آشنایی با روش تهیه کلم پلوی شیرازی؛ غذای شب یلدای شیرازی‌ها

تغذیه > غذای اصلی- همشهری آنلاین:
شب یلدا، مراسم سنتی ایرانی‌هاست که در هر گوشه ایران یک نوع غذا را به عنوان غذای این شب طبخ می‌کنند.

این کلم پلو را می‌توانید با گوشت قیمه هم تهیه کنید که خیلی خوشمزه‌تر خواهد شد ولی روش سنتی آن با کوفته قلقلی است.

مواد لازم:

آرد نخودچی: دو قاشق

تخم‌مرغ: یک عدد

دو قاشق پیاز رنده شده

رب گوجه‌فرنگی

زعفران دم کرده

یک عدد کلم برگ بزرگ

گوشت چرخ کرده: 600 گرم

ادویه مخلوط و کمی پودر دارچین و پودر گل سرخ خشک

حدود نیم کیلو سبزی معطر خرد شده

روغن به مقدار لازم

طرز تهیه:

* ابتدا گوشت چرخ کرده را با ادویه - آرد نخود‌چی و پیاز رنده شده مخلوط می‌کنیم و ورز میدهیم . بعد داخل روغن سرخ میکنیم و کنار می‌گذاریم.

* گوشت قیمه را هم به همین طریق می‌توان درست کرد ولی باید پخته و کنار گذاشته شود.

* کلم را شسته و خرد کرده و تفت می‌دهیم تا آبش کشیده شود.

* بعد با کمی روغن و پیاز سرخ می‌کنیم و رب گوجه‌فرنگی اضافه می‌کنیم و کمی دیگر تفت می‌دهیم تا رنگش کاملا قرمز شود.

* حال با کمی آب (یا آب گوشت یا مرغ) که از قبل کنار گذاشتیم آن را کاملا می‌پزیم.

* وقتی کلم پخته شد، کوفته قلقلی‌ها (یا گوشت قیمه) رو داخلش می‌ریزیم.

* حدود یک ربع طول خواهد کشید تا قلقلی‌ها پخته و آب این مایه کشیده شود. (هنگام مخلوط کردن لای برنج نباید آبدار باشد). در این حین ادویه دارچین و پودر گل سرخ را اضافه می‌کنیم و نمک و فلفلش را چشیده و اندازه می‌کنیم.

* برنج را آبکش کرده و زنده‌تر برمی‌داریم. چون با سبزی تازه و مایه کلم و گوشت مخلوط می‌شود، احتمال نرم و خمیر شدن آن وجود دارد

* لایه به لایه از مایه کلم و گوشت و سبزی معطر بین برنج می‌ریزیم . روغن داغش را اضافه می‌کنیم و سپس حدود 45 دقیقه روی شعله متوسط گاز دم می‌گذاریم.

کلم پلوی شیرازی

http://www.loghme.com

در همین زمینه:
دوشنبه 13 آذر 1391 - 18:11:57
کد مطلب: 193193
نسخه چاپی
پربیننده ترین