همشهری آنلاین: شهردار تهران گفت: با صراحت می‌گویم مشکلاتی که در 27 سال گذشته به ما اجازه نداده خرمشهر را در حد شان این شهر بسازیم،‌ همان موانع اجازه نداده کشورمان را در کنار دیگر کشورهای پیشرفته دنیا ببینیم.

به گزارش سما ،‌ دکتر محمد باقر قالیباف، صبح روز یکشنبه 3 خرداد ‌در دومین کنفرانس شهر الکترونیکی که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، ‌ضمن تسلیت ایام فاطمیه و گرامی داشت سالروز آزادسازی خرمشهر اظهار داشت:‌ سوم خرداد بدون شک یک روز به یاد ماندنی در تاریخ ملت ما خواهد بود و انصاف قضیه این است که جمله زییا و رسای امام خمینی (ره) که فرمودند "خرمشهر را خدا آزاد کرد" همواره در نظر قرار دهیم .

وی با اشاره به این که رزمندگان ما در اوج ناباوری تلاش برای آزادسازی خرمشهر را شروع کردند گفت: ‌شجاعت،‌ گذشت و همدلی و نوع طراحی رزمندگان اسلام همه نیروهای عراقی حاضر در خرمشهر را مبهوت کرد.

شهردار تهران خاطر نشان کرد: من به عنوان یک مدیر اگر بتوانم پاسخ این سوال را بدهم که چرا خرمشهر را بعد از 27 سال هنوز به تمام معنا جنگ زده می‌بینیم و آبی برای شرب در این شهر وجود ندارد و مسائل اقتصادی هنوز سیر طبیعی خود را طی نمی‌کند ، می‌توانم پاسخ بسیاری از مشکلات کشور را پیدا کرده و گامی اساسی برای آن‌ها بردارم.

قالیباف بیان داشت: آیا در طول این 27 سال خرمشهر برای ما ارزش نداشته تا به عنوان شهری که بزرگ ترین حادثه تاریخی ما در آن اتفاق افتاده به آن توجه کنیم، ‌آیا ما مشکل طراحی داشتیم یا مشکل پول؟ اگر مدیران و مسوءلان و دلسوزان ما برای این سوال پاسخی پیدا کنند پاسخ خیلی از مشکلات دیگرمان را نیز می‌یابیم.

شهردار پایتخت با اشاره به این که طرح این سوال خالی از لطف نیست و همه در خلوت خودمان باید به آن بیاندیشیم، ‌افزود: نباید به گونه‌ای عمل کنیم تا در هر مقطعی جوانان ما احساس کنند که دین برای اداره جامعه دچار مشکل است،‌ دین اگر قابلیت نداشت سوم خرداد اتفاق نمی افتاد، ‌انقلاب اسلامی ایران نیز نشانی از کارآمدی دین در اداره جامعه است.

قالیباف خاطر نشان کرد:‌ با همه وجودم بر این باورم که تنها راه برای پیشرفت و عدالت و دستیابی به تحولی جدی و اساسی در کشور طی کردن مسیر فناوری اطلاعات و توجه به این تکنولو‍‍‍ژی در بخش‌های مختلف است.

وی با اشاره به این که مدیران ما باید در هزاره سوم نوع نگاهشان را در محیط کاری خود و در بخش‌های مختلف متفاوت کنند افزود: ‌من به عنوان شهردار تهران دو هزار میلیارد تومان در شهر هزینه می‌کنم، ‌اما آیا با همان رویکرد دهه‌های قبل می‌توان مشکلات تهران را که ترافیک بزرگترین آن‌هاست حل کرد، ‌اگر فرض کنیم شهرداری تهران محدودیت پول و پیمانکار نداشته و حتی به صورت سه شیفت هم کار کند نمی‌تواند موضوعات را بر حسب استانداردها حل کند و این مساله ما را بر آن می‌دارد که رویکردمان را نسبت به موضوعات تغییر دهیم.

شهردار تهران ادامه داد: شاید اگر هزینه دو میلیارد تومانی را برای حوزه فناوری اطلاعات بگذاریم،‌ حتما اتفاق عظیمی در شهر می‌افتد و مسائلی چون آلودگی و ترافیک نیز از بین می رود.

شهردار پایتخت تصریح کرد: ما هنوز در پارادایم ذهنی 70 سال گذشته هستیم و تصور می‌کنیم اگر سرعتمان را نیز افزایش دهیم موفق تر خواهیم بود،‌ غافل از این که این مسیر، ‌مسیر درستی نیست و اگر به دنبال پیشرفت،‌ کرامت انسانی و کارآمدی دین در جامعه هستیم راه پیشرفت کشور فقط توجه به این حوزه است، ‌من نیز تخصصی در حوزه آی تی نداشته و شاید کاربری حرفه‌ای نباشم اما به عنوان یک مدیر این موضوع را حس کرده‌ام.

وی افزود: ‌فناوری اطلاعات در همه بخش‌ها در حال به وجود آوردن معجزه است، ‌ما عقب ماندگی چند دهه‌ای نسبت به کشورهای پیشرفته داریم اما فناوری اطلاعات این فرصت را به ما داده تا با دیگر کشورهای پیشرفته در یک خط قرار گیریم و دنیا نیز کار خود را در هزاره سوم از این خط شروع کرده که اگر از این زمان فاصله‌ای میان ما و دیگر کشورها ایجاد شود که ایجاد نیز شده، ‌این فاصله به اندازه سال نوری است و غیر قابل جبران خواهد بود.

شهردار تهران با اشاره به این که در شهرداری تهران از بدو ورود در این حوزه گام برداشتیم و در بعضی موضوعات نیز مصمم هستیم که گام‌های اساسی برای شهر الکترونیک و شهروند الکترونیک برداریم تصریح کرد:‌ بعضی اقدامات را که مطرح می کنیم می‌پرسند چرا انجام داده‌ایم و کمکی نیز نمی‌کنند، ‌اما ما شبکه‌ای در سطح تهران به طول 400 تا 500 کیلومتر ایجاد کرده‌ایم ، ‌راه اندازی 70 دفتر خدمات الکترونیک شهر نیز اقدام دیگری شهرداری در حوزه فناوری اطلاعات است.

وی افزود: ‌شهرسازی پرستیژ شهرداری است و ما توانستیم آن را از مجموعه شهرداری خارج کرده و به بخش خصوصی دهیم،‌ همچنین بیش از چهار میلیون پرونده در آرشیو‌های شهرداری قرار داشت که همه آن‌ها اسکن شده و اطلاعات آن وارد سیستم شده است و شهروندان می‌توانند به سیستم وارد شده و پرونده خود را پیگیری کنند.

قالیباف خاطر نشان کرد: ‌پورتال شهرداری تهران نیز با 86 ساب پورتال راه اندازی شده است که سال گذشته نیز پورتال شهرداری تهران در میان تمامی سازمان‌های کشور مقام اول را کسب کرد.

شهردار تهران با بیان این که 7 هزار طرح در شهر تهران در حال اجراست تصریح کرد : ‌مدیریت کنترل این طرح ها به طور سیستماتیک انجام می‌شود،‌ سامانه هوشمند پسماند شهر تهران نیز از موضوعات جدی است و ما امروز در حوزه خدمات شهری تسلط پیدا کرده‌ایم.

وی با بیان این که البته در آغاز راه هستیم،‌ اظهار داشت: ‌من به شهروندان تهران قول دادم که تا 5 سال آینده که آغاز آن از سال جاری است اگر به اینترنت مراجعه کرده و به رنکینگ کلان شهرها مراجعه کردند تهران در 10 شهر اول کلان شهرهای دنیا باشد ، ‌برای این کار نیز برنامه ریزی بسیار دقیقی انجام شده و یکی از کارهایی است که هر هفته شخصا برای آن وقت می‌گذارم، البته این اقدام توسط بخش خصوصی و دانشگاه در حال انجام است و شهرداری ورودی به آن ندارد .

شهردار تهران با بیان این که زمانی که شهرداری را تحویل گرفتم نیرویی بالغ بر 40 هزار نفر در آن حضور داشت گفت: ‌بنا داریم در چند سال آینده نیروی شهرداری را به 5 هزار نیروی چابک،‌ هوشمند و توانا رسانده و کارها را با بخش خصوصی و مدیریت مشرف بر کار انجام دهیم، این را بلند پروازی نمی‌دانم و دانش و فرهنگ این کار نیز وجود دارد، همکاران من نیز باید هر ساله پیشرفت 20 درصدی این کار را ارئه دهند.

قالیباف خاطر نشان کرد:‌ اگر این تحول در تهران اتفاق افتد تفاوتی با رنگ کردن جداول ندارد و بر اساس تئوری،هر اتفاقی که در تهران انجام شود در دیگر شهرها نیز اتفاق می‌افتد که این گام بزرگی برای پیشرفت است.

وی تصریح کرد: ‌ما نسبت به شهدا ،‌امام و دغدغه رهبری مسوءلیت داریم ،‌هم اکنون نیز در دهه چهارم انقلاب هستیم و اگر فرصت را از دست دهیم دیگر فرصتی نخواهیم داشت.

کد خبر 82062

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز