دوشنبه 25 تیر 1397 | به روز شده: 30 دقیقه قبل

HAMSHAHRIONLINE

The online version of the Iranian daily Hamshahri
ISSN 1735-6393
یکشنبه 9 اردیبهشت 1397 - 12:58:16 | کد مطلب: 404049 چاپ

فلامینگوهای دریاچه ارومیه در مرحله جوجه‌آوری هستند

شهر > محیط زیست ایران - همشهری آنلاین:
رئیس اداره نظارت بر حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن در زمان حاضر زیستگاه ۳۵ هزار فلامینگو است که حدود ۱۰ هزار بال از آنها در مرحله جوجه‌آوری قرار دارند.

به گزارش ايرنا، امید یوسفی روز شنبه گفت: پس از جوجه‌آوری این فلامینگوها حدود پنج تا 10 هزار بال به جمعیت آنها افزوده می‌شود.

این پرندگان از بهار سال گذشته در این دریاچه و تالاب‌های اقماری آن آشیانه ساخته‌اند و به دلیل مساعد بودن آب و هوا در آذرماه گذشته از مهاجرت بازماندند.

یوسفی با بیان این که این پرندگان از موجودات ریز و ماکروسکوپی و به ویژه آرتمیا دریاچه ارومیه تغدیه می‌کنند، اظهار کرد: با وجود بارندگی‌های مناسب در ماه‌های اخیر، جمعیت این موجودات ریز در مصب رودخانه و برخی از نقاط دریاچه در حال ازدیاد است.

وی ادامه داد: تالاب‌های سولدوز، حسنلو، کانی برازان و پارک ملی دریاچه ارومیه مهم‌ترین زیستگاه فلامینگوها در آذربایجان غربی به شمار می‌رود.

فلامینگو سالی یک بار جفتگیری می‌کند و لانه‌ای گلی برای تخم‌گذاری می‌سازد؛ بیشتر فلامینگوهای ماده یک تخم در سوراخ لانه می‌گذارند و نر و ماده هر 2 به نوبت روی تخم می‌خوابند.

پس از 30 روز جوجه از تخم بیرون می‌آید و بعد از پنج روز لانه را ترک می‌کند و به گروه فلامینگوهای جوجه می‌پیوندد اما برای تغذیه به لانه‌ای که در آن متولد شده است، باز می‌گردد.

پیش از بروز بحران کم آبی در دریاچه ارومیه این زیستگاه مکانی امن برای حضور فلامینگوها و تخم‌گذاری انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی در کشور و حتی در خاورمیانه محسوب می‌شد؛ در آن زمان سالانه 100 تا 200 هزار قطعه فلامینگو در پارک ملی دریاچه ارومیه و تالاب‌های اقماری آن برای زمستان‌گذرانی و حتی در بهار برای جوجه‌آوری فرود می‌آمدند.

فلامینگوها در پاییز از عرض‌های جغرافیایی شمالی از جمله سیبری به عرض‌های جنوبی مهاجرت کرده و در مناطق مساعد به زمستان‌گذرانی اقدام می‌کنند؛ آذربایجان غربی و تالاب‌های آن که در کریدور مهاجرتی پرندگان واقع شده، بهترین مکان برای زمستان‌گذرانی این پرندگان است.

فلامینگوها از 90 سانتی‌متر تا یک و نیم متر بلندی دارند و بیشتر از حلزون و گیاهان آبی تغذیه کرده و به صورت دسته جمعی و در دسته‌های چند هزار تایی زندگی و مهاجرت می‌کنند.