سه‌شنبه ۲۵ فروردین ۱۳۸۸ - ۱۸:۱۶

همشهری‌آنلاین: متخصصان تغذیه بر این عقیده‌اند که گوجه سبز افزون بر طعم خوشمزه، ارزش غذایی هم دارد.

فصل بهار با نوبرانه‌های گوجه ‌سبز همراه است، گرچه قیمت آن گران است اما گوجه‌سبز به صورت تازه و پخته درخورش‌ها مصرف می‌شود. [«ث»، معجزه سوم]

به گزارش خبرگزاری فارس، گوجه سبز غنی از ویتامین C، اسید‌مالیک و اسید سیتریک است، اما توجه داشته باشید مصرف زیاده از حد این میوه باعث نفخ معده می‌شود. [مصرف ویتامین C اضافی؟]

ارزش غذایی 100 گرم گوجه سبز:

  • کربوهیدرات 8.51 گرم
  • چربی 2.84 گرم
  • پروتئین 1.6 گرم
  • فیبر خام 0.5 درصد

با مصرف 100گرم گوجه سبز، 5 درصد ویتامین آ، 2.1 درصد ویتامین ب 1 (تیامین) ، 1.9 درصد ویتامین ب 2(ریبوفلاوین) ، 2.8 درصد نیاسین، 13 درصد ویتامین ث ، 5.1‌ درصد کلسیم ، 2.2 درصدفسفر ، 5 درصدآهن و 3.6 درصد پتاسیم مورد نیاز در روز تامین می‌شود. [نیاز‌های ویتامینی خانواده]

برخی گیاه‌شناسان معتقدند مصرف گوجه‌سبز برای بهبود طعم دهان مفید است. [چطور از بوی بد دهان خلاص شویم؟] از خواص دیگر این میوه، خاصیت مسهلی آن است که بخوبی شناخته شده است. [علت اسهال چیست؟]

همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون‌ و چربی خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معده‌ای - روده‌ای است. [از فشار و چربی خون چه می‌دانید؟]

گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. [آیا زخم معده دارید؟]

این میوه اثرات قابل‌توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول وسرطان دارد. [تزریق ویتامین C رشد سرطان را در موش‌‌ها کند کرد]

اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین، بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضدقارچی و ضدباکتریایی این میوه هستند. [مکمل‌های اسید فولیک از خطر سکته مغزی می‌‌کاهند]

مطالعات نشان می‌دهد که این میوه می‌تواند در درمان تومورها موثر باشد، همچنین به‌دلیل وجود اسید اسکوربیک (ویتامین ث‌)، برای افراد مبتلا به نقرس توصیه می‌شود. [سرطان معده در ایران؛ 2 برابر میانگین جهانی]

کد خبر 79048

برچسب‌ها