همشهری آنلاین: روغن‌ها و چربی‌ها مانند تمام مواد غذایی شامل ترکیبات مختلفی هستند و جزئی‌ترین بخش آنها اسیدهای چرب هستند. اسیدهای چرب به دو فرم اشباع شده و اشباع نشده یا غیر اشباع وجوددارند.

Fatty acid

اسيدهاي چرب غير اشباع موجود در انواع روغن و چربي چه در مواد غذايي و چه در بدن ما داراي يك شكل طبيعي مولكولي هستند كه در اصطلاح علمي به آن حالت "سيس" مي‌گويند.

گاهي اوقات در بعضي مواد غذايي طبيعي و يا در طي فرآيند توليد روغن نباتي جامد فرم طبيعي مولكلول اسيد چــرب تغيير مي‌كند و يك اسيد چرب غير عادي ايجاد مي‌شود كه به آن "اسيد چرب ترانس" مي‌گويند.

وجود اسيد چرب ترانس در روغن و چربي براي سلامتي مضر است و مي تواند موجب بروز بيماريهاي قلبي و عروقي و سرطان بشود.

مقدار اسيد چرب ترانس در روغن هاي مصرفي بايد در حداقل مقدار باشد كه سلامت انسان را به خطر نيندازد. روغن هايي كه ميزان اسيد چرب ترانس آن تا 10% باشد، براي مصرف مناسب است.

دفتر بهبود تغذيه جامعه - معاونت سلامت وزارت بهداشت

کد خبر 283130

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =