همشهری آنلاین: مطالعات نشان می‌دهد که سبزیجات رنگی نسبت به غیر رنگی‌ها دارای فواید بیشتری هستند

تحقیقی که توسط وزارت کشاورزی آمریکا انجام شده، نشان می‌دهد که در بین پرمصرف‌ترین سبزیجات، سیب‌زمینی دارای رتبه اول و کاهو پیچ دارای رتبه دوم است.

این در حالی است که طبق گزارش موسسه تحقیقات سرطان آمریکا، سبزیجات با رنگ‌های تیره سبز، زرد، نارنجی و قرمز و نیز سبزیجات برگی مانند کاهو، اسفناج، تنها 0.2 از 3.3 واحد مصرف روزانه آمریکای‌ها را در بر می‌گیرد.

مواد غذایی دارای رنگ شفاف حاوی مفیدترین مواد هستند و بدن را در برابر ابتلا به سرطان و دیگر بیماری‌ها حفظ می‌کنند.

این مواد به افراد مبتلا به دیابت برای کنترل جذب کالری و قند خون کمک شایانی می‌کند.

کارشناسان معتقدند هر چه رنگ سبزیجات شفاف تر باشد دارای اثرات مثبت بیشتری برای بدن است.

موادی به نام "فایتوکمیکال‌ها" که به بدن در مقابله با رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند، عامل این برتری هستند.

رادیکال‌های آزاد حاصل یک فرایند طبیعی به نام اکسیدشدن هستند. این مواد می توانند به سلول ها و بافت بدن و نیز DNA آسیب برسانند و باعث ابتلا به بیماری‌هایی مانند سرطان، بیماری‌های قلبی، آب مروارید و آرتروز شوند.

خوشبختانه ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان و بسیاری از فایتوکمیکال‌ها، باعث می‌شوند تا رادیکال‌های آزاد، قبل از وارد کردن آسیب، خنثی شوند.

آن‌ها حتی می‌توانند به ترمیم برخی از سلول های آسیب دیده نیز کمک کنند. آنتی‌‌اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن، ویتامین E و C در سبزیجات رنگی یافت می‌شوند.

بهتر است سبزیجات را تنها به عنوان مخلفات غذا مصرف نکنید بلکه آنها را در وعده‌های غذایی به عنوان سس و دیگر چاشنی‌ها گنجاند.

کد خبر 87450

برچسب‌ها