همشهری آنلاین: قشقاوی گفت: برخی از خانواده ها مسایلی را درباره زندانی شدن برخی ایرانیان در سوریه مطرح کرده اندو نگرانی هایی دارند، ادعای آنها را نفی نمی کنیم و منتظریم که سفارت ما در سوریه نظر رسمی و قطعی را در خصوص گروگان های احتمالی کشورمان اعلام کند.

حسن قشقاوی، معاون پارلمانی، کنسولی و ایرانیان وزارت امور خارجه کشورمان در گفتگو با خبرنگار مهر درباره جابجا شدن کاردار غیرمقیم بین سفارت ایران و انگلیس گفت: ما به عنوان بخش کنسولی از این ایده استقبال می کنیم چراکه 350 هزار ایرانی در انگلیس زندگی می کنند و برای انجام کارهای کنسولی ترجیح ما و هموطنان این است که به جای اینکه زیر نظر کشور دیگری به عنوان حافظ منافع باشیم، کارها مستقیم توسط سفارت خودمان انجام شود.

وی افزود: خود انگلیسی ها نیز ترجیح می دهند که اگر اتباع انگلیسی احیاناً اقداماتی دارند تحت نظر سفارت و پرچم خودشان این اقدامات انجام شود.

قشقاوی ادامه داد: اما موضوع رابطه با انگلیس یک موضوع کاملاً روشن است، انگلیس جزو معدود کشورهایی است که قانون در مورد آن تعیین تکلیف کرده و در قانون آمده است که ما تا سطح کارداری می توانیم رابطه داشته باشیم. این قانون مصوب مجلس است و این کاردار می تواند مقیم و یا غیرمقیم باشد.

بررسی وجود ایرانیان گروگان در سوریه

قشقاوی در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر در سوریه زندانی یا گروگان ایرانی وجود دارد، اظهار داشت: چون وضعیت سوریه در بعضی از مناطق وضعیت جنگ و گریز است، کسی نمی تواند پاسخ قطعی در این باره بدهد که حتماً زندانی وجود دارد یا خیر. بخش هایی از سوریه در دست معارضه است و تبعاً آنجا ما حضور مستقیم نداریم، بنابراین تا زمانی که از لحاظ عملیاتی امکان شناسایی هموطنان زندانی یا عدم زندانی وجود نداشته باشد ،نمی توانیم پاسخ قطعی بدهیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در حال حاضر از مناطق قابل شناسایی نیز آماری در این باره در دست نداریم، بیان کرد: برخی از خانواده ها مسایلی را مطرح کرده و نگرانی هایی دارند ولی چون جنگ و گریز وجود دارد ما تبعاً باید آن چه را که سفارت اعلام می کند مورد توجه قرار دهیم، لذا ادعای خانواده ها را نفی نمی کنیم و منتظریم که سفارت ما در سوریه نظر رسمی و قطعی را در خصوص گروگان های احتمالی کشورمان در سوریه اعلام کند.

در حال مذاکره با مالزی برای جلوگیری از لغو ویزای 90 روزه هستیم

قشقاوی همچنین درباره لغو ویزای 90 روزه مالزی و تبدیل آن به ویزای 14 روزه گفت: واقعیت این است که ما فکر نمی کنیم اراده های سیاسی پشت این گونه تصمیمات کنسولی وجود داشته باشد، واقعیت این است که ضمن اینکه مایل نیستیم روند تسهیلات ویزای بلیت باطل شود و حتی بالاتر از آن به لغو ویزا با بسیاری از کشورها فکر می کنیم اما کثرت ایرانیان دستگیر شده تحت عنوان جرایم مواد مخدر بزرگترین علت بعضی از محدودیت های ترددی برای هموطنان است.

وی گفت: البته ما در حال مذاکره هستیم و توصیه ما این است که یک موضوع بسیار ناچیز را نباید به اکثریت ایرانیان شرافتمندی که سفرهای پرباری به مالزی دارند و حتی منابع درآمدی برای دولت مالزی هستند، تعمیم دهیم.

امیدواریم مسئله ویزای ایرانیان در درون دولت مصر حل شود

معاون کنسولی و ایرانیان وزارت امور خارجه همچنین درباره اینکه دولت مصر نیز اعلام کرده روابط گردشگری با ایران را به طور کامل قطع کرده است، خاطرنشان کرد: وضعیت مصر را همه ما می دانیم و امیدواریم که پس از استقرار کامل و به ویژه بعد از مذاکرات مثبتی که مسئولین سازمان هواپیمایی دو کشور در حاشیه اجلاس اخیر در ایکائو داشته اند و توافق کلی برای برگزاری پرواز شده است، این مشکل حل شود. به هر حال چنانچه چنین اراده ای از سوی طرف مصری باشد، پرواز نیازمند مسافر است بنابراین امیدواریم این بحث در درون دولت مصر حل شود، ملت مصر ملت متمدنی است و امیدواریم ارتباط فرهنگی بین دو ملت برقرار شود.

کد خبر 234837
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز