همشهری آنلاین: یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان است که هم اکنون خیلی کم پخت می‌شود. این غذا خوشمزه و به واسطه داشتن پر زردآلو، به و آلو بسیار مقوی است.

یخمه ترش

مواد لازم برای 6 نفر

آلو برقانی: 30 عدد

پر زردآلو: 200 گرم

به: 2 عدد، خرد شده

گوشت گوسفند: 250 گرم

برنج: یک استکان سرخالی

شکر: نصف استکان

زردچوبه: 1 قاشق چای‌خوری

نمک: نوک چاقو

طرز تهیه:

مرحله 1 - گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیم‌پز شود.

مرحله 2 - آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیم‌پز شوند.

مرحله 3 - برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا بیافتد و آب آن کشیده شود.

مرحله 4 - بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هسته‌های آلوها را به تعداد آن‌ها خارج کنید.

مرحله 5 - بعد از بیرون آوردن هسته‌ها، غذا را با گوشت کوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود.

سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.

یخمه ترش

نکات:

* مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد.

* می‌توانید شیره خرما را جایگزین شکر نمایید.

* از نکات مهم این غذا شمردن آلوها است که هنگام خارج کردن هسته‌ها به تعداد ریخته شده، هسته خارج نمایید.

منبع: تبیان

کد خبر 158250

برچسب‌ها