-
فرار مالیاتی خانههای لاکچری با ترفند «اجاره به خارجی» | دور زدن قانون با آگهی فیک!
ابتدای آگهی مینویسند:«اجاره به خارجی». دربخش تعیین مبلغ اجارهبها هم علامت $ میگذارند تا مستاجر بداند باید اجارهبها را با دلار پرداخت کند، ولی این خانههای خاص چقدر مشتری دارند؟ واقعا قرار است به خارجیها اجاره داده شوند یا ماجرای دیگری در میان است؟ این آپارتمانهای لاکچری در محلههایی مانند فرشته، نیاوران، لواسان، جردن و ... پیدا میشوند.
-
«سالوادور دالی» ایران در پارک قیطریه درس میخواند
روزهای امتحانات آخر ترم است و دانشآموزان سفت و سخت مشغول درس خواندن هستند. برخی برای مرور درسها از سکوت بوستانهای محله بهره میبرند. یکی از همین بچه محلها که چهره ماندگار نقاشی هم هست و به خاطر سبک سورئال در نقاشی به او «سالوادور دالی» ایران می گویند، دهه۲۰ برای درس خواندن راهی پارک نزدیک خانهشان میشد.
-
شاه عباس صفوی به این نقاش لقب «عباسی» داد | موزهای به نام جد بزرگ مرتضی ممیز در خیابان شریعتی
حتما گذرتان به خیابان شریعتی، نرسیده به پل سید خندان افتاده و از وجود موزه رضا عباسی در این محدوده با خبرید. شاید هم از این موزه بازدید کرده باشید و با مجموعه ارزشمندی ازخوشنویسیها و نگارگریهای این موزه آشنا باشید.در این گزارش با ما همراه شوید تا درباره این موزه در روز موزه و میراث فرهنگی بیشتر بدانید.
-
پرسه در نخستین موزه حیوانات تهران
۲۴ گربه ایرانی در وصال | دورهمی پرشین، بریتیش و راشن بلو
متفاوتترین و اولین موزه حیوانات در تهران موزه گربههای ایرانی در خیابان وصال است. اینجا ۲۴ گربه با نژادهایی همچون پرشین، بریتیش، راشن بلو، DSH و... زندگی میکنند. جالب اینکه هر کدام از گربهها اسم و رفتار مخصوص خودشان را دارند. البته موزه گربههای ایرانی یکی از بهترین مکانها برای به چالش کشیدن ترس از گربه و آشنایی با این حیوان لوس است.
-
پارچه این کارخانه پاره نمیشد! | «هویدا» میخواست این کارخانه را منفجر کند؟
اولین کارخانه ریسندگی و بافندگی در تهران حدود ٧٤ سال قبل حوالی جنوب شهر راهاندازی شد. کارخانهای که در دهه ٣٠، آمریکاییها راه اندازی کردند اما بهمرور زمان کارگران ایرانی، کار با تجهیزات و دستگاههای آن را یاد گرفتند و تا اوایل دهه ٧٠ که هنوز اجناس خارجی وارد کشور نشده بود، با تولیدات متنوع و باکیفیت خود دوران طلایی را پشت سر میگذاشت.
-
پاتوق مسافران جاده ابریشم اینجا بود | کاروانسراهایی که شهرک کاروان را آباد کرد
«شهرک کاوران» یکی از محلههای منطقه ۱۵ است که انتخاب این اسم به سالها پیش و عبور «جاده ابریشم» از این مسیر برمیگردد. ساکنان اولیه شهرک کاروان به دلیل مجاورت این محدوده با کوه بیبیشهربانو نام «شهرک زیبا» را برای آن انتخاب کرده بودند. به مرور زمان با ورود کاروان مسافرانی که از جاده ابریشم عبور میکردند، نام این محدوده به «شهرک کاروان» تغییر یافت.
-
آشنایی با فعالیتهای یک موسسه خیریه آموزشی
مدیر و معلمهای این مدرسه دهه هفتادیاند | ۴جوان حامی ۱۰۰ کودک کار شدهاند
در محله شوش چند جوان دهه هفتادی بیش از ۱۰۰کودک کار را زیر چتر حمایتهای خود قرار دادهاند و به آنها خواندن و نوشتن یاد میدهند. اسم مدرسه خود را «ارفک» گذاشتهاند که مخفف «انجمن روشنگران فردای کودک» است. موسسهای هم به همین نام دارند که ابتدا به همت ۴جوان دهه هفتادی راهاندازی شده است.
-
اینجا از کارتنخواب تا طبیعتگرد و آفرودسوار مشتری دارد | خاطرهگویی زینال بندری با شلوارهای چهارجیب آمریکایی
شاید باورتان نشود، اما در این بازاری که قرار است قصهاش را برایتان روایت کنیم هم مشتری کارتنخواب داریم هم پولدارهای طبیعتگرد حرفهای. البته پاتوق یک گروه دیگر هم برای خرید همینجاست؛ آن هم دستهای که عاشق پوشیدن شلوارهای چهارجیب آمریکاییاند. حالا فکر می کنید کدام بازار یا راسته تهران است که این همه خاطرخواه دارد؟
-
فیلم | مهمانی قهوهخانههای صد ساله دنیا در تهران | کوچکترین قهوه خانه جهان در بازار پایتخت
قهوهخانه و چایخانههای صد ساله دنیا مهمان، کوچکترین چایخانه جهان «حاج درویش» بازار تهران میشوند.پسر حاج علی فراخوانی داده و از همه مسئولان قهوهخانههایی که بیش از صد سال از فعالیتشان میگذرد دعوت کرده به تهران بیایند.
-
نخستین شهرک مسکونی مدرن ایران کجا ساخته شد؟ | رد سرخ رقابتهای آسیایی ۱۹۷۴ در غرب تهران
آپارتمانهای آجری سرخرنگ شهرزیبا که روزگاری لقب نخستین شهرک مدرن کشور را یدک میکشیدند، با وجود هزینههای سنگینی که برای ساختنشان صرف شده بود، فرصت میزبانی از مهمانان مسابقات ورزشی آسیایی را در تهران از دست دادند.
-
اندر احوالات مطبخهای قدیمی تهران
شاه شکمو عاداتهای غذایی تهرانیها را تغییر داد | از چه زمانی سفره پایتختنشینان رنگین شد؟
قدیمها این ضرب المثل که «آشپزخانهاش مثل برف سفید است» بسیار رایج بود. البته بیشترین کاربردش برای نیش و کنایه زدن به افراد خسیس بود. چون آشپزی با چوب و زغال دوده داشت و آشپزخانه فعال سیاه و پردوده بود.
-
چرا بازیگر معروف تلویزیون آپارتمان لوکس و ماشین چند میلیاردی را نپذیرفت؟
«مهران رجبی» از پرکارترین بازیگران طنز سینما و تلویزیون که از ۲۵ سال پیش با نقشهای ماندگار و بازیهای درخشان، خاطرات شیرینی را برایمان ساخته، هدیه چند میلیاردی یکی از ثروتمندان تهران به او را رد کرده است.
-
شهید ستاری کدام خودرو را ساخت؟
امیر سرلشکر شهید «منصور ستاری» قبل از شهادت، خودرویی طراحی کرده و ساخته که این روزها آن را میتوان در موزه نیروی هوایی ارتش در خیابان پیروزی دید.
-
گشتی در منابع تاریخی و طهران قدیم
رودهتابی؛ سومین صنعت ارزآور کشور | ردپای آلمانیها در محله
«زهتابی» نام یکی از محلههای قدیمی منطقه۱۷ است که تاکنون اسم جدیدی برای آن انتخاب نشده است. برای اینکه بدانیم نام این محله چطور انتخاب شده، باید سراغ منابع تاریخی رفت و آن وقت متوجه شویم که ارتباطی بین این نام و محله بوده است یا خیر.
-
قبل از کاخ سعدآباد، گازکشی در کدام محله تهران اجرا شد؟ | جردن جنوب شهر را بشناسید
برای تازهواردی که پا به این محله میگذارد، اگر از موقعیت جغرافیاییاش بیاطلاع باشد، فضای سبز گسترده و درختان سرسبز منطقه، نمود ویژه ای پیدا میکند و همچنین نظم خیرهکننده کوچهبندیها، پیادهروها و تعدد میدانهایش او را به تعجب وامیدارد. اهالی محل لقبب بامزه به محله دادهاند:«جردن جنوبشهر!» قضاوت اینکه چنین لقبی تا چه حد واقعیت دارد با شما!
-
ماجرای کتابخانه معروف غرب تهران چیست؟ | ارثیه بابرکت خاندان عراقچی
نام آشنای خانواده عراقچی اگرچه بیشتر با سیاست گره خورده است، اما از سال ۱۳۷۹ برای اهالی غرب تهران این نام با یک کتابخانه معروف وگنجینهای غنی از کتابهای متنوع معروف شده است.
-
یک مدیر هنرستان جان چند نفر را نجات داد | درس آخر به هنرجویان
روز گذشته برای معلمان و دانشآموزان هنرستان کار و دانش لیلی موفقیان روزی ناراحت کننده و در عین حال مایه مباهات بود. ناراحت کننده از این بابت که «زینب رحمتی» مدیر نمونه اداره آموزشوپرورش منطقه١٨ با تقدیر و مشیت الهی آسمانی شد و غرورانگیز بابت اهدای اعضای این انسان شریف به چند بیمار که برایشان حکم تولدی دوباره داشت.
-
سرخک به فرحزاد رسید | نشانههای شبهسرماخوردگی کودکان را جدی بگیرید
«از افزایش جمعیت و بههم ریختگی بافت محله که بگذریم، حالا با سرخک در فرحزاد چه کنیم؟ » این را یکی از اعضای مجمع نمایندگان محله فرحزاد عنوان میکند؛ چرا که به گفته او و سایر اعضا، با ورود اتباع غیرمجاز و افزایش تعدادشان در یک سال اخیر، مشکلات زیادی برای ساکنان محله فرحزاد ایجاد شده که شیوع سرخک یکی از آنهاست.
-
دلسوزترین دانشجویان تهران را بشناسید | این دختران فداکار داوطلبانه به کودکان کار سواد یاد میدهند
دانشجو هستند و مثل همه دانشجویان برای آینده خود هزار نقشه دارند. اما میان همه این دغدغهها، آنها داوطلبانه و بدون هیچ چشمداشتی خودشان را وقف سوادآموزی و پیشرفت تحصیل کودکان کار کردهاند. در این گزارش با ۳ معلم داوطلب که در انجمن حمایت از کودکان کار ارفک در محله شوش، دلسوزانه برای سوادآموزی و تحصیل این کودکان آستین بالا زدهاند گفت و گو کردهایم.
-
یک وعده «جوجه اردک زشت» میل دارید؟ | منوی متفاوت در دومین پارک کتاب کودک تهران
«پارک کتاب کودک» در بلوار الغدیر شمالی قرار گرفته است. اینجا دومین پارک کتاب کودکان در پایتخت است که در سال ١٣٩٦ از سوی سازمان فرهنگی و هنری شهرداری تهران راه اندازی شده است. اگر بخواهیم آمار دقیقی از کل پارکهای کتاب کودکان در اختیارتان بگذاریم باید بگوییم فقط ٢ نمونه دیگر از آن در فرهنگسراهای اشراق و انقلاب اسلامی به کودکان خدمات ارائه میکند.
-
دعوای هووهای معروفی که یک محله را آباد کرد
مرور تاریخ شفاهی محله پونک یا در لفظ قدیمیها پونه بسیار شنیدنی است؛ اگرچه این محله امروز چیز زیادی از تاریخ خود به یادگار ندارد و همه باغها و خانههای قدیمیاش زیر سایه زندگی شهری به خاطره تبدیلشده است.
-
تماشای تهران از ارتفاعات دالخانه | تل بادامهای پایتخت اینجاست
اردیبهشت جان میدهد به دل طبیعت و ارتفاعات بزنید و چند ساعتی فارغ از هیاهوی شهر و شلوغیهایش، به آرامش برسید. یکی از مکانهای زیبایی که پیشنهاد میکنیم تا این ماه تمام نشده به آنجا سر بزنید ارتفاعات «دالخانه» در چند قدمی پایتخت است.
-
آدرنالین خونتان را بالا ببرید؛ سقوط آزاد در پرواز | تجربه ای پر از آدرنالین در پرواز
علاقهمندان به بازیهای پرهیجان، رشتههای جدید ورزشی را در اولین آدرنالین پارک کشور تجربه میکنند.
-
توفانی که جان نیمی از تهرانیها را گرفت | آیا باد مسموم از چاه «علیشاه عوض» برمیخاست ؟
هرازگاهی باد و توفان همراه با گرد و خاک شهرها را دربرمیگیرد. تهرانیها هم با این مشکل روبهرو شدهاند که آخرین نمونهاش حدود یکماه پیش بود. این باد تنفس را برای خیلیها با مشکل مواجه کرد و نیروهای اورژانس را به حالت آمادهباش درآورد.
-
چرا شاه عباس صفوی از تهران بدش میآمد؟ | ماجرای عجیب نفرت شاه از تهران به روایت نویسنده مشهور ایتالیایی
شاید برایتان جالب و کمی عجیب به نظر برسد که «شاه عباس صفوی» آنقدر از تهران بدش میآمد که در طول سالهای حکومت خود تنها یک بار گذرش به تهران افتاد. او هر بار که مجبور میشد در سفرهایش از حوالی تهران بگذرد، بیرون شهر اتراق میکرد و هرگز به داخل حصارهای تهران پا نمیگذاشت.
-
برگی از زندگی پزشک یزدی که نامش بر یکی از بوستانهای تهران است
رهنمون، یادگار دکتر جهادگر | پزشکی که به فکر مردم بود
در یکی از خیابانهای فرعی محله مجیدیه، بوستانی است که نام شهید دکتر«محمدعلی رهنمون»یکی از قهرمانان جنگتحمیلی را بر پیشانی دارد. پزشک نمونه که کارنامه پرافتخارش از تأسیس و تجهیز چند بیمارستان صحرایی در جبهههای جنوب تا امدادرسانی شبانهروزی و خستگیناپذیر در مناطق جنگی هنوز هم سر زبانهاست.قدیمیهای محله از دکتر رهنمون و این نامگذاری روایت میکنند.
-
موتورسوارانی که خواب را از چشمان اهالی میربایند
غرش موتور هزار در «نیایش» | تخلیه هیجان به قیمت جان
صدای بلند و گوشخراش و پرش ناگهانی از خواب، این روند زندگی ساکنان حاشیه بزرگراه هاشمی رفسنجانی (نیایش) در نیمههای شب است که تمامی ندارد. چراکه راکبان موتورهای سنگین از این بزرگراه شرقی و غربی پایتخت استفاده کرده و در نیمههای شب و زمان کاهش تردد خودروها در بزرگراه ویراژ میدهند.
-
بیانیه مرد تنها | گفتوگویی متفاوت با هنرپیشه معروفی که دغدغه آدمهای پایتخت را مینویسد
روحیه و منش خاصی دارد. آنقدر که آدمها در زندگیاش ورای یک انسان تعریف میشوند. انسانها برای او یک همنوع هستند که باید برای بهتر زندگی کردن هوای یکدیگر را داشته باشند. آتش تقیپور باور دارد برای شکوفا شدن زندگی آدمهایی که بخشی از زندگیشان به دلایل مختلف با تلاطم همراه شده است باید تلاش کرد و یاریرسانشان بود.
-
نخستین زنی که به اروپا سفر کرد که بود؟ | پشت قباله سوگلی ناصرالدین شاه کجاست؟
نام ۵ محله پایتخت به نام زنان قجری سند خورده که هر یک از اینها روایتگر بخشی از تاریخ محلههای این شهر درندشت است. نازیآباد، مهرآباد، منیریه، ازگل و اقدسیه همه وامدار زنانی است که روزگاری سهمی و جایگاهی در خاندان قاجار داشتند.
-
تولید پنیر الاغ در حاشیه تهران بازار جهانی دارد | صبحانه لاکچری با پنیر کیلویی ۲۵ میلیون تومانی!
پنیر الاغ تولیدشده در حاشیه تهران، کیلویی ۲۵ میلیون تومان فروخته میشود. محصول لاکچری و لوکسی که بهجز قرار گرفتن در سفره افراد ثروتمند کشور، توانسته بخشی از نیاز بازار جهانی از جمله کشور فرانسه را نیز تامین کند.