یک فوق تخصص گوارش کودکان گفت: کاهش وزن کودک یکی از فاکتورهای مهم در تشخیص اختلال رشد و یا تغذیه نامناسب کودک است.

با کودک بد غذا چه کنیم - کودک بدغذا

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایسنا، دکتر حمیدرضا صادقی اظهار کرد: مشکلات تغذیه‌ای و کاهش رشد یکی از موضوعات شایع در کودکان است که درصد بالایی از نگرانی و علل مراجعه والدین به مراکز درمانی را به خود اختصاص می‌دهد. در این موارد درحالی که ذهن والدین درگیر وضعیت رشد کودک است، به دنبال درمان به متخصص مراجعه می‌کنند.

وی ادامه داد: در موارد این چنینی بررسی ‌و ارزیابی‌های لازم با توجه به وزن، قد و آیتم دور سر انجام شده و در صورتی که کمبودی مشاهده شود، بر اساس علت و نوع کمبود، اقدامات بیشتری انجام خواهد شد. از بین این سه معیار، وزن کودک به عنوان فاکتوری برای حاد بودن اختلال رشد در کودک در نظر گرفته می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان کرد: اگر اختلال رشد در کودک اتفاق افتاده و ادامه‌دار باشد، می‌تواند روی قد کودک تاثیر بگذارد و حتی دور سر کاهش پیدا کند. لذا با بررسی صدک‌هایی که به دست می‌آید می‌توانیم بفهمیم مشکلات رشدی کودک به چه سمتی در حال حرکت است.

وی بیان کرد: گاهی کمبود وزن کودک به علت عادات اشتباه غذایی خانواده، اجبار بیش از حد کودک توسط والدین برای خوردن غذا و ایجاد بی اشتهایی ناشی از استرس و اضطراب اتفاق می‌افتد که تمامی این موارد مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

این خوراکی‌های پرطرفدار رشد کودکان را مختل می‌کند

فوق تخصص گوارش کودکان ادامه داد: برای بررسی این کودکان در درجه اول نحوه تغذیه مورد پرسش قرار می‌گیرد تا ببینیم تعداد دفعات تغذیه و میان وعده‌ها کافی است یا خیر. همچنین در نوزادان بررسی می‌شود که آیا دفعات شیردهی و حجم شیر کافی است یا خیر. علاوه بر این اصلا کودک موادغذایی سالم دریافت می‌کند و یا اینکه مصرف تنقلات ناسالم جایگزین شده است.

وی در مورد نوزادان گفت: در مراجعات به واحدهای درمانی در مورد تغذیه با شیر مادر یا شیر خشک، اینکه کدام قوی‌تر است خیلی سوال می‌شود. در این زمینه همواره با توجه به اهمیت رشد کودک توصیه می‌کنیم که شیر مادر را در اولویت قرار دهند و از مصرف شیرخشک پرهیز کنند؛ چون تمام مواد مغذی، املاح و آنتی بادی در شیر مادر کامل‌تر وجود دارد و مقوی‌تر از شیر خشک است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز درباره مادرانی که علاوه بر شیر مادر برای افزایش وزن شیرخشک را هم استفاده می‌کنند، گفت: دیده شده نوزادانی که به خاطر تمایل والدین، در حالی که شیر مادر کافی است، اما برای افزایش وزن و تپل شدن نوزادشان، مبادرت به استفاده از شیر خشک می‌کنند. درحالی که این نوزادان در آینده بیشتر دچار چاقی و بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند. به همین علت است که تغذیه در این سن حساس بوده و از طرفی حساسیت و وسواسی که والدین برای وزن نوزاد پیدا می‌کنند، ممکن است باعث شود که نوزاد در آینده از نظر رشدی دچار افزایش وزن و پیامدهای بعدی آن شود.

کد خبر 828566

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تندرستی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha