آشنایی با روش تهیه آش کشک - غذای محلی سنندج

تغذیه > غذای اصلی- همشهری آنلاین:
آش کشک یکی از چندین غذای لذیذ محلی سنندج است.

مواد لازم برای تهیه آش:

گوشت گوسفند: 500 گرم

برنج: 3 فنجان

نخود: یک فنجان

شوید یا شبت: 100 گرم

جعفری ساطوری شده: 100 گرم

گشنیز: 100 گرم

مرزه: 100 گرم

سبزی کوهی یا کاشمه قدری

کشک: یک فنجان

گردو برای تزئین

پیاز داغ: 3 قاشق سوپ‌خوری

نعنا داغ: 2 قاشق سوپ‌خوری

مواد لازم برای تهیه کوفته ریزه آش:

گوشت چرخ کرده: 500 گرم

پیاز: یک عدد

نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم

روغن به میزان لازم

ادویه به میزان لازم

طرز تهیه:

گوشت بهتر است ران گوسفند باشد، سبزی‌ها خرد و شسته باشند، پیاز سرخ شده باشد، نعنا تفت داده شده یا در اصطلاح نعنا داغ باشد، سبزی کوهی در صورت موجود بودن کاشمه باشد، کشک ساییده باشد، ادویه شامل دارچین، گلپر، گل محمدی، جوز هندی، تخم گشنیز، رازیانه و زیره باشد که همگی پودر شده‌اند.

طرز تهیه کوفته ریزه:

گوشت چرخ کرده و پیاز و ادویه را با فلفل و نمک و زرد چوبه مخلوط کرده خوب ورز می‌‌دهیم سپس به اندازه فندق بزرگ گرد می‌‌کنیم و در روغن که داغ شده‌ است، سرخ می‌کنیم.

طرز تهیه آش:

نخود را خیس کرده و با گوشت می‌پزیم.

بعد برنج و نمک را به آن اضافه کرده تا برنج مثل کته نرم و له شود.

سپس سبزی‌ها و سبزی کاشمه خشک شده را از قبل خیس و صاف می ‌کنیم و با برنج و گوشت مخلوط می‌‌کنیم.

کشک ساییده را آرام آرام در چند مرحله اضافه می ‌کنیم و هم می ‌زنیم (با حرارت کم) وقتی خوب مخلوط شد نصف کوفته‌ها را داخل آن می‌‌ریزیم و به هم می‌‌زنیم، حرارت را خاموش می‌کنیم.

نکته:

در هنگام پختن، آب آش برچیده می‌شود. هربار مقداری آب ‌جوش اضافه کرده و هم می‌زنیم.

آش را در ظرف مورد نظر می‌کشیم و روی آن را با کشک 4 قسمت می‌کنیم و در هر قسمت تعدادی کوفته ریزه، نعنا داغ، پیاز داغ و مقداری گردو برای تزئین می‌ریزیم.

آش کشک

منبع: تبیان

در همین زمینه:
شنبه 15 بهمن 1390 - 16:27:53
کد مطلب: 159271
نسخه چاپی
پربیننده ترین