روانپزشکی
-
گفتوگوی همشهری آنلاین با عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران؛
عذاب وجدان نداشته باشیم؛ زندگی اهدا کنیم | چطور بازماندگان را برای اهدای عضو آماده کنیم؟
اهدای عضو یک عمل پزشکی است که در آن یک یا چند عضو از بدن فرد خارج میشود و در بدن شخص دیگری قرار میگیرد تا جایگزین عضو آسیبدیده یا از دست رفته او شود. اجازه این کار در شرایطی که خانوادهها عزادار عزیزشان هستند آسان نیست ولی اطلاعرسانی و آگاهیبخشی از جزئیات و شرایط کلی آن موضوع مهمی است.
-
شما هم به وسواسهایی مثل چک کردن چندین باره قفل درها و شستن دستها مبتلا هستید؟ | اگر این علائم را دارید شما وسواسی هستید | وسواس درمان میشود اما...
اگر روزی هزار بار دستتان را آب میکشید و باز راضی نمیشوید، اگر موقع بیرون آمدن از خانه باید دویست بار در را کنترل کنید که حتما قفل باشد، پای صحبت یک روانپزشک بنشینید تا درباره وسواس بیشتر بدانید.
-
دکتر آذرخش مکری، روان پزشک راههایی برای مقابله با احساس کمبود اعتماد به نفس ارائه میدهد
سعی کن بیش ازاندازه سعی نکنی| فقط خودت باش؛ حساسیت زیاد مانع از موفقیت شما خواهد شد | سعی و تلاش بیهوده و بیش از حد، ما را به جایی نخواهد رساند
همه ما بارها و بارها شاهد آن بودهایم هنگامی که بیش از حد برای دست یابی به موفقیت تلاش میکنیم کمتر موفق میشویم. اما وقتی دست از تلاش بیهود بر میداریم و فقط رها میکنیم نتیجه بهتری میگیریم. گاهی خیلی تلاش میکنیم تا همه چیز را بفهمیم اما این گونه تلاشها معمولاً ما را به جایی نمیرساند.
-
لیلی آلن، هنرپیشه انگلیسی از تشخیص عارضه رفتاریاش پرده میبردارد
لیلی آلن هنرپیشه زن مشهور انگلیسی اعلام کرده است که اخیرا در آمریکا برای او تشخیص عارضه رفتاری از نوع «اختلال کمتوجهی بیشفعالی» (ADHD) بزرگسالان برای او داده شده است.
-
دکتر نیوشا علائی فرد، روان شناس کودک و نوجوان، چگونگی برخورد با آزار جنسی کودکان را بررسی میکند
اگر فرزندتان مورد آزار جنسی قرار گیرد چگونه او را کمک میکنید؟
چگونگی کمک به کودکان هنگام برخورد با مشکلات مختلف، یکی از موضوعاتی است که والدین میخواهند بیشتر در مورد آن بدانند. اما بعضی مشکلات مانند آزار جنسی چیزی نیست که بتوان بدون کمک گرفتن و مشورت با کارشناسان و متخصصان به تنهایی از پس آن بر آمد.
-
آشنایی با «بدحالی روانزاد جمعی» (MPI) یا «بدحالی جامعهزاد جمعی»
«بدحالی روانزاد یا جامعهزاد جمعی»(MPI) به معنای انتشار گسترده علائمی مانند سردرد، سرگیجه، غش کردن، ضعف یا احساس خفگی در یک جمعیت است که به یک عامل محیطی یا سمی یا عفونی نسبت داده میشود، بدون اینکه شواهدی عینی از چنین عاملی وجود داشته باشد.
-
دکتر منا کروندی، روان پزشک دلایل مقاومت مردان برای مراجعه به روان پزشک را بررسی میکند
چرا مردان ضرورتی برای مشاوره با روان شناس احساس نمیکنند؟ سلامت روان مردان به چه عواملی بستگی دارد؟
پنجم تا دوازهم اسفند ماه هفته سلامت مردان است. با توجه به اینکه سلامت جسم در گروی سلامت روان است؛ پرداختن به سلامت روان مردان هم موضوع مهمی است که حتماً باید مورد بررسی و تأمل قرار گیرد.
-
ماجرای کمیابشدن داروهای اعصاب و روان چیست؟ | نامهنگاری با رئیسجمهور درمورد کمبود داروهای روانپزشکی
نائب رئیس انجمن داروسازان کشور میگوید: کمبودهای دارویی مختص بیماران اعصاب و روان نیست و در همه گروهها مشهود است، اما کمبود یک سری داروها گاهی بیشتر به چشم میآید. مثل آنتیبیوتیک و سرمها به دلیل افزایش مصرف آنها در پاییز. وگرنه الان گروهی نداریم که مشکل کمبود دارو نداشته باشد.
-
دکتر منا کروندی، روان پزشک چگونگی رفتار با بیماران مبتلا به سرطان را بررسی میکند
روان شناسی بیماران مبتلا به سرطان واطرافیان آنها |ناامیدی؛ مخربترین عامل در روند بهبود بیماری
متاسفانه بیماری سرطان بیماری شایعی است و با وجود آنکه از لحاظ علمی پیشرفت زیادی داشته؛ اما همچنان شنیدن نام آن موجب نگرانی بسیاری افراد در سراسر دنیا میشود. همین موضوع گاهی باعث میشود بیماران روحیه خود را از دست بدهند و متاسفانه از لحظه شنیدن خبر ابتلا به بیماری به چیزی جز مرگ نمیاندیشند.
-
دکتر منا کروندی، روان پزشک علل بروز حملات پانیک را بررسی میکند
حملات پانیک چه هستند| راه درمان حالات وحشتزدگی
حملات پانیک، حملات حاد شدید اضطرابی همراه با احساس مرگ قریبالوقوع هستند که میتوانند از چند حمله در روز تا یک مورد در سال، متفاوت باشند. هنگام حمله، بیمار احساس ضربان قلب سریع، محکم و کوبنده دارد؛ به طوری که گاهی قادر به تنفس نیست و احساس میکند دارد میمیرد یا دیوانه میشود.
-
اعمال خیرخواهانه میتوانند ضد افسردگیهای طبیعی باشند
افرادی که دچار افسردگی یا اضطراب هستند ممکن است بتوانند با کمک کردن به دیگران- حتی با کارهایی کوچک- به خودشان هم کمک کنند.
-
آیا یوتیوب سلامت روان کودکان را مختل میکند؟ | رابطه زمان «صفحه نمایش» و اختلال وسواسی-اجباری در کودکان
یک بررسی جدید نشان میدهده که کودکانی که بیشتر اوقات آزادشان را به تماشای ویدئوهای آنلاین یا انجام بازیهای ویدئویی میگذرانند، ممکن است در معرض خطر بیشتر دچار شدن به اختلال وسواسی- اجباری (OCD) باشند.
-
اختلالات پرخوری چگونه عمل میکنند و چه کسانی بیشتر به آن مبتلا میشوند
حالات روانی تا چه حد میتواند بر اشتهای تأثیر گذار باشد؛ چطور میتوانیم مانع از پرخوریهای عصبی شویم؟
پرخوری اختلالی است که منجر به دریافت بیشازاندازه و غیرعادی مواد غذایی میشود. اشتهای افرادی که دچار پرخوری عصبی میشوند ناشی از احساسات آنهاست. . بنابراین معمولاً پس از دریافت این مقادیر اضافی از مواد غذایی با روشهایی سعی در جبران آن دارند.
-
ذهنآگاهی به اندازه دارو برای تسکین اضطراب موثر است
یک بررسی جدید نشان میدهد که مراقبه ذهنآگاهی به همان اندازه یک داروی استاندارد در درمان اضطراب مؤثر است.
-
سلنا گومز درباره درگیریاش با بیماری روانی سخن میگوید
سلنا گومز در مصاحبهای مفصل درباره مشکلات سلامت روانیاش در دهه ۲۰ زندگیش پیش از آنکه تشخیص «اختلال دوقطبی» در او داده شود، سخن گفته است،
-
برنامه جدید برای جلوگیری از فعالیت روانشناسنماها | تعیین صلاحیت علمی روانشناسها با آزمون
رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور از برنامهریزی برای برگزاری «آزمون صلاحیت حرفهای» به جای مصاحبه برای صدور پروانه اشتغال به روانشناسها خبر داد.
-
آشنایی با دلایل بروز وسواس
چگونه با وسواسهای فکری و عملی مقابله کنیم؟ | آیا داشتن هر گونه افکار آزار دهندهای یعنی ما مبتلا به وسواس هستیم؟
وسواس بیماری مزمن و نسبتاً شایعی است که موجب اختلال در عملکردهای مختلف فرد میشود و درمان آن نیز به دلیل ماهیت و مقاومت بالا به درمان معمولاً دشوار، پیچیده و زمان بر است
-
قرار سلامت ویژه بانوان در فلکه لوزی برپاست
سومین ویژه برنامه «قرار سلامت، حال خوب ما» به مناسبت هفته سلامت روان و سلامت بانوان، اکنون در منطقه ۱۳ میزبان مراجعان است.
-
دانشمندان سلوهای مغزی انسانی را درون مغز موشها پرورش دادند | راهی جدید برای بررسی اختلالات روانپزشکی
دانشمندان سلولهای مغزی انسانها را درون مغزهای بچه موشهای صحرایی پروش دادهاند و این سلولهای انسانی درون بدن این حیوانات رشد کردند و با یکدیگر اتصال برقرار کردند.
-
دکتر فرحناز کیان ارثی، روانشناس تربیتی، بیش فعالی در کودکان را بررسی میکند
چرا تمرکز و توجه فرزند من کم است؟ مشکل کودکان بیش فعال چیست
اختلال نقص توجه و بیش فعالی (ADHD) یک مشکل رفتاری است که میتواند طیف وسیعی از خفیف تا شدید را در بر بگیرد. بیش فعالی انواع مختلفی دارد و با توجه به اینکه کم توجهی (مشکلاتی در تمرکز) مشکل اصلی کودک باشد یا بیش فعالی و تکانش گری؛ متقاوت خواهد بود.
-
تأثیر کرونا بر مشکلات حوزه روان به انگیزه هفته سلامت روان
ارتقای سلامت روان همگانی در دوران پسا کرونا
استرس و نگرانیهای شیوع بیماری کرونا تأثیر زیادی بر روان همه مردم دنیا گذاشت. ماندن در خانه به مدت طولانی و تعطیل بودن مکانهای تفریحی و دوری افراد از یکدیگر، همه و همه باعث شد بسیاری افراد، احساس افسردگی و ناتوانی داشته باشند؛ احساسی که رهایی از آن کار راحتی نیست و شاید سالها زمان ببرد.
-
دکتر امیر حسین جلالی، روانپزشک به انگیزه روز سلامت روان، مشکلات موجود دراین خصوص را بررسی میکند
سلامت روان من چگونه تأمین خواهد شد؟ | سلامت روان مردم تحت تأثیر اقتصاد و سیاستگذاریهای اجتماعی است
۱۰ اکتبر، ۱۸ مهرماه، روز جهانی سلامت روان نامگذاری شده است. این روز در سال ۱۹۹۲ توسط سازمان بهداشت جهانی به منظور توجه بیشتر به اختلالات روانی، تاثیرات منفی آن برجوامع بشری و پیشگیری از تبعات آن انتخاب شده است. در ایران نیز ۱۸ تا ۲۴ مهرماه را هفته بهداشت روانی نامگذاری کردهاند.
-
توضیح سازمان غذا و دارو درباره کمبود یک داروی روانپزشکی
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره کمبود داروی روانپزشکی ریتالین در کشور توضیح داد.
-
کتایون خوشابی، فلوشیپ روان پزشکی کودک و نوجوان ازمواجهه کودکان با خشم و ترس میگوید
همراهی کودکان در رویارویی با حوادث تلخ | مهارت همدلی در روزهای سخت
اتفاقات غیر قابل پیش بینی گریز ناپذیرند و اغلب، زندگی بارها و بارها ما را در معرض آنها قرار خواهد داد. اما تجربه چنین اتفاقاتی برای کودکان معمولاً باعث ایجاد ترسها و مشکلاتی در آنها میشود که ممکن است حتی بزرگسالی آنها را هم تحت الشعاع قرار دهد.
-
دکتر بابک حیدری اقدم، متخصص قلب و عروق به مناسبت روزجهانی قلب از چگونگی مراقبت از قلب میگوید
چگونه سلامت قلب خود را به خطر نیندازیم اتحاد قلبها برای سلامتی قلبها
قلب عضو عضلانی توخالی و مخروطیشکلی است که خون را با قدرت و سرعت به درون بدن پمپ میکند و در واقع آن را از طریق رگهای خونی در دستگاه گردش خون به گردش درمیآورد. خون، اکسیژن و مواد مغذی لازم را برایِ بدن مهیا میسازد و همچنین به از بین رفتن موادِ زائد ناشی از سوختوساز بدن هم کمک میکند.
-
دکتر امیرحسین جلالی، روانپزشک؛ رویکردهای اخیر به پدیده خودکشی در ایران را بررسی میکند
خودکشی را انکار نکنیم؛ تغییر در وضعیت خودکشی، کردار دلیرانه میخواهد
۱۰سپتامبر (۱۹ شهریور) روز جهانی پیشگیری از خودکشی است و در سراسر جهان برای افزایش آگاهی عمومی نسبت به خودکشی و پیشگیری از آن در نظر گرفته شده که شعار امسال آن نیز «با عمل امید بیافرینیم» است. مجری آن هم مجتمع جهانی پیشگیری از خودکشی است که با همکاری سازمان بهداشت جهانی آن را میزبانی میکن
-
ببینید | از افسردگی تا آلزامیر؛ شایعترین اختلالات روانپزشکی در سالمندی!
سالمندی یکی از مراحل طبیعی زندگی است که ویژگیهای خاص خودش را دارد و میتواند با کاهش توانایی ذهنی و بدنی همراه باشد. ابتلا به بیماریهای مزمن و حاد، مصرف همزمان چند دارو، بازنشستگی، کاهش منابع مالی و منزلت اجتماعی و از دست دادن دوستان از عوامل استرسزا برای سالمندان هستند که میتوانند آنها را با بیماریهای روانپزشکی روبرو کنند.
-
یک شیوه تجربی تحریک مغز برای درمان اختلال پرخوری افراطی به موفقیت مقدماتی رسید
نخستین دو بیمار مبتلا به اختلال پرخوری افراطی که با یک شیوه جدید تجربی برای تحریک مغز درمان شدهاند، میگویند یک سال بعد از این درمان احساس کنترل بیشتری بر میزان خوردن خود دارند، و موارد کمتری از ولع به خوردن در آنها رخ میدهد.
-
دکتر بهزاد چاووشی، روانشناس بالینی خصوصیات افراد موفق را بررسی میکند
آیا اعتماد به نفس باعث موفقیت شما میشود؟
ما اغلب احساس میکنیم اعتماد به نفس میتواند به افراد کمک کند در زندگی موفق شوند. اما اعتماد به نفس همیشه نمیتواند تضمین کند ما در زندگی موفق شویم. ولی وجود آن بسیار ضروری است؛ البته مستلزم آن است که بتوانیم تعریف درستی از آن داشته باشیم.
-
با حضور جمعی از پزشکان جهادی انجام شد
معاینه رایگان شهروندان در کانون ابوذر
اردوی جهادی پزشکان متخصص برای معاینه رایگان شهروندان در کانون فرهنگی و تربیتی ابوذر برگزار شد.