روانپزشکی
-
متخصصانِ غیر روانپزشک هم میتوانند داروهای اعصاب و روان تجویز کنند؟
یک متخصص اعصاب و روان میگوید: مصرف خودسرانه یا تجویز نادرست داروهای اعصاب و روان عوارض زیادی دارد و مشکلات معده، کاهش میل جنسی و تحت تاثیر قرار گرفتن روابط بین فردی تنها بخشی از این عوارض هستند.
-
حتما باید با اختلال روانی به متخصص مراجعه کنیم؟ | ۱۰ فایده مراجعه به روانشناس و روانپزشک
متخصصان میگویند مراجعه به روانشناس یا روانپزشک به شرط استمرار میتواند به شما کمک کند تا در مسیر بهبود روانی و شخصیتی خود پیشرفت کنید و بهترین نسخهی خودتان را بسازید.
-
اگر اضطراب شدید دارید، این ۳ توصیه را پشت گوش نیندازید | از کجا بفهمیم تراپیلازم هستیم؟ | خیلیها فکر میکنند اضطراب خودش خوب میشود
حدود ۶۰ درصد مردم ایران دچار اختلالات روانی هستند و خیلی از آنها از بیماری خود خبر ندارند. یکی از این اختلالات، اضطراب است که افراد زیادی روزانه درگیر آن هستند اما اغلب آنها به دلایل مختلف مانند گران بودن جلسات تراپی و ناآگاهی از خطرات و اثرات ثانویهی اضطراب، آن را جدی نمیگیرند.
-
نکته بهداشتی روز:
درباره اختلال استرس پس از آسیب روانی
اختلال استرس پس از آسیب روانی یا تروما یا به اختصار پیتیاسدی (PTSD) که زمانی به آن «شوک جنگ» یا «نشانگان فرسودگی نبرد» گفته میشد، یک عارضه جدی است که میتواند در افراد پس از تجربه کردن یا شاهد بودن رویدادهای تکاندهنده یا ترسناک را که با تهدیدهای جدید یا آسیبهای جسمی همراه بوده است، ایجاد شود.
-
نکته بهداشتی روز:
چطور نزدیکانمان را قانع کنیم که به نزد روانشناس یا روانپزشک بروند
شاید متوجه شده باشید که یکی از دوستانتان برنامههایش را لغو کرده است، یا شاید یکی از اعضای خانواده بیشتر از گذشته در مورد خودش یا مسائل روزمرهای که قبلاً از آنها میخندید، منفیبافی میکند.
-
نکته بهداشتی روز:
محافظت در برابر اخبار منفی و تصاویر دلخراش| رویارویی مداوم با تصویرهای فجایع هولناک شما را بیحس میکند
دکتر آرش جوانبخت، روانپزشک و مدیر کلینیک پژوهشهای استرس، تروما و اضطراب در در دانشگاه ایالتی وِین (Wayne) که متخصص پژوهش و درمان اختلالات اضطرابی و «اختلال اضطراب پس از سانحه» (PTSD) است در مطلبی به موضوع محافظت از سلامت روانی در برابر موج اخبار منفی و تصاویر دلخراش پرداخته است.
-
اینفوگرافیک؛
جزئیات پوشش بیمهای خدمات روانشناسی | با کدام متخصصان هزینههای رواندرمانی کم میشود؟
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران جزئیات خدمات روانشناسی تحت پوشش بیمه سلامت را اعلام کرد.
-
افزایش سن نوجوانی به ۲۴ سالگی! | شروع نیمی از اختلالات روانی قبل از ۱۴ سالگی
رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران گفت: متخصصان معتقدند تعریف فعلی از سن نوجوانی بیش از اندازه محدود است و در عصر حاضر سنین بین ۱۰ تا ۲۴ سالگی نوجوانی را بهتر تعریف میکند.
-
دلایل، نشانهها و راهکارهای درمانی افسردگی پاییزی را بشناسید
برای عدهای که عاشق پاییز و زمستان هستند آغاز این فصلها با شادی و سرزندگی همراه است ولی بعضی افراد با شروع این فصلها دچار نوعی حالت افسردگی میشوند که به آن افسردگی فصلی یا افسردگی زمستانی گفته میشود.
-
نکته بهداشتی روز
برداشتهای نادرست درباره یک بیماری روانپزشکی: اختلال دوقطبی
اختلال دوقطبی که در گذشته آن را افسردگی-شیدایی مینامیدند، نوعی از اختلال خلقی است که در آن دورههای عمیق افسردگی و دورههای بیشفعالی و شادی مهارنشدنی که شیدایی یا مانی نامیده میشوند، به طور متناوب بروز میکنند.
-
شروع فصل سرد و افسردگی زمستانی
کاهش نور خورشید، روزهای سردتر، شبهای طولانیتر و کمتر بودن زمان گذراندن در فضای باز، همگی میتوانند بر سلامت روان تأثیر بگذارند.
-
نکته بهداشتی روز:
درباره آگورافوبیا یا گذرهراسی
آگورافوبیا یا «گذرهراسی یک عارضه روانی است که باعث ترس مفرط و غیرمعقول از برخی از موقعیتها میشود و افراد مبتلا در مکانهایی که در آنها احساس بیکفایتی، عدم کنترل، گیر افتادگی یا مورد قضاوت قرار گرفتن میکنند، دچار اضطراب میشوند.
-
نامه مهم رئیس رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره به ۲۰ وزیر | این دو مشکل روانی در صدر مراجعات بیماران است
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: درخصوص وضعیت روانی جامعه و ارائه خدمات روانشناسی به مردم به ۲۰ وزیر نامه نوشتهایم.
-
۳۰ درصد ایرانیها پرخطر یا مشکوک به اختلالات روانی هستند | تصویب یک قانون غیرقابل اجرا برای بیمه خدمات روانپزشکی
رئیس انجمن روانپزشکان ایران گفت: طی دهههای اخیر در زمینه اختلالات روانی در کشور روند افزایشی داشتهایم و البته باید گفت بخشی از این امر مربوط به همهگیری کروناست.
-
۳ اختلال روانی که در ایرانیها تشدید شد | ۳۰درصد مردم مبتلا یا در معرض ابتلا به اختلالات روانپزشکی هستند | روانپزشک بهتر است یا روانشناس؟
۶۰ درصد مردم از اختلالات روان خود آگاه نیستند و برای درمان اقدام نمیکنند، برخی هم با بروز علائم جسمی ناچار به مراجعه به روانپزشک میشوند
-
گفتوگوی همشهری آنلاین با یک روانشناس به مناسبت روز جهانی سلامت روان؛
۱۰ ویژگی افرادی که از نظر روانی سالماند | چرا ما ایرانیها در برابر مراجعه به روانشناس و روانپزشک مقاومت میکنیم؟ | ۲۱ راه برای مراقبت از سلامت روان
در دنیا از هر ۸ نفر، یک نفر درگیر اختلالات روانی است. در ایران هم طبق آمار رسمیِ موجود، حدود ۶۰ درصد مردم دچار مشکلات و اختلالات روانی هستند و خیلی از آنها از این مساله خبر ندارند!
-
چرا افسردگی پاییزی میگیریم؟ ؛ تاثیر محل زندگی در میزان این اختلال | چرا بعضیها در پاییز سرحال و شنگولاند؟ | برونگراها هم افسرده میشوند؟
دلایل افسردگی پاییزی متعدد است، اما شناختهشدهترین علت آن «کمبود نور خورشید» است که ناشی از کوتاه شدن روزها است. کمبود نور خورشید باعث مختل شدن ترشح هورمونهای ملاتونین و سروتونین در مغز میشود؛ هورمونهایی که وظیفه تنظیم ساعات خواب و سرحال نگه داشتن فرد را به عهده دارند.
-
چطور مصرف داروهای ضدافسردگی را قطع کنید؟
اگر برای بیماری افسردگی داروهای ضدافسردگی دریافت میکنید، وقتی که وقتی حالتان بهتر میشود و میخواهید بیماریتان را پشت سر بگذارید و دوباره وارد زندگی شوید، یک موضوع مهم برایتان این است تا چه مدتی باید همچنان این داروها را مصرف کنید.
-
به مناسبت روز جهانی «پیشگیری از خودکشی» در گفتوگوی همشهری آنلاین با یک روانپزشک مطرح شد؛
اهمیت پیشگیری از خودکشی ؛ افراد مستعد خودکشی را به زندگی امیدوار کنیم
روز جهانی پیشگیری از خودکشی همه ساله در ۱۰ سپتامبر در سراسر جهان برگزار میشود و هدف از نامگذاری روزی برای آن، افزایش آگاهی عمومی نسبت به خودکشی و پیشگیری از آن است.
-
۹۰ درصد قربانیان خودکشی یک اختلال روانی قابل تشخیص دارند | | ارتباط ویژگیهای شخصیتی با خودکشی | چطور از خودکشی پیشگیری کنیم؟
رئیس کمیته پیشگیری از خودکشی انجمن علمی روانپزشکان گفت: تحقیقات نشان داده حدود ۹۰ درصد از قربانیان خودکشی در زمان مرگ دارای یک اختلال روانی قابل تشخیص هستند که نشاندهنده نقش برجسته عوامل روانی در خودکشی است.
-
علائمی که نشان میدهد دچار اختلال روانپزشکی شدهاید | این استان بیشترین آمار افسردگی را دارد
افسردگی به عنوان یکی از رایجترین اختلالات روانپزشکی مطرح است و زنان دو برابر مردان به این اختلال مبتلا هستند.
-
مشاور تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با همشهری آنلاین، دلایل پرخوری را بررسی میکند
پرخوری میتواند عصبی باشد؟ آیا میشود حتی آب هم بخوریم؛ چاق شویم!؟ چطور مشکلات مربوط به روان، ما را وادار به زیادخوری میکند؟
پرخوری عصبی (بولیمیا) نوعی اختلال خوردن جدی و بالقوه تهدید کننده زندگی به شمار میرود. افراد مبتلا به این بیماری ممکن است به طور مخفیانه پرخوری کنند و معمولاً چون کنترلی بر غذا خوردن ندارند، اغلب سعی میکنند با روشهای ناسالم از شر کالری اضافی خلاص شوند.
-
دکتر شوان شریعتی راد، کارشناس طب اعتیاد از عملکرد مواد روانگردان میگوید
بررسی قانونی شدن استفاده از مواد روانگردان برای درمان افسردگی در استرالیا| مجوز استفاده از مواد روانگردان و قارچهای جادویی فقط برای مطالعات بالینی
دانشمندان در سراسر جهان در تلاش هستند در مورد مواد روانگردان و پتانسیل درمانی آنها اطلاعات بیشتری به دست آورند. اما به دلیل نگرانی در مورد اثرات مضر احتمالی آنها در کشورهای عضو اتحادیه اروپا غیرقانونی هستند.
-
هفتمین کنگره نقشهبرداری مغز ایران برگزار میشود
بزرگترین رویداد نقشهبرداری مغز کشور بهصورت هیبرید (مجازی - حضوری) در روزهای ۲۲ و ۲۳ تیرماه ۱۴۰۲ برگزار میشود.
-
مصرف خودسرانه داروهای اعصاب و روان چه بلایی سرتان میآورد؟| برخی پزشکان با هر علامتی فلوکستین و سرترالین تجویز میکنند| داروهای روان اعتیادآور هستند؟
دکتر کروندی، روانپزشک و متخصص اعصاب و روان و میگوید: مصرف خودسرانه داروهای اعصاب و روان تبعات و عوارض زیادی مثل تشدید انواع افسردگی، تشدید اختلال دوقطبی و کاهش میل جنسی دارد. ولی متاسفانه عده زیادی از مردم نه تنها خودشان خودسرانه این داروها را مصرف میکنند، دیگران را هم به این کار تشویق میکنند.
-
شناسایی نوع جدیدی از افسردگی که یک چهارم بیماران را گرفتار میکند | این نوع جدید به داروهای معمول ضد افسردگی پاسخ خوبی نمیدهد
دانشمندان میگویند زیرنوع جدید و متمایزی از افسردگی را شناسایی کردهاند که ممکن است تا یک چهارم همه بیماران مبتلا به اختلال افسردگی عمده (MDD) را گرفتار کند.
-
بررسی عوارض مصرف مواد مخدر صنعتی به مناسبت هفته مبارزه بامواد مخدر
اختلالات جنسی در سوء مصرف کنندگان متیل آمفتامین یا شیشه | عمر معتادان مواد مخدر صنعتی در مقایسه با جمعیت عادی حدود 10 سال کمتر است
متیلآمفتامین یک نوع داروی محرک به شدت اعتیادآور است که با تأثیر بر دستگاه عصبی مرکزی منجر به افزایش حاد انتقال دهندههای عصبی دوپامین، سروتونین و آدرنالین در مغز میشود. همچنین منجر به حس هوشیاری، افزایش انرژی و سرخوشی میشود. ولی دوز بالای آن میتواند به مغز آسیب وارد کند.
-
دکتر سویا بهمنی، روان پزشک، رویاهای ما هنگام خواب را بررسی میکند
چه چیزهایی محتوای رویاهای ما را تعیین میکنند | چرا مغز میخوابد و رؤیا میبیند
مغز ما هنگام خواب، سناریوهای عجیب و غریب و آشنایی را با هم ترکیب میکند که گاهی نتیجه آن فیلمهایی میشوند که پی بردن به چگونگی شکل گرفتن آنها در کنار هم برای ما جای سؤال دارد.
-
یک بیماری روانی مهم که بیشتر مبتلایان از آن بیخبرند | ۸۰۰ هزار نفر در ایران اسکیزوفرنی دارند | مبتلایان شیزوفرنی خطرناکند؟| مهمترین علائم را بشناسید
مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران اسکیزوفرنی میگوید: پیشبینی میشود ۸۰۰ هزار نفر بیمار مبتلا به اسکیزوفرنی در کشور داشته باشیم اما موضوع این است که خیلی از مبتلایان از بیماری خود خبر ندارند و ممکن است تا پایان عمر با آن زندگی کنند. البته در این شرایط هم خودشان بسیار اذیت میشوند و هم اطرافیان.
-
اگر در خطر خودکشی قرار گرفتید با این دو شماره تماس بگیرید؛ ١٢٣ و ١٤٨٠ | مکالمه کاملا محرمانه است
شاید هر کدام از ما در طول زندگی با مسائل و مشکلات پیچیدهای و فراتر از ظرفیت روبهرو شویم و برای رهایی از این وضعیت تصمیمهای نادرستی بگیریم، در صورتی که با گپوگفت ساده و دریافت مشاوره، راههایی بهتری جلوی ما قرار میگیرد.