رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در بازدید از نمایشگاه رسانه‌ها و حضور در غرفه همشهری از برنامه‌ریزی برای کاهش آسیب‌های جسمی و روحی کودکان کار خیابان خبر داد.

دکتر قناعتی

همشهری آنلاین - یکتا فراهانی: بررسی‌ها نشان می‌دهد که کودکان کار خیابانی با کمردرد، انواع عفونت‌ها و مشکلات پوستی، سوءاستفاده‌های جنسی و آسیب‌های روحی مواجه هستند که بر کسی هم پوشیده نیست.

این نکته را حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران هم تاکید می‌کند. او در بازدید از بیست‌وچهارمین دوره نمایشگاه رسانه‌های ایران و با حضور در غرفه همشهری در توضیح بیشتر درباره حمایت‌های بهداشتی و درمانی از کودکان کار گفت: دکتر زاکانی، شهردار تهران حکمی از ریاست جمهور در این زمینه گرفته و کارگروهی هم ایجاد کرده‌اند که من هم در این کارگروه عضویت دارم. یک فعالیت گسترده در تهران آغاز شده و این کودکان با هدف توانمندسازی و رفع آسیب‌ها تحت‌نظر خواهند بود. سلامت جسمی و روحی این کودکان بر عهده دانشگاه علوم پزشکی تهران است و ما برای این کار برنامه ویژه‌ای داریم.

قناعتی با بیان این که منطقه جنوب شهر تهران، پایین‌تر از انقلاب تا شاه‌عبدالعظیم و شهرری و اسلامشهر محدوده دانشگاه علوم پزشکی تهران است، افزود: در این مناطق مراکز جامع کودکان کار احداث خواهد شد. حتی یک مرکز آموزش بهیاری هم در این مناطق ایجاد می‌کنیم تا کودکان کار با مدرک کلاس نهم، آموزش بهیاری ببینند و در نهایت در مراکز تحت پوشش دانشگاه استخدام شوند. مشابه اقدامی که در شهرداری در حال انجام است و پس از جمع‌آوری معتادان متجاهر و گذراندن دوره ترک، آنها به عنوان پاکبان در شهرداری استخدام می‌شوند. این افراد نیازمند شغل و درآمد هستند و اگر از این طریق اقدام کنیم، احتمال کاهش و بازگشت به آسیب درباره آنها افزایش خواهد داشت.

به گفته این مسئول کودکان کار مبتلا به مشکلات جسمی هستند که در افراد عادی دیده نمی‌شود، به عنوان مثال دیسک کمر در کودکان عادی وجود ندارد و در طول عمر کاری که بیش از ۱۰ هزار عمل دیسک انجام داده‌ام، هیچ زمانی کودکان در این فهرست نبوده‌اند. اما در کودکان کار این آسیب وجود دارد به دلیل این که بارهای سنگین جابجا می‌کنند و کارهای غیرمعمول انجام می‌دهند. بیماری‌های دیگر هم هپاتیت و ایذر هم در این کودکان وجود دارد چون از سوی افرادی که اخلاق‌مدار نیستند، مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند.

او ادامه می‌دهد: این کودکان مسائل روحی – روانی بسیار زیادی را هم تحمل می‌کنند. زمانی هم که نقاشی‌های این کودکان را دیدیم و بررسی کردیم، رنگ‌های تیره‌ای استفاده می‌کنند که نشان‌دهنده ناآرامی درونی در آنهاست. در نقاشی این کودکان آسمان آبی و خورشید زیبا وجود ندارد. حتی قطرات باران را هم درشت کشیده بودند و یکی از دلایل آن قرار گرفتن زیادشان در زیر باران است.

قناعتی همچنین در پاسخ به دیگر سؤال همشهری درباره اقداماتی که برای بیمارستان‌های فرسوده در حال انجام است، بیان کرد: بخش‌هایی از مجتمع درمانی امام خمینی به مهدی‌کلینیک منتقل شده تا بازسازی در بخش‌های قدیمی بیمارستان انجام شود. تا همین حالا ۲۰۰ تحت بازسازی شده و ۱۰۰ تخت در حال بازسازی است. در مجموع ۵۰۰ تخت دیگر هم بازسازی خواهد شد تا ظرفیت بیمارستان امام به ۱۶۰۰ تخت افزایش پیدا کند. علاوه بر این ۶۰۰ تخت هم در مرکز سرطان اضافه خواهد شد تا این مجتمع با ۲۲۰۰ تخت، خدمات درمانی به بیماران را افزایش دهد.

وی همچنین در نشست خبری در غرفه وزارت بهداشت، با بیان اینکه مسئولیت پذیری اجتماعی را در کانون توجه قرار داده‌ایم، افزود: ما در دانشگاه علوم‌پزشکی تهران در راستای مسئولیت‌پذیری اجتماعی نسبت به ارائه خدمات در حوزه آسیب‌های اجتماعی مانند مرگ سرپرست خانواده، طلاق و اعتیاد اقدام کرده‌ایم. خدمات ارائه شده در منطقه ۱۷ شهرداری تهران بسیار چشمگیر است.

این مسئول با بیان اینکه پرونده جامع سلامت برای خانواده‌هایی که در مجاورت دانشگاه علوم‌پزشکی تهران سکونت دارند، تشکیل داده‌ایم؛ اظهار کرد: این افراد به طور کامل مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. همچنین رصد کودکان از دیگر برنامه‌های این مرکز آموزشی است؛ رصد کودکان از اهمیت فراوانی برخوردار است، چرا که با رصد می‌توانیم از هزینه‌های احتمالی آینده جلوگیری کنیم.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران در پویش دیابت و فشار خون توانست جایگاه خوبی را به دست بیاورد، تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در میان دانشگاه‌های بزرگ در جایگاه نخست و در میان تمام دانشگاه‌های علوم‌پزشکی توانست رتبه چهارم را کسب کند.

کد خبر 833950
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار بهداشت و درمان

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha