امدادرسانی با گذشت یک هفته از سیل جنوب سیستان و بلوچستان، برای وصل شبکه برق‌رسانی و بازگشایی مسیرهای دسترسی به روستاهای در محاصره آب همچنان ادامه دارد.

امداد سیستان

به گزارش همشهری آنلاین مدیر بحران سیستان و بلوچستان در گفت و گو با همشهری می‌گوید که علاوه بر نیروهای امدادی و خدماتی، نیروهای مردمی، جهادی و خیران هم پای کارآمدند تا شرایط هر چه زودتر از حالت بحرانی به شرایط پایدار برسد.

فقط یک روستا بدون برق است

مجید محبی می‌گوید: «شبکه برق تمام روستاها وصل شده و دسترسی به برق فراهم است، اما یک روستا در منطقه دشتیاری همچنان بدون برق مانده. علت هم صعب‌العبور بودن راه دسترسی به روستاست.»
گزارش‌ها حاکی از وصل شدن برق ۶۴ روستای آسیب دیده از سیل در جنوب سیستان وبلوچستان است. سیلاب موجب تخریب ۱۵۷ تیر برق، خسارت به ۱۷ دستگاه ترانس برق و تخریب ۱۰ کیلومتر شبکه برق در شهرستان‌های دشتیاری، چابهار، قصر قند و نیک‌شهر شده‌بود.

انسداد ۲ محور فرعی و ۸۶ محور روستایی

محبی یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های ستاد مدیریت بحران استان را تلاش برای بازگشایی جاده‌های اصلی و فرعی می‌داند و ادامه می‌دهد: «تمام محورهای اصلی شهرستان‌های آسیب‌دیده از سیل باز است. فقط ۲ محور فرعی و ۸۶ محور روستایی مسدود است.» ۵۰ اکیپ و ۳۴۰ نفر راهدار در جنوب استان برای بازسازی فعال شده‌اند.

امدادرسانی هوایی

با فعالیت بالگردهای امداد و نجات در دو روز اخیر، توزیع اقلام خوراکی و بسته‌های بهداشتی به افراد آسیب دیده از سیل سرعت گرفته است. محبی در توضیح بیشتر می‌گوید: «۲ بالگرد هلال احمر تا کنون ۲۷ سورت پرواز داشتند. ۴ سورت هم از سوی بالگرد اورژانس هوایی برای امدادرسانی به بیماران انجام شده‌است. نیروی هوایی سپاه و ارتش هم در این حوزه همکاری دارند.»

آمادگی برای سامانه بارشی جدید

طبق گزارش‌های هواشناسی و ورود سامانه بارشی جدید از روز سه‌شنبه (۱۵ اسفند) و پیش‌بینی بارش در سیستان و بلوچستان، مدیر بحران استان می‌گوید که آمادگی برای اسکان اضطراری مهیاست. محبی ادامه می‌دهد: «تجربه شرایط اقلیمی و نوع بارش‌ها به گونه‌ای است که برای بارش‌های پیش‌رو آمادگی داریم. تمام تلاش نیروهای امدادی و خدماتی این است که با عبور از بحران و گذر از فاز اول مشکلات، زودتر برای بازسازی ابنیه و واحدهای مسکونی روستایی آماده شویم. با توجه با تداوم بارندگی و برودت هوای سرد در سیستان و بلوچستان شهروندان از سفرهای غیرضروری، فعالیت کوهنوردی، اسکان و تردد در حاشیه مسیل‌ها و رودخانه‌های فصلی خودداری کنند.»

احداث ۵۵۴ واحد مسکونی

مدیر بحران سیستان و بلوچستان درباره خسارت‌های سیل اخیر در حوزه راه، کشاورزی و منازل مسکونی می‌گوید که برآوردها در ۱۹۴۷ روستای آسیب دیده از سیل در حال تکمیل است، اما آمار و ارقامی اعلام شده که هنوز نهایی نیست و در روزهای آینده تغییر خواهد کرد.
به گفته او، بر اساس برآورد اولیه سیلاب خسارت ۲۲ هزار میلیارد ریال به زیرساخت‌های استان وارد کرده است.
محبی می‌افزاید: «تا کنون برآوردهای بنیاد مسکن استان نشان می‌دهد که ۵۵۴ واحد مسکونی باید برای آسیب‌دیدگان از سیل احداث شود و و ۲ هزار واحد نیازمند تعمیر و بازسازی است. با این حال برآوردهای نهایی در روزهای آینده از سوی کارشناسان اعلام می‌شود.»
این‌طور که رضا اکبری، معاون راهداری سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای خبر می‌دهد سیل به راه‌های مواصلاتی جنوب سیستان و بلوچستان۱۷۰۰ میلیارد تومان و به روستاهای شمال استان نیز حدود ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت وارد کرده‌است.

همراهی با آسیب‌دیدگان

مدیر بحران سیستان و بلوچستان در پایان از همه شهروندان می‌خواهد تا اخبار سیل را از کانال‌های رسمی دنبال کنند و نشر گزارش‌های نادرست و کذب بپرهیزند. محبی می‌گوید: «در فضای مجازی عکس‌های ساخته شده از سوی هوش مصنوعی به سیل جنوب استان نسبت داده شده که نادرست است. با توجه به حجم بالای خسارت سیل پذیرایی کوتاهی و قصور هستیم اما لازم است شهروندان هم با اخبار صحیح همراه باشند.»

کد خبر 836817

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیستان و بلوچستان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha