با آغاز اجرای سیاست جدید دولت و مجلس در توزیع کالابرگ الکترونیک، یارانه کالاهای اساسی از این پس مستقیماً به خانوارها منتقل می‌شود.

کالابرگ

به گزارش همشهری‌آنلاین، شب گذشته احمد میدری،‌ وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی از شارژ حساب ۷۰ میلیون نفر خبر داد و گفت: برای چهار ماه، مبلغ چهار میلیون تومان به ازای هر نفر در حساب این افراد نگه داشته شده و از هفته آینده، مردم می‌توانند کالاهای اساسی را بدون پرداخت وجه نقد دریافت کنند.


با آغاز اجرای سیاست جدید دولت و مجلس در توزیع کالابرگ الکترونیک، یارانه کالاهای اساسی از این پس مستقیماً به خانوارها منتقل می‌شود. بر این اساس، اعتبار ماهانه یک میلیون تومان به ۸۰ میلیون ایرانی تخصیص یافته و مجموعاً چهار میلیون تومان برای هر نفر به حساب خانوارها واریز شده است؛ با این اقدام، مردم از هفته آینده می‌توانند بدون پرداخت وجه نقد، کالاهای اساسی خود را از فروشگاه‌ها دریافت کنند.

طرح کالابرگ الکترونیک که با هدف حفظ قدرت خرید مردم و به عنوان سیاست مورد توافق دولت و مجلس طراحی شده، از هفته آینده اجرا می‌شود؛ طبق این سیاست، یارانه‌ کالای اساسی از ابتدای زنجیره که به واردکنندگان و برخی تولیدکنندگان داده می‌شد، به مصرف‌کنندگان منتقل می‌شود و مردم از این پس، به‌صورت ماهانه، به ازای هر نفر مبلغ یک میلیون تومان دریافت می‌کنند.

تبدیل نااطمینانی در بازار کالاهای اساسی به تغییرات محدود قابل برنامه‌ریزی برای تولیدکنندگان، ایجاد ثبات دوره‌ای قیمت‌ها و جلوگیری از شکاف رانتی نرخ ارز ترجیحی و بازار آزاد و انتقال کامل منافع یارانه‌ای به مصرف‌کننده نهایی از اهداف اجرای این سیاست به شمار می‌رود و گامی مهم در اصلاح بازار کالاهای اساسی است.

بر این اساس،‌ شب گذشته احمد میدری،‌ وزیر تعاون،‌ کار و رفاه اجتماعی از شارژ حساب ۷۰ میلیون نفر خبر داد و گفت: برای چهار ماه، مبلغ چهار میلیون تومان به ازای هر نفر در حساب این افراد نگه داشته شده و از هفته آینده، مردم می‌توانند بر اساس جدول زمان‌بندی اعلام شده، به فروشگاه‌ها مراجعه و در ۲۶۰ هزار فروشگاه و واحد صنفی، کالاهای اساسی شامل شیر، پنیر، ماست، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم‌مرغ، برنج، روغن مایع، ماکارونی، قند و شکر و حبوبات را بدون پرداخت وجه نقد دریافت کنند.

البته باتوجه به اینکه در هر نوبت کالابرگ، حدود ۶۰ میلیون نفر پوشش داده می‌شدند، در این نوبت ۲۰ میلیون نفر به جمع مشمولان اضافه شده‌ و به عبارتی، تعداد مشمولان تقریباً به ۸۰ میلیون نفر افزایش پیدا می‌کند که عمدتاً کسانی هستند که در انتهای سال ۱۴۰۳ یارانه نقدی دریافت می‌کنند. در این میان،‌ کارمندان دولت و بازنشستگان، فارغ از دهک درآمدی آن‌ها مشمول دریافت کالابرگ هستند.

لازم به ذکر است که علاوه بر این ۲۶۰ هزار فروشگاه، بر اساس توافقی که با اتاق اصناف ایران انجام شده، واحدهای سیار و تعداد واحدهای صنفی افزایش پیدا می‌کند.

جزییات بیشتر طرح کالابرگ الکترونیک

براساس اطلاعیه شورای اطلاع‌رسانی دولت درباره طرح جدید بهبود معیشت مردم،‌ مرحله اول طرح به‌صورت ۴ نوبت یکجا پیش‌بینی شده است و سپس به صورت ماهانه ادامه خواهد یافت. به ازای هر نفر، در هر نوبت یک میلیون تومان اعتبار کالابرگ تخصیص می‌یابد. در ابتدای اجرای طرح، جمعاً ۴ میلیون تومان به ازای هر نفر به‌صورت یکجا به کارت بانکی سرپرست خانوار واریز می‌شود.

خانوارها طبق برنامه زمان‌بندی که از طریق پیامک به سرپرست خانوار اعلام می‌شود از ۲۰ دی‌ می‌توانند با مراجعه به فروشگاه‌ها به نسبت اعتبار ماه اول خرید کنند. با اطلاع‌رسانی که متعاقباً انجام می‌شود اعتبار ماه‌های بعدی قابل استفاده خواهد بود. یعنی اعتبار از دی ماه حساب می شود.

همچنین قیمت کالاها بر اساس مصوبات ستاد تنظیم بازار تعیین می‌شود و مبنای افزایش اعتبار کالابرگ برای جبران قدرت خرید مردم خواهد بود.

کد خبر 1007954
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار اقتصاد‌ جهان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 5
  • IR ۱۸:۴۲ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
    0 2
    خوب شد صاحاب کارخونه ها کمتر دلال میشن
  • ناشناس IR ۱۹:۴۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
    1 1
    خیلی عالی میشه تادلارها کمتر سودببرند
  • IR ۱۹:۴۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
    15 0
    در درجه اول نرخ دلار رو بکشید پایین ...دلاری که تیو جنگ 12 روزه با ناتو 80 تومن بود ، چطور بعد از جنگ شده 130؟مگه چند سال گذشته از این جنگ؟ گیریم کالاهای اساسی تامین شد با 1تومن ... الباقی مایحتاج زندگی مثل ملک و خودرو و پوشاک و سایر موارد رو چیکار کنیم که با دلار 130 تومن قیمت میخوره؟ درآمدها که تغییر نکرده...رهبری میگه پول ملی آبروی نظام هست و باید تقویت بشه...چرا بخاطر چندتا شرکت سودجو که میخوان با فروش بالای دلار سود کنن ... 80 میلیون ایران باید ضربه بخورن؟
  • IR ۲۰:۱۴ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
    11 0
    فرض کنیم که با یه میلیون مردم بتونن کالای اساسی شونو بخرن ، اثر تورمی که روی تمام کالاها میگذاره چی میشه درست مثل زمان توزیع یارانه ها ، اصنافی مثل قنادی ، رستورانها . محصولات نان فانتزی و چندین شغل دیگه همگی با افزایش سر سام اور مواجه میشن واقعا چه فکری براش کردین ؟ هیچی ......
  • IR ۲۱:۱۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
    6 1
    همه مغازه ها و همه فروشگاه ها در این طرح باشند لطفاً. من فقط از فروشگاه خرید نمی کنم و از مغازه های متفاوت خرید می کنم.
  • US ۲۱:۲۳ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
    8 0
    این اطلاع رسانی ناقص خود دلیل بر بی برنامگی مسولین و شما رسانه ها است در کدام کارت بانکی بیست سال بدون دلیل یارانه من بازنشسته را قطع کردند هر فقط مراجعه کردم فرمی را پر کردم و جواب دادند ماه بعد و باز خبری نیست حالا باز سرکار گذاشتید مردم را در کارت بانکی بابا تورا به جان مولا با مردم صادق باشید
  • US ۲۲:۲۶ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۴
    2 0
    یارانه فقط خوراک‌نیست...خانه ارزان برای خرید و اجاره...غذای مجانی در مدارس عمومی....بیمه همگانی برای همه.....اتوبوس و مترو مجانی
  • محسن IR ۰۰:۵۷ - ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
    2 0
    سلام