حمایت آمریکا از اسرائیل در بمباران غزه ثابت کرده واشنگتن تا چه حد می‌تواند در حمایت از مفاهیم اساسی چون حقوق بشر ریاکار باشد.

غزه

همشهری آنلاین: قتل‌عام بیش از ۱۳هزار فلسطینی از جمله ۵هزار و ۵۰۰ کودک توسط رژیم ‎صهیونیستی در غزه و مجروح ده‌ها هزار تن، خشم جامعه جهانی را برانگیخته است. در این میان حمایت تمام‎ قد دولت آمریکا از اسرائیل باعث فوران احساسات ضد آمریکایی در غرب آسیا و شمال آفریقا (MENA) شده است، این خشم یادآور روزهای پس از حمله آمریکا به عراق در سال ۲۰۰۳ است. اما یک تفاوت عمده وجود دارد، این بار نه تنها کشورهای غرب آسیا و شمال آفریقا که سراسر جنوب جهانی است که علیه واشنگتن خروشیده است.

وب‌سایت العربی جدید می‌نویسد، در میانه درگیری نظامی در سرزمین‌های اشغالی، یک جنگ روایت‌ها هم در جریان است، جنگی که آمریکا، اسرائیل و متحدانشان تقریبا میدان را به رقیب واگذار کرده‌اند چون بیانیه‌های رسمی آنان مبنی بر اینکه اسرائیل حق دفاع از خود را دارد مورد قبول افکار عمومی در سطح جهانی نیست.

امروز تقریبا در سراسر آفریقا، آمریکای لاتین، و آسیا بسیاری علیه آمریکا و دیگر قدرت‌های غربی هستند که از تل‌آؤیو حمایت می‌کنند. این واقعیت که ۵ کشور آمریکای لاتین (بلیز، بولیوی، شیلی، کلمبیا و هندوراس) روابط دیپلماتیک خود را با تل‌آویو قطع کرده یا سفرای خود را از سرزمین‌های اشغالی خارج کرده‌اند، شاهدی بر این مدعاست.

بسیاری در غرب، درگیری چند دهه‌ای اسرائیل و فلسطینیان را درگیری خاورمیانه‌ای می‌بینند. اما دنیای غیر غربی نگاه دیگری به مساله فلسطین دارد. در اینجا برای بسیاری، قضیه فلسطین مساله مبارزه با استعمار نو غربی است. از نگاه آنان، تشکیل سرزمین اسرائیل یک پروژه سرمایه‌گذاری استعماری اروپایی است که بر فلسطینی‌ها تحمیل شده است. چنین دیدگاهی به‌ویژه در آمریکای لاتین و آفریقا که حساسیت زیادی نسبت به دولت‎های استعماری نژادپرست وجود دارد بسیار حائز اهمیت است.


بیشتر بخوانید:

ببینید | پشت پرده حمایت انگلیس از جنایات اسرائیل

ببینید | حمل شهدا با تانکر آب در غزه


آمریکا: بازنده بزرگ جنگ روایت‌ها

به اعتقاد ناظران، در جهانی که به‌طور فزاینده‌ای در حال چند قطبی شدن است‌ قدرت‎های غربی دیگر بر فرایند گردش اطلاعات تسلطی ندارند؛ به همین دلیل است که بیش از پیش در این جنگ جهانی روایت‌ها منزوی شده‌اند. العربی جدید به نقل از آندریاس کریگ استاد کالج کینگ لندن، می‌نویسد:‌ پس وقتی ما در مورد رقابت قدرت‎های بزرگ و رقابت تمدن‌ها صحبت می‌کنیم، اساسا در مورد رقابت روایت‌ها صحبت می‌کنیم. پس از حمله روسیه به اوکراین در سال ۲۰۲۲، واشنگتن تلاش کرد تا جهان را علیه مسکو متحد کند اما اکثر کشورهای عربی، آفریقایی و سایر نقاط جهان غیر غربی، استدلال‌های آمریکا و اروپا در مورد لزوم اعمال تحریم‌های فلج کننده علیه روسیه را برای دفاع از به اصطلاح «نظام مبتنی بر قوانین» نپذیرفتند. در آن زمان برای بسیاری از کشورها تلاش‌های واشنگتن برای شوراندن جهان علیه روسیه تحت عنوان نقض حاکمیت اوکراین و ارتکاب جنایات جنگی در این کشور، به‌ویژه با توجه به حمله ۲۰۰۳ آمریکا به عراق یا حمایت بی‌دریغ از اقدامات اسرائیلی که نقض آشکار قوانین بین‌المللی است، ریاکاری واقعی بود.

جاشوا لندیس مدیر مرکز مطالعات خاورمیانه در دانشگاه اوکلاهاما، می‌گوید که حمایت کامل آمریکا از اسرائیل در بمباران غزه نه تنها بسیاری از متحدان عرب و مسلمان را خشمگین کرده که برای جنوب جهانی ثابت کرده واشنگتن تا چه حد می‌تواند در حمایت از مفاهیم اساسی چون حقوق بشر و هنجارهای بین‌المللی ریاکار باشد.

آمریکا بازنده بزرگ جنگ روایت‌ها | جنگ غزه، سندی بر ریاکاری واشنگتن

کد خبر 809383

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار غرب آسیا

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha