وزیر خارجه اردن در گفت‌وگو با همتای ایرانی خود، تأکید کرد که اردن مانند همه کشورهای عربی، خواستار برقراری روابط با جمهوری اسلامی ایران بر مبنای اصل عدم مداخله در امور داخلی و همکاری است.

ایمن الصفدی - اردن

به گزارش همشهری آنلاین، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران پنجشنبه در یک تماس تلفنی با ایمن الصفدی همتای اردنی خود، روابط بین دو کشور و تحولات منطقه را بررسی کرد.

پایگاه خبری «رؤیا الاخباری» به نقل از الصفدی گزارش داد، اردن مانند همه کشورهای عربی، خواستار برقراری روابط با جمهوری اسلامی ایران بر مبنای اصل عدم مداخله در امور داخلی و همکاری است که به سود دو کشور و منطقه باشد.

وزیر خارجه اردن همچنین تأکید کرد که باید برای بررسی مسائل مختلف از جمله وضعیت مرزهای اردن و سوریه و چالشهایی که قاچاق مواد مخدر به اردن ایجاد کرده است، گفت‌وگوی عملی، شفاف و صریحی صورت گیرد.

پیش از این نیز، ممدوح العبادی نماینده پارلمان اردن عادی‌سازی روابط اردن و ایران را یک «وظیفه ملی» دانست و تأکید کرد که این مسئله، فقط در راستای گسترش افقهای اقتصادی نیست، بلکه در راستای توازنی است که برای مقابله حتمی با طرحهای راستگرایان اسرائیلی است.

امیرعبداللهیان و الصفدی همچنین توافق کردند که دیدارهای امنیتی بین دو کشور برای حل مسائل موجود و همچنین تماس سیاسی بین دو وزیر ادامه یابد تا به حصول توافقاتی ختم شود که پایه‌گذار روابط آینده باشد؛ روابطی که بر مبنای همکاری باشد و در تقویت امنیت، ثبات و همکاری منطقه نقش ایفا کند.

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه تهران مایل به توسعه روابط با اردن است، گفت که ایران، از نقش «امان» در منطقه، قدردانی می‌کند. الصفدی نیز بار دیگر تأکید کرد که از توافق تهران-ریاض استقبال و از آن حمایت می‌کند و آن را گام اصلی برای حل تنشهای منطقه و تقویت امنیت و ثبات می‌داند.

وزرای خارجه ایران و اردن، همچنین مسئله فلسطین را بررسی و توافق کردند که در سریعترین زمان ممکن، راههای حل مشکلات مربوط به از سرگیری روابط بین دو کشور برادر را بررسی کنند. الصفدی و امیرعبداللهیان تأکید کردند که این روابط باید به حالت عادی بازگردد تا به سود منافع امان-تهران باشد و به پایان تنشهای منطقه‌ای منتهی شود.

الصفدی هم در پایان تأکید کرد که موضع اردن در قبال حمایت از برادران فلسطینی، تغییر نمی‌کند و در راستای صلح عادلانه و فراگیر بر اساس راهکار دو دولتی است که به تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شریف منتهی شود. 

این در حالی است که «محمد ابو رمان» وزیر پیشین فرهنگ و جوانان اردن، اسفند ماه گذشته با اشاره به اینکه اکنون فرصت مناسبی برای احیای روابط اردن و ایران است، تأکید کرد که احیای این روابط اکنون یک امر دیپلماتیک ضروری است.

وی با بیان اینکه احیای روابط ایران و اردن ضروری است، پیش‌بینی کرد که به زودی همه موانع بر سر راه احیای این روابط برداشته خواهد شد.

اردن از جمله کشورهایی بود که از حصول توافق بین ایران و عربستان سعودی استقبال کرد و در همین ارتباط وزارت خارجه اردن در بیانیه‌ای ابراز میدواری کرد که این توافق به تقویت امنیت و ثبات در منطقه ، حفظ حاکمیت کشورها و عدم مداخله در امور داخلی این کشورها و نیز حفظ منافع مشترک کمک کند.

کد خبر 755345
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست‌خارجی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 14
  • نظرات در صف انتشار: 22
  • نظرات غیرقابل انتشار: 4
  • خالقی IR ۰۹:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    14 44
    مطمئنا رژیم غاصب اسرائیل چشم طمع به خاک اردن دارد چون اردن بخشی از سرزمین تاریخی خود می داند فعلا قدرتش رو ندارد
  • احمد IR ۱۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    57 5
    گفتند بشرطی که مداخله نکنید در مملکت انها
  • امیر روشن IR ۱۱:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    22 30
    سلام و خسته نباشید هر کشوری که خواست یا بخواهید روابط برقرار کنید این رشد اقتصادی را بالا می‌برد و تنش را از منطقه خارج می کنید موفق باشید
  • IR ۱۲:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    23 29
    مشگل را با کشورهایی حل کنید در جهان تعین کننده هستند
  • صادق IR ۱۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    15 33
    ایجاد روابط دوستانه و حسنه با تمام کشورهای همسایه و مسلمان یک واجب سیاسی است. هر چند کشورهای منطقه خاورمیانه در طی دهه های اخیر ، اغلب بدون دلیل مهم با همدیگر روابط خوبی نداشتند .ولی با این همه اقدمات اخیر در مورد ترمیم روابط دیپلماتیک قدمی مبارک و عقلانی است. یکی از آرزوهای بزرگ من در طول 40 سال اخیر این بود که کشور های مسلمان به جای مخالفت های بی مورد با یکدیگر ، بهتر بود که بخشی از این هزینه های کشمکش های منطقه ایی را برای ایجاد یک دانشگاه جامع اسلامی صرف می کردند و در یکی از کشور های بی طرف مثلا کویت یک دانشگاه جامع احداث می کردند و دانشمندان اسلامی در آنجا جمع می شدند و در مورد سوء تفاهم های احساسی بین مذااهب مختلف اسلامی بحث وگفتگو می کردندو دانشجویان یا طلبه های با سواد تربیت می کردند و این افراد تربیت شده می توانستند که اختلافات ناشی از سو ء تفاهم های مذهبی ودینی را که اغلب پیشینه تاریخی احساسی و ناسییونالیستی دارند، از جوامع اسلامی بزدایند ویک وحدت محکم و عقلانی بین همه مسلمانان بوجود بیاورند.
  • IR ۱۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    54 9
    سودش چیه ...روز به روز گرانی داره بیشتر میشه و مردم بدبخت تر...
  • ابی IR ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    50 9
    چه فایده ای داره وقتی اینقدر گل به خودی می زنیم اینقدر مدیریت داخلی ضعیفه وقتی اینقدر غضنفر داخلی داریم دیگه هیچ شوک و هیچ رابطه‌ای تاثیری به حالمون نخواهد داشت و تورم سر جای خودش خواهد موند بلکه بدتر هم خواهد شد
  • US ۱۴:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    46 10
    سودش به حال ملت ایران چیه؟ هرروز فقیرتر از دیروز
  • IR ۱۴:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    17 41
    چه جالب حالا که اسرائیل می خواد یه تیکه از کشورشون رو بکنه برای خودش یه دفعه چرخیدند طرف ایران دیر بیدار شدند ولی خوبه که بیدار شدند
  • IR ۱۴:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    42 6
    اصل عدم مداخله درامور داخلی یعنی اگر دخالت نکنید حاضر به برقراری رابطه هستیم
  • IR ۱۴:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    13 35
    حالا دارید التماس میکنید
  • IR ۱۴:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    48 7
    مگه با اردن هم رابطه نداشتیم... کلا با همه کشورهای مسلمان مشکل دارین! فقط با کشورهای جنگ‌زده مسلمان رابطه دارین! عجبا
  • IR ۱۴:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    49 7
    لطفا با امریکا عادی سازی کنید که بیشترین ضربه از این موضوع به ایران وارد میشه
  • عبدالمجید IR ۱۶:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۱
    15 34
    روابط نزدیک ایران با کشورهای همسایه و مسلمان برای ایجاد منطقه ای امن و با توسعه لازم و ضروری است.