دانشگاه آزاد شامگاه 9آذر با صدور اطلاعیهای از تصویب برگزاری چندین کنکور توسط دانشگاه آزاد در شورای سنجش و پذیرش دانشجو خبر داد. براساس آنچه در این اطلاعیه آمده در نخستین جلسه شورای سنجش و پذیرش دانشجو که با حضور وزیر علوم و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد، خواسته دانشگاه آزاد که برگزاری چندین آزمون در سال جهت کاهش نگرانی داوطلبان و خانواده آنان بود، به تصویب رسیده است.
در ادامه این اطلاعیه نیز آمده است: شورای سنجش و پذیرش دانشجو کمیتهای تخصصی مرکب از رئیس مرکز آزمون دانشگاه آزاد ، رئیس مرکز سنجش آموزش و رئیس سازمان سنجش را برای بررسی و عملیاتی کردن آن تشکیل داده است. ریاست این کمیته به رئیس سازمان سنجش واگذار شده است.دانشگاه آزاد برای مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری آزمونهای جداگانه خود را مانند گذشته برگزار خواهد کرد.
کنکور آزاد جدا نمیشود
این اطلاعیه در حالی صادر شده که رئیس سازمان سنجش هفته گذشته و پس از برگزاری نشست شورای سنجش و پذیرش دانشجو اعلام کرد: 4تصمیم مهم در اینباره گرفته شده است و آنچه مشخص است اینکه دانشگاه آزاد آزمون جداگانهای برگزار نمیکند. ابراهیم خدایی گفت: شورای سنجش و پذیرش دانشجو برگزاری متعدد آزمونها را پذیرفت ولی چون در قانون، مسئولیت سنجش با سازمان سنجش است و چنانچه آزمون سراسری بیش از یکبار در سال برگزار شود باید مسئولیت اجرای آن با سازمان سنجش باشد، کارگروهی در این زمینه تصمیم میگیرد.وی افزود: این کارگروه درباره امکان برگزاری یک یا چند کنکور در سال بررسیهایی را انجام و نتیجه آن را به شورا ارائه میدهد و در نهایت شورا در اینباره تصمیم قطعی میگیرد.
خدایی درباره رشتههای پذیرش دانشجو که براساس سوابق تحصیلی انجام میشود گفت: 70درصد رشتهها با سوابق تحصیلی پذیرش میشوند که این امر در دانشگاه آزاد بیش از 93درصد رشتههاست. امسال کنکور دانشگاههای آزاد و سراسری تجمیع شد و پذیرش دانشجو در دانشگاه آزاد نیز براساس کنکور بود که سازمان سنجش برگزار کرد. مسئولان جدید دانشگاه آزاد میگویند تجمیع کنکور این دانشگاه با دانشگاههای دولتی آزمایشی بوده است و آنها اکنون میخواهند کنکور دانشگاه آزاد را خودشان برگزار کنند.
تجمیع کنکور دانشگاه آزاد با دانشگاههای دولتی موافقان و مخالفانی دارد، موافقان معتقدند که تجمیع موجب کم شدن اضطراب داوطلبان، آسان شدن مدیریت کنکور، کاهش هزینهها، کاهش سفرهای درونشهری و بینشهری و روبهرو شدن داوطلبان با یک مدل سؤال میشود. مخالفان نیز میگویند که تجمیع به ضرر داوطلبان است و اگر داوطلبی به هر دلیلی نتواند در کنکور سراسری موفق باشد دیگر فرصتی برای جبران ندارد و باید تا کنکور سال آینده صبر کند.