عباس ثابتی راد: هنوز اختلاف بر سر اعلام ضریب نفوذ اینترنت میان مسئولان مختلف حل نشده‌است که یک پایگاه ارزیابی اینترنتی از این عدد مناقشه آمیز در ایران گزارشی مبسوط ارائه داده‌است.

طرح - اینترنت

پایگاه اینترنتی internetworldstats در گزارشی اعلام کرده‌است که ضریب نفوذ اینترنت در ایران معادل 43درصد است. این درحالی است که چندی پیش وزیر ارتباطات و فناوری ضریب نفوذ اینترنت را در حدود 9/34درصد اعلام کرده بود اما برخی از نمایندگان با لحاظ کاربران مداوم اینترنت ضریب نفوذ 11درصدی را اعلام کرده‌بودند.

این مناقشه در چندماه گذشته بالا گرفته و موجب اعتراض بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی شده‌بود. اما این‌بار پایگاه اینترنتی internetworldstats با مقایسه کشورهای مختلف ضریب نفوذ کشورهای خاورمیانه را به مانند تمامی کشورهای جهان اعلام کرد. براساس گزارش این پایگاه کشور بحرین با ضریب نفوذ 88 درصد نخستین کشور خاورمیانه است.

پس از آن نیز امارات متحده عربی با ضریب نفوذ 9/75درصد قرار دارد و قطر نیز در این فهرست دارای ضریب نفوذ 8/51درصد است. ایران در این رده بندی درمیان کشورهای خاورمیانه با ضریب نفوذ 2/43 درصد رده پنجم را به‌خود اختصاص داده است. اگرچه مروری بر کاربران کشورهای مختلف می‌تواند بسیار دارای اهمیت باشد. درواقع ایران با داشتن بیشترین کاربر در خاورمیانه ضریب نفوذ پنجم را به‌خود اختصاص داده‌است.

این پایگاه در بخش دیگری از گزارش خود به میزان کاربران هر کشور اشاره کرده‌است. کل کشورهای خاورمیانه در حدود 63میلیون و 241هزار کاربر اینترنتی را در بر می‌گیرد. از این میان ایران با داشتن بیش از 33میلیون کاربر در صدر کشورهای خاورمیانه جای گرفته‌است. در واقع می‌توان گفت که ایران نیمی از کاربران اینترنت در خاورمیانه را به‌خود اختصاص داده‌است.

از سوی دیگر رشد کاربران اینترنتی در کشورهای خاورمیانه بخش دیگر این گزارش را تشکیل می‌دهد. میان سال‌های 2000 تا 2010 و تنها به‌مدت 10سال میزان کاربران خاورمیانه‌ای اینترنت به‌طور متوسط رشدی در حدود هزار و 825درصد داشته‌است. کشوری مانند امارات در این 10سال کمترین رشد کاربران را شاهد بود. میزان رشد کاربران این کشور تنها 414درصد عنوان شده‌است. این در حالی‌است که در کشور ایران بیشترین رشد کاربران به لحاظ عددی صورت گرفته‌است.

تنها در طول 10سال اخیر تعداد کاربران ایرانی و دسترسی‌شان به اینترنت در حدود 13هزار و 180درصد رشد کرده‌است. ایران و سوریه در طول 10سال گذشته با فراهم آوردن امکانات مختلف سعی کرده‌اند تا رشد چشمگیری در جهت توسعه اینترنت داشته باشند. کما‌اینکه کشور سوریه نیز با رشد 13هزار درصدی دومین کشوری است که در طول یک دهه گذشته اینترنت را در کشورش توسعه داده‌است.

مروری بر آمارهای جهانی

در حالی‌که قاره آسیا به‌عنوان پرجمعیت‌ترین قاره جهان با 825میلیون کاربر اینترنت همچنان مقام بزرگ‌ترین میزبان منطقه‌ای کاربران اینترنت را به‌خود اختصاص داده است منطقه خاورمیانه با اختصاص 3درصدی از سهم جهانی کاربری اینترنت با رشد معادل یکهزار و 825 درصدی از میزبانان مستعد افزایش میزان کاربری اینترنت محسوب می‌شود.

بر پایه‌ این گزارش در قاره آفریقا تنها 110میلیون کاربر اینترنت وجود دارد و این اختلاف فاحش قاره آفریقا با آسیا، نرخ متوسط کاربری اینترنت در جهان را روی عدد 28درصد نگه داشته است. 77درصد جمعیت آمریکای شمالی، 61درصد جمعیت آسیا و اقیانوسیه و 58 درصد جمعیت قاره اروپا با کاربری اینترنت توانسته‌اند مقام‌های اول تا سوم منطقه‌ای جهان در میزان ضریب نفوذ اینترنت را به‌خود اختصاص دهند.

کد خبر 118940

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز