کتاب«زندگانی فاطمه زهرا(س)» نوشته دکتر سید جعفر شهیدی، گزارشی از زندگی دختر پیامبر (ص) است که در ضمن آن رویدادها و تحلیل‌ هایی هم ارایه شده است.

زندگانی فاطمه زهرا

همشهری آنلاین- علی‌الله سلیمی: کتاب«زندگانی فاطمه زهرا(س)» نوشته دکتر سید جعفر شهیدی، گزارشی از زندگی دختر پیامبر (ص) است که در ضمن آن رویدادها و تحلیل‌ هایی هم ارایه شده است. دکتر شهیدی مباحث این کتاب را از عصر پیامبر آغاز کرده و تا شهادت حضرت زهرا و حوادث پس از آن را هم بررسی کرده است. اصل کتاب و خلاصه آن بارها از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ شده است. سید جعفر شهیدی در این کتاب بیش از ۷۰ منبع از شیعه و اهل سنت را به‌ کار گرفته است. کتاب زندگانی فاطمه زهرا بدون فصل‌بندی خاصی تدوین شده است، اما مطالب آن با ترتیب تاریخی از زمان پیامبر اسلام آغاز شده و تا شهادت حضرت زهرا پیش رفته است. ازعناوین اصلی کتاب می‌توان به گزارشی در باب موضوع کتاب؛ آن حادثه ها چیست؟؛ صحرای عربستان؛ خدیجه؛ نام و لقبهای دختر پیغمبر؛ از خواستگاری تا به خانه ی شوهر رفتن فاطمه زهرا؛ زندگانی زهرا در خانه ی شوهر؛ ولادت امام حسن و نبرد احد؛ زهرا سیده ی زنان جهان؛ آیا بین زن و شوهر کدورتی روی داد؟؛ عبادت دختر پیغمبر؛ فدک در اختیار پیغمبر و واگذاری آن به زهرا؛ فتح مکه؛ حجه الوداع؛ مرگ پیغمبر؛ هجوم به خانه ی پیغمبر؛ تصرف فدک از جانب حکومت؛ مرکز دادخواهان؛ پاسخ ابوبکر به دختر پیغمبر؛ آیا فاطمه پیش از مرگ پیغمبر بیمار بوده است؟؛ سخنان عبرت آمیز فاطمه در بستر مرگ؛ در آستانه ی ملکوت؛ به خاک سپردن زهرا؛ قبر دختر پیغمبر؛ برای عبرت تاریخ؛ گزیده هائی از شعرهای شاعران شیعی عربی زبان؛ دختر پیغمبر در شعر فارسی؛ فرزندان فاطمه؛ واپسین منزل کاروان و بخش پاورقی اشاره کرد. در بخشی از این کتاب می‌خوانیم:«موضوع این کتاب گزارشی از زندگانی دختر پیغمبر است؛ بزرگ ترین بانوی اسلام فاطمه یا فاطمه زهرا. ولی خواننده خواهد دید آنچه در این مجموعه فراهم آمده، تنها سرگذشت زندگی شخصی نیست؛ رویدادهایی است آموزنده و عبرت آمیز، هرچند گزارش زندگی شخصیت های بزرگ و برجسته تاریخ خود درسی آموزنده است. آنچه در این صفحات می خوانید تحلیلی از چند حادثه شگفت است که قرن ها پیش از زمان ما رخ داده است، اما اگر قهرمانان این حادثه ها را از حادثه ها جدا کنیم، خواهیم دید آن حادثه ها در طول تاریخ حتی در زمان ما نیز در گوشه ای از جهان رخ داده است و می دهد. اگر زمان و مکان رویدادهایی که درباره آن سخن می گوییم، با ما فاصله بسیار دارد، آثاری که از آنها به جای مانده نه تنها دیرینگی نگرفته، بلکه تازگی خود را همچنان نگاه داشته است و شما پس از خواندن این کتاب خواهید دید آنچه می گویم گزاف یا اغراق نیست.

درباره مولف کتاب

سیدجعفر شهیدی در سال ۱۲۹۷ در بروجرد به دنیا آمد و در ۲۳ دی ۱۳۸۶ در تهران درگذشت. دکتر شهیدی رئیس مؤسسه لغت‌نامه دهخدا و مرکز بین‌المللی آموزش زبان فارسی، استاد تمام دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران و از پژوهشگران برجسته زبان و ادبیات فارسی، فقه و تاریخ اسلام بود. دکتر جعفر شهیدی از شاگردان برجسته علی‌ اکبر دهخدا و بدیع‌الزمان فروزانفر در دانشگاه تهران بود و در سال ۱۳۴۰ دکترای خود را در رشته ادبیات فارسی و تاریخ دریافت کرد. او همچنین در حوزه علمیه قم و حوزه علمیه نجف زیر نظر سید حسین طباطبایی بروجردی و سید ابوالقاسم خویی تحصیل کرد و درجه اجتهاد داشت. او به جز همکاری در تدوین فرهنگ معین و لغت‌نامه دهخدا، ۴ عنوان ترجمه، ۳ عنوان تصحیح و تعداد زیادی تألیف دارد که شماری از کتاب‌های وی به زبان‌های دیگر نیز ترجمه شده و جایزه دریافت کرده اند.

صد کتاب ماندگار قرن

کتاب «زندگانی فاطمه زهرا(س)» نوشته دکتر سید جعفر شهیدی اخیرا در سومین نشست از سلسله نشست‌های «صد کتاب ماندگار قرن» به منظور پاسداشت نگاشته‌های برتر ایرانیان در یک قرن اخیر، در سالن فرهنگ مرکز همایش‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملّی ایران مورد توجه مسئولان و کارشناسان فرهنگی قرار گرفت.

چاپ شصت و چهارم (۱۴۰۲) کتاب «زندگانی فاطمه زهرا(س)» نوشته دکتر سید جعفر شهیدی با شمارگان ۱۰۰۰ نسخه به تازگی از سوی دفتر نشر فرهنگ اسلامی چاپ و منتشر شده است. مجموع شمارگان این کتاب تا چاپ شصت و سوم، ۴۶۶۰۰۰ بوده است که با احتساب ۱۰۰۰ نسخه چاپ جدید(شصت و چهارم)، مجموع شمارگان این کتاب به ۴۶۷۰۰۰ نسخه می رسد که رقم قابل توجهی در بازار کتاب ایران است.

کد خبر 821410

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha