باشد و مهم این است که در پایان فصل چه عملکردی خواهد داشت.

کریگ در دوران حضورش در میدلزبرو، با اینکه تیمش را به صعود به لیگ برتر نرساند، دومین درصد برد را در میان مربیانی که ۶ماه یا بیشتر در این باشگاه بوده‌اند، دارد. او همچنین در دوره قبلی خود به‌عنوان سرمربی موقت منچستریونایتد در سال ۲۰۲۱، در ۳بازی شکست‌ناپذیر بود (۲برد و یک‌تساوی).

آرتتا می‌خواهد رکورد نایب‌قهرمانی در لیگ برتر را بزند. شاید گواردیولا هم در آخرین فصل حضورش در منچسترسیتی بتواند ششمین قهرمانی‌اش را هم جشن بگیرد. گفته می‌شود او به سران باشگاه پیام داده که دنبال جانشین برای فصل آینده بگردند؛ احتمالا مارسکا. غیراز سیتی، تیم‌های استون‌ویلا و حتی منچستر، لیورپول و چلسی هم همچنان مدعی هستند.

کد خبر 1012942
منبع: روزنامه همشهری

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار فوتبال جهان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha