همشهری آنلاین: نازخاتون یکی از چندین غذای سنتی و محلی شمال ایران است.

نازخاتون - غذای شمالی

مواد لازم:

بادنجان قلمی: 8 عدد

گوجه‌فرنگی درشت: 5 عدد

آب غوره: نصف لیوان

نعنای خشک: یک قاشق غذاخوری

پیاز رنده شده: سه قاشق سوپ‌خوری

گلپر: یک قاشق غذاخوری

آب انار: 2 لیوان

(در صورت نبودن آب انار، می‌توان از یک تا 2 قاشق غذاخوری رب انار به اضافه‌ی مقداری شکر استفاده کرد.)

طرز تهیه:

بادنجان‌ها را می‌توان کبابی کرد و یا در صورت دلخواه آنها را در فر به مدت نیم ساعت قرار داد تا نرم شوند. سپس پوست می‌کنیم و خوب ساطوری می‌کنیم.

در این زمان مقداری آبجوش روی گوجه‌فرنگی‌ها می‌ریزیم تا پوست آنها به راحتی کنده شود. سپس گوجه‌ها را خرد کرده و کنار می‌گذاریم.

آنگاه بادنجان ساطوری شده را همراه با آب انار و آب غوره می‌گذاریم تا آهسته بجوشد و غلیظ شود. پس از آن گلپر، نعنا و پیاز رنده شده را ریخته و از روی شعله بر می‌داریم و با گوجه‌فرنگی خرد شده مخلوط کرده و در ظرف می‌کشیم. سپس با مقداری گردوی خرد شده تزیین می‌کنیم.

نازخاتون - غذای شمالی

نکات تغذیه‌ای:

بادنجان دارای انرژی کمی است زیرا بیشتر حجم آن را آب تشکیل می‌دهد. 92 درصد وزن بادنجان خام را آب تشکیل می‌دهد. نصف لیوان بادنجان پخته فقط 14 کالری انرژی و کمتر از 0/5 گرم پروتئین و حدود 3 گرم کربوهیدرات دارد. محتوای مواد مغذی آن کم است و کمتر از 5 درصد نیاز روزانه به مواد مغذی را برآورده می‌سازد.

مقداری فیبر، کلسیم، پتاسیم، اسید‌فولیک و سایر ویتامین‌ها و املاح را داراست، ولی قابل ملاحظه نیستند.

به دلیل کالری پایین آن ، برای افرادی که می‌خواهند انرژی دریافتی و وزن خود را کاهش دهند، مناسب است.

استفاده از آبغوره و آب انار در این غذا، آن را خوش طعم و لذیذ کرده و نیز باعث افزایش اشتها می‌شود.

منبع: تبیان

کد خبر 170230

برچسب‌ها