روانپزشکی
-
افزایش مراجعه زنان به مراکز روانپزشکی | مصرفکنندگان روانگردان؛ ۵۰ درصد بیماران یک مرکز روانپزشکی
میزان مراجعه به مراکز روانپزشکی بهویژه در میان زنان افزایش یافته اما بهگفته متخصصان نباید به این مسئله نگاه منفی داشت و علاوه بر نیازهای درمانی، ۲عامل دیگر را هم درنظر گرفت؛ افزایش آگاهی و کاهش برچسبزنی.
-
«تیک» بیماری است؟ | توضیحات روانپزشک درباره دلایل شیوع «تیک» بین کودکان | با این روش ساده اختلالِ تیک کودکان را از بین ببرید
دستیار فوق تخصصی روانپزشکی کودک و نوجوان، گفت: "تیک" یک بیماری است، عمدی در کار نیست و با هدف جلب توجه از سوی کودک انجام نمیشود.
-
۹۰ درصد آمریکاییان اضطراب مربوط به تورم اقتصادی را گزارش میکنند
یک نظرسنجی جدید نشان میدهد که پاندمی کرونا بزرگترین عامل نگرانکننده آمریکاییان نیست، بلکه تورم فزاینده است که حدود ۹۰ درصد آنها مضطرب کرده است.
-
تصاویر دارالمجانین تهران در نخستین موزه روانپزشکی | اولین دستگاه غشانگیز ایران را اینجا ببینید
درهای این موزه فعلاً به روی عموم باز نیست، اما مسئولان بیمارستان روزبه میگویند به زودی با بهبود شرایط، شهروندان هم میتوانند به بازدید از این موزه و تاریخچه جالب علم روانپزشکی در نخستین بیمارستان آموزشی روانپزشکی کشور و خاورمیانه بروند و عکسهای دیدنی آن را تماشا کنند.
-
فرد مظنون به قتل نخستوزیر سابق ژاپن معاینه روانپزشکی میشود
رسانههای ژاپنی روز شنبه گزارش دادند که مرد مظنون به قتل شینزو آبه، نخستوزیر پیشین این کشور در طول امسال مورد معاینه روانپزشکی قرار خواهد گرفت.
-
«روزبه» چشم انتظار حضور خیّران
بیمارستان «روزبه» به عنوان نخستین بیمارستان آموزشی روانپزشکی کشور این روزها نیاز به امکانات و تجهیزات بیشتری برای خدماتدهی بهتر و سریعتر دارد.
-
بررسی علل بروز فوبیا و تفاوت آن با ترس
هجوم ترسهای بیهوده
فوبیا یا هراس نوعی واکنش ترس غیرمنطقی است که برخلاف اضطراب ممکن است بیدلیل باشد. یعنی فرد از مکان، موقعیت یا چیز خاصی به طور غیر منطقی میترسد و این ترس بعضی جنبههای زندگی او را دچار مشکل میکند و به روند زندگیاش لطمه میزند.
-
پیامدهای عجیب انتشار لیست روانشناسنماها | ماجرای روانشناسنمایی که زن بیمار را به خانهاش کشاند | سفارشهای پشت پرده در اعلام اسامی وجود داشته؟
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور درخصوص پیامدهای انتشار لیست روانشناسنماها گفت: برخی از نزدیکترین اطرافیان من تهدید شدند، شماری از تهدیدکنندگان با روانشناس نماها همکاری داشته و منافعی در این زمینه وجود داشت.
-
رضا دانشمند در گفتگو با همشهری آنلاین:
از ترس تنهایی در روابط آسیب زا نمانید | چطور تشخیص دهیم فصل خداحافظی از رابطه فرا رسیده است؟
شروع روابط عاطفی معمولا با شوق و اشتیاق و هیجان زیادی همراه است. اما همانقدر که فصل شروع یک رابطه میتواند شیرین و لذتبخش باشد، خروج از چنین روابطی نیز سخت، غم انگیز و تلخ است؛ به اندازهای که گاهی برای بعضی افراد غیر قابلتحمل است. اما چه بخواهیم و چه نخواهیم باید خودمان را برای چنین لحظاتی آماده کنیم.
-
کمبود عزتنفس در عصر استوریهای اینستاگرام
ساختن عزتنفس از نقطه صفر
این روزها که بیشتر مردم در فضای مجازی به دنبال پاسخ مشکلات خود میگردند؛ با واژههایی مانند فواید بالا بردن عزت نفس یا افزایش اعتماد به نفس روبه رو میشوند که گاهی بدون تفکیک و تمایز است، حال آنکه این دو کلمه معانی متفاوت از همدیگر دارند.
-
بررسی دلایل گرایش به مواد مخدر به مناسبت هفته ملی بدون دخانیات
چرا به سیگار عادت میکنیم؟ | دلایل وابستگی به نیکوتین
هر سال ۳۱ ماه می به مناسبت «روز جهانی بدون دخانیات» در نظر گرفته شده است. در ایران نیز با همکاری ارگانهای ذیربط، فعالیتهای زیادی برای کاهش مصرف دخانیات در سطح کشور انجام شده است.
-
در مقابل ناکامیهای این روزها زانو نزنیم
عبور از روزهای سخت
این روزها و با پشت سرگذاشتن سختیها و مشکلات زیاد به بسیاری از ما ثابت شده اصل زندگی را روزهای خوب و بدی تشکیل میدهند که چاره ای نداریم جز پذیرفتن آنها و اینکه ناگزیر از رویارویی با آنها هستیم.
-
امیرحسین جلالی روانپزشک اجتماعی دلایل افزایش دخانیات و مواد اعتیادآور را تشریح کرد:
جامعه با یک انباشتگی روانی مواجه شده است | مصرف سیگار و مواد دیگر لذتجویی نیست؛ خودزنی است
دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با انتشار آماری از افزایش مصرف سیگار و قلیان و کاهش سن مصرف کنندهگان در دوران کووید خبر داده، به طوریکه براساس آخرین بررسیها، سن شروع مصرف دخانیات در مردان به کمتر از ۱۵ سال و در زنان به ۱۷ سال رسیده است.
-
دعوای جانی دپ و امبر هرد و موضوع «اختلال شخصیت نمایشی»
شکایت ۵۰ میلیون دلاری جانی دپ، هنرپیشه مشهور هالیوود بر ضد امبر هرد، همسر سابقش و بحثهای دادگاه آنها یک اصطلاح را مورد توجه عمومی قرار داده است: اختلال شخصیت نمایشی.
-
بررسی سلامتروان در نظام سلامت
چقدر به سلامت روان خود اهمیت میدهیم؟ | چه جوامعی از سلامت روان برخوردارند؟
سلامتروان و احساس خوب، هنری است که برای برخوردار بودن از آن باید تلاش زیادی کرد و میزان آگاهیهای خود را در این زمینه افزایش داد.
-
رشتهای برای تئاتردرمانی در دانشگاههای ایران وجود ندارد
سارا کهربایی پژوهشگر، مترجم، روانشناس و کارگردان تئاتر از تفاوت سایکودراما و تئاتردرمانی، نسبت تجربههای اجرایی تئاتردرمانی در ایران با تعاریف آکادمیکش و نبود مطالعات بینارشتهای برای آن میگوید.
-
اطلاعیه انجمن روانپزشکان ایران و انجمن علمی پیشگیری از خودکشی ایران:
از تیترهای پرآبوتاب و دراماتیکسازی خودکشی پرهیز کنید
انجمن علمی روانپزشکان ایران و انجمن علمی پیشگیری از خودکشی با صدور بیانیهای مشترک به پوشش رسانهای دو خبر خودکشی در روزهای اخیر واکنش نشان دادند.
-
ببینید | چرا مردم از رواندرمانی گریزانند؟ | پاسخهای عجیب مردم
بعد از شیوع کرونا افسردگی و اضطراب دو اختلال اصلی سلامت روان در دنیا ۲۵ درصد افزایش داشته است. تاجایی که گفته میشود در دنیا حدود ۴۵۰ میلیون نفر اختلالات روانی یا رفتاری دارند.
-
نکته بهداشتی روز:
اختلال استرسی پس از ضربه عاطفی (PTSD)
«اختلال استرس پس از ضربه عاطفی» (PTSD) یک عارضه اضطرابی شدید است که پس از تجربه حادثه یا سانحهای مرگبار یا تکاندهنده در فرد بروز میکند.
-
عشق شگفتانگیز زوج سالخورده بعد از ۷۰ سال | روایت مشترک اروین یالوم و ماریلین یالوم از عشق و مرگ
اروین یالوم، روانپزشک مشهوری است که او را در ایران، اغلب با کتابهای «وقتی نیچه گریست» و «رواندرمانی اگزیستانسیال» میشناسیم؛ کتابهای پرفروشی که میان مخاطبان ایرانی محبوبند. او و همسرش مریلین یالوم، وقتی میفهمند که یکی از آنها بیماری صعبالعلاجی دارد، تصمیم میگیرند یک کتاب مشترک درباره این تجربه بنویسند: «مسئله بودن و نبودن».