آتش‌بس موقت در غزه در شرایطی از صبح جمعه آغاز شده‌است که کارشناسان معتقدند روند تحولات میدانی در سرزمین‌های اشغالی، رژیم‌صهیونیستی را برخلاف راهبردهای ترسیمی در ابتدای جنگ، وادار به پذیرش آتش‌بس کرده‌است؛ رویکردی که شکستی برای تل‌آویو به‌حساب می‌آید.

رامین مهمانپرست

همشهری‌آنلاین - گروه سیاسی: درچنین شرایطی هم بود که رهبرمعظم‌انقلاب در دیدار روز چهارشنبه گذشته با قهرمانان و ورزشکاران کشور، از تعبیر «ضربه فنی رژیم‌صهیونیستی ازسوی حماس» استفاده کردند؛ تعبیری که دربرگیرنده نکات مهمی است که نشان‌دهنده سیر تحولات اخیر در سرزمین‌های اشغالی خواهد بود.

راستی‌آزمایی ۳ ادعای بزرگ تل‌آویو

رئیس شورای سیاستگذاری خانه دیپلماسی کشور با اشاره به استفاده از تعبیر «ضربه فنی رژیم‌صهیونیستی» ازسوی رهبرمعظم‌انقلاب، به همشهری‌آنلاین گفت: می‌توان این موضوع را در دو مرحله مورد بررسی قرار داد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در مرحله قبلی تاکید کردند رژیم‌صهیونیستی متحمل ضربه ناپذیری شده‌است و دراین مرحله تعبیر «ضربه فنی» را مورد استفاده قرار دادند.

رامین مهمانپرست افزود: ابتدا باید بررسی کرد چه تحولاتی روی داد که منجر به وارد آمدن ضربات «غیرقابل ترمیم» به پیکره رژیم‌صهیونیستی شد و در ادامه «ضربه فنی» این رژیم ازسوی حماس را به‌دنبال داشت.

وی اظهارکرد: درباره مرحله نخست، باید درنظر داشت رژیم‌صهیونیستی در ۳ حوزه ادعاهای بزرگی را مطرح می‌کرد؛ ادعای اول این بود که مقام‌های این رژیم تاکید داشتند ازنظر سیستم اطلاعاتی در قوی‌ترین وضعیت ممکن به‌سر می‌برند و همه‌ تحرکات رزمندگان مقاومت را زیرنظر دارند و این موضوع «برگ برنده» آنان به‌حساب می‌آید.

مهمانپرست ادامه‌داد: دومین ادعا، این بود که رژیم‌صهیونیستی از سطح بالای امنیتی برخوردار است و ساکنان سرزمین‌های اشغالی دراین زمینه باید آسوده خاطر باشند. سومین ادعا نیز معطوف به ساختارهای نظامی – دفاعی این رژیم بود. مقام‌های رژیم‌صهیونیستی مدعی بودند گنبد آهنینی دارند که آسیب‌پذیری آنان را به صفر رسانده‌است.

ضربه‌ای غیرقابل ترمیم

این کارشناس‌ارشد مسائل بین‌الملل با تاکید بر اینکه اجرای عملیات «طوفان‌الاقصی» ازسوی رزمندگان مقاومت، هر سه این ادعاها را زیرسئوال برد و خط بطلانی بر آنها کشید، گفت: این عملیات پیچیده و بزرگ مستلزم اجرای تمرین‌های بسیاری بوده که از دید ساختارهای امنیتی – اطلاعاتی صهیونیست‌ها پنهان ماند و شکست سنگین و غیرقابل ترمیمی برای آنان رقم زد.

مهمانپرست ادامه داد: این عملیات علاوه‌بر اینکه ضربه حیثیتی سختی به ساختار اطلاعاتی – نظامی تل‌آویو وارد کرد، نشان داد سامانه گنبد آهنین نمی‌تواند سد مطمئنی در مقابل موشک‌ها و پهپادهای مقاومت باشد.

وی عنوان‌کرد: ازسوی دیگر شکل‌گیری موج مهاجرتی از سرزمین‌های اشغالی، فلج شدن اقتصاد این رژیم و به صفر رسیدن اقتصاد گردشگری این رژیم، ضربات مهلک دیگری بر پیکره رژیم‌صهیونیستی بود.

دلیل جنایات گسترده رژیم‌صهیونیستی

سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه تصریح‌کرد: در مرحله دوم اما باید به بررسی واکاوی ضرباتی پرداخت که زمینه‌ساز «ضربه فنی» رژیم‌صهیونیستی شد.

مهمانپرست افزود: مقام‌های این رژیم پیش‌از ورود زمینی به نوار غزه اعلام کردند به حملات گسترده تا از بین رفتن حماس ادامه می‌دهند. براین اساس وارد شمال غزه شدند و بیمارستان، مدارس و اماکن عمومی را مورد هدف قرار دادند و بیش‌از ۱۴ هزارنفر را کشتند که حدود ۱۰ هزارنفر آنان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند؛ موضوعی که از یک نسل‌کشی و جنایت ضدبشری کم‌سابقه حکایت دارد.

وی ادامه‌داد: جنایات گسترده صهیونیست‌ها در غزه، برانگیخته شدن افکارعمومی جهانی را به‌دنبال داشت و شاهد شکل‌گیری تظاهرات ضدصهیونیستی میلیونی و چندصد هزارنفری، حتی در قلب آمریکا بودیم که خواستار محکومیت این رژیم بودند.

«ضربه فنی» در کدام نقطه؟

این کارشناس‌ارشد مسائل بین‌الملل با بیان اینکه نکته مهم این است که رژیم‌صهیونیستی در کدام نقطه «ضربه فنی» شد، اظهارکرد: آنها پس‌از رقم زدن این حجم از جنایت، نه‌تنها نتوانستند براساس ادعاهای خود، حماس را ازبین ببرند یا تونل‌ها را نابود کنند و سران مقاومت را ترور یا دستگیر کنند، بلکه درنهایت مجبور شدند به آتش‌بس تن دهند.

مهمانپرست ادامه‌داد: پیش‌از این نتانیاهو تاکید کرده بود «آتش‌بس تنها زمانی عملی می‌شود که چیزی از حماس باقی نمانده باشد» یا «همه گروگان‌های اسرائیلی آزاد شوند»، اکنون اما با فرسایشی شدن نبرد در غزه و زمینگیر شدن ارتش این رژیم و همچنین تحمیل هزینه‌های کلان اقتصادی و استمرار ناامنی شهرک‌های صهیونیست‌نشین، شاهدیم حماس همچنان با قدرت درحال نبرد است و صهیونیست‌ها از شناسایی محل نگهداری اسرا نیز ناکام مانده‌اند.

۳ ادعای شکست خورده

وی با بیان اینکه مقام‌های رژیم‌صهیونیستی به این نتیجه رسیده‌اند ادامه این روند نتیجه‌ای برایشان به‌همراه نخواهد داشت، افزود: ضربه مهم‌تر به پیکره صهیونیست‌ها این است که حماس تقریبا به تنهایی در مقابل ارتش اسرائیل ایستادگی کرد و دیگر گروه‌های مقاومت هنوز وارد کارزار با رژیم‌صهیونیستی نشده‌اند.

سخنگوی پیشین وزارت امورخارجه با بیان اینکه «طوفان‌الاقصی» را می‌توان بزرگ‌ترین ضربه علیه رژیم‌صیهونیستی در تاریخ اشغالگری این رژیم دانست، اظهارکرد: اکنون تحلیل غالب این است که پس‌از این ضربه، دیگر این رژیم با آن اسرائیل مدعی تفاوت‌های زیادی دارد.

مهمانپرست ادامه‌داد: در شرایط کنونی تل‌آویو دیگر نمی‌تواند مدعی «نفوذناپذیری»، «ضربه‌ناپذیری اطلاعاتی – امنیتی» و «سیطره نظامی بر مقاومت در سرزمین‌های اشغالی» شود. وی اضافه‌کرد: نکته مهم این است که روند کنونی را می‌توان نقطه آغاز ملموسی برای پایان اسرائیل دانست و انتظار داشت که به‌زودی شاهد پایان اشغالگری صهیونیست‌ها باشیم.

کد خبر 810347

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • NL ۲۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۰۴
    2 0
    میشه یکی بگه کار این شورا چی هست دقیقا؟