همشهری‌آنلاین: هیئت موسسان کنسرسیوم محتوای ملی،در چهارمین نشست خود دکتر فرهاد رهبر را به اتفاق آرا به عنوان ریاست کنسرسیوم محتوای ملی برای مدت دو سال انتخاب و موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان به عنوان دبیرخانه دائمی این کنسرسیوم برگزیده شد

 به گزارش همشهری‌آنلاین  به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محتوای ملی چهارمین نشست هیئت موسسان کنسرسیوم محتوای ملی با حضور دکتر غلامعلی حداد عادل؛ ریاست بنیاد دائره المعارف اسلامی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر خاموشی؛ ریاست سازمان تبلیغات اسلامی، دکتر فرهاد رهبر؛ ریاست دانشگاه تهران، دکتر اسحق صلاحی؛ رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی، حجت الاسلام و المسلمین دکتر رسول جعفریان؛ ریاست کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، محمد هادی زاهدی؛ ریاست  سازمان کتابخانه و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، دکتر سید امید فاطمی؛ ریاست پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، دکتر مهدی طهرانچی؛ ریاست مرکز نشر دانشگاهی و دکتر علیرضا طالب پور؛ ریاست موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان در مورخ 12 دی ماه در تالار شورای دانشگاه تهران برگزار شد.

دکتر فرهاد رهبر در این نشست، کنسرسیوم را نمونه موفق فعالیت تیمی دانست و افزود: در این سه سال گذشته ثابت کردیم که انجام کارهای تیمی و گروهی نیز ممکن است. همه موسسات عضو هم از خیر و برکت کار تیمی بهره مند شدند و باید تلاش کنیم تا فرهنگ کار تیمی و گروهی گسترش یابد.

وی افزود: این کنسرسیوم توانسته کمک شایان توجهی را به پژوهشگران کشور نماید و نقش اساسی در رشد پژوهش کشور داشته باشد و زمینه مناسبی را برای تجمیع محتوای ملی فراهم کند. اکنون اطلاعات و محتواهای بسیار مناسبی برای استفاده عموم، به اشتراک گذاشته شده است. مثلاً کتابی که سال‌ها در گوشه کتابخانه ای مانده بود، امروز در این کنسرسیوم به راحتی در دسترس علاقه مندان قرار دارد.

وی خاطر نشان کرد: فعالیت کنسرسیوم و تبادل اطلاعات می‌تواند بسیاری از هزینه‌های نهادهای عضو و صاحبان محتوا را نیز کاهش دهد. اکنون در سراسر کشور، همه علاقه مندان می‌توانند به راحتی و به صورت رایگان به اطلاعات و محتواهای موجود در تمامی نهادها دسترسی داشته باشند. همه نهادها هم اذعان دارند که حضور یکپارچه در دنیای مجازی با سیاست‌های کلی هر سازمان و نهادی منافات نداشته و در بسیاری موارد می‌تواند مفید هم واقع شود.

دکتر فرهاد رهبر افزود: این کنسرسیوم می‌تواند به عنوان یک مجموعه قدرتمند ملی، در عرصه‌های بین المللی نیز حضور داشته و منافع کشور و پژوهشگران ملی را تامین کند.

وی هم افزایی توان نهادهای عضو را یکی دیگر از اهداف تشکیل کنسرسیوم دانست و افزود: اکنون ضرورت تشکیل کنسرسیوم بیش از پیش آشکار شده و موجب هم افزایی مضاعف توان و قدرت نهادهای عضو شده است. باید فرصت برای حضور سایر صاحبان محتوا نیز فراهم شده و در آینده به دنبال گسترش سطح فعالیت کنسرسیوم، از ملی به منطقه‌ای بوده و فعالیت کنسرسیوم را به سایر کشورهای فارسی زبان بسط و گسترش دهیم.

کینوش عمادی نیز در این نشست با ارائه گزارشی درباره فعالیت های کنسرسیوم گفت: پس از رونمایی از درگاه رسمی کنسرسیوم محتوای ملی در 28 آبان ماه سال جاری، همه اعضای موسس کنسرسیوم اطلاعات و محتواهای خود را در این درگاه در دسترس عموم قرار دادند. این اطلاعات از طریق درگاه قابل جستجو است و اعضای دیگری نیز در این مدت به مجموعه کنسرسیوم اضافه شده‌اند و امیدواریم دیگر صاحبان محتوا نیز به این مجموعه بپیوندند.

 

وی راه اندازی درگاه محتوای ملی و دسترس پذیری حجم قابل توجهی از اطلاعات موسساتی چون کتابخانه ملی، کتابخانه مجلس، بنیاد دائره المعارف اسلامی، مرکز نشر دانشگاهی، کتابخانه دانشگاه تهران، موسسه تبیان، کتابخانه آستان قدس رضوی و مرکز دایره المعارف بزرگ اسلامی را دستاورد مهم کنسرسیوم محتوای ملی دانست و بیان کرد: امکان جستجوی متمرکز و یکپارچه در میان اطلاعات موسسات عضو کنسرسیوم بدون نیاز به اینکه این اطلاعات قبلا در یکجا جمع آوری شده باشند و همچنین استفاده از استاندارد های روز دنیا از جمله مهم‌ترین ویژگی های این درگاه است.

در ادامه «چهارمین نشست هیئت موسسین کنسرسیوم محتوای ملی»، انتخاب محل دائمی دبیرخانه کنسرسیوم در دستور کار قرار گرفت. پس از بحث و تبادل نظر اعضا، رای گیری صورت گرفت و ضمن تشکر از تلاش‌های پیشین موسسه فرهنگی و اطلاع رسانی تبیان، با اکثریت موافق آراء این موسسه به عنوان دبیرخانه دائم کنسرسیوم محتوای ملی ابقاء گردید.

این جلسه با برگزاری انتخابات ریاست کنسرسیوم محتوای ملی ادامه یافت و با اکثریت آراء موافق، دکتر فرهاد رهبر، ریاست دانشگاه تهران به عنوان رییس این کنسرسیوم به مدت دو سال انتخاب شد.

اکنون با مشخص شدن ریاست کنسرسیوم و دبیرخانه دائمی آن و همچنین راه اندازی درگاه این نهاد، انتظار می رود کنسرسیوم محتوای ملی هر چه سریعتر جایگاه خود را در میان صاحبان محتوا و کاربران فضای مجازی باز نماید و بتواند با در دسترس پذیر نمودن اطلاعات برای کاربران گام های ارزنده ای بردارد.

کد خبر 156862
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز