دفتر مراجع معظم تقلید در قم میزان فطریه و کفاره روزه ماه مبارک رمضان را در سال جاری اعلام کردند که بر این اساس، حداقل مبلغ زکات فطره بدل از گندم یا آرد ۶۰ هزار تومان و حداقل مبلغ کفاره روزه غیرعمد به ازای هر روز ۱۲ و کفاره روزه عمد به ازای هر روز ۷۲۰ هزار تومان است.

فطریه عید فطر - زکات فطریه - 1401

به گزارش همشهری آنلاین، دفتر مقام معظم رهبری در قم درباره میزان زکات فطره و کفاره ماه مبارک رمضان با اشاره به آن که مومنان می‌توانند قیمت سه کیلو گندم یا برنج و مانند آن را از محل سکونت خود استعلام و آن را بر اساس مقدار شرعی به عنوان زکات فطره پرداخت کنند، اعلام کرد این مبلغ در سال جاری به زودی توسط دفتر معظم‌له اعلام خواهد شد.

این دفتر همچنین درباره کفاره غیرعمدی روزه‌های ماه مبارک رمضان نیز اعلام کرد، کفاره باید به صورت طعام پرداخت شود که این مورد در سال جاری بر اساس نظر حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای به ازای هر روز ۱۲ هزار تومان است.

دفتر آیت‌الله سیستانی نیز اعلام کرد از آن جا که میزان زکات فطره برای هر فرد سه کیلوگرم است، مبلغ آن برای فطریه سال جاری بدل از آرد ۶۰ هزار تومان، بدل از برنج ایرانی ۳۶۰ هزار تومان و  بدل از برنج غیرایرانی ۱۰۵ هزار تومان تعیین شده است.

این دفتر همچنین میزان کفاره غیرعمدی و عمدی روزه های ماه مبارک رمضان سال جاری را به ترتیب ۱۶ و ۹۶۰ هزار تومان اعلام کرد.

و اما بر اساس اعلام دفتر آیت‌الله مکارم شیرازی، زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۶۰ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۲۴۰ هزار تومان اعلام شده است که مؤمنین در انتخاب هر یک از این موارد مخیر هستند، ضمن آن که کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۱۲ هزار تومان است که باید به صورت نان تهیه و پرداخت شود؛ همچنین کفاره روزه عمد مبلغ ۷۲۰ هزار تومان است.

لازم به ذکر است براساس مسأله ۱۶۹۲ رساله توضیح‌المسائل این مرجع، زکات فطره بر تمام کسانی که قبل از غروب شب عید فطر بالغ، عاقل و غنی باشند واجب است، یعنی باید برای خودش و کسانی که نان خور او هستند، هر نفر به اندازه یک صاع از آنچه غذای نوع مردم آن محل است، اعم از گندم و جو یا خرما یا برنج یا ذرّت و مانند اینها به مستحق بدهد و اگر پول یکی از این‌ها را هم بدهد کافی است، ضمن آن که بنابر فتوای این مرجع تقلید اگر کسی فقط در افطار شب عید مهمان دیگری باشد، فطریه او به عهده خودش خواهد بود و نه بر عهده میزبان.

و اما تماس تلفنی فارس با دفتر آیت الله وحیدخراسانی بیانگر آن است که از نظر این مرجع تقلید، میزان فطریه امسال به ازای هر نفر و با قیمت گندم ۶۰ هزار تومان است، ضمن آن که کفاره غیرعمدی و عمدی روزه نیز از نظر وی برای هر روز، به ترتیب ۱۵ و ۹۰۰ هزار تومان اعلام شد.

همچنین بر اساس نظر آیت‌الله شبیری زنجانی، شخصی که پرداخت زکات فطره بر او واجب است باید برای خودش و کسانی که نان‌خور او هستند، هر نفری یک صاع از خوراکی‌های رایج در منطقه خود (مانند گندم، برنج و …) یا مبلغ آن را به عنوان فطریه بپردازد که بر این اساس، حداقل مبلغ فطریه ماه مبارک رمضان ۱۴۴۴ هجری قمری بر اساس نظر این مرجع و بر پایه قیمت گندم، مبلغ ۷۲ هزار تومان به ازای هر نفر است، ضمن آن که مؤمنانی که می خواهند فطریه خود را بر اساس قیمت برنج پرداخت کنند می توانند قیمت هر کیلو برنج منطقه خود را در عدد ۳.۶ ضرب و معادل آن را پرداخت کنند.

دفتر آیت‌الله شبیری زنجانی در ادامه و در پاسخ به پرسش خبرنگار فارس، میزان کفاره غیرعمد روزه امسال را ۱۸ هزار تومان به ازای هر روز اعلام کرد که حاصل‌ضرب این عدد در ۶۰، بیانگر کفاره عمد روزه به ازای هر روز یعنی مبلغ یک میلیون و ۸۰ هزار تومان است.

همچنین اعلام دفتر آیت‌الله جوادی آملی نشان می‌دهد مبلغ فطریه برای هر نفر بر مبنای قوت غالب منطقه، سه کیلو گندم، برنج و مانند آن ها یا معادل قیمت این‌ها به قیمت روز است که باید محاسبه و پرداخت شود، ضمن آن که کفاره غیرعمد و عمد هر روز روزه ماه مبارک رمضان بر اساس نظر این مرجع به ترتیب ۱۲ و ۷۲۰ هزار تومان است.

بر اساس اعلام دفتر آیت‌الله حسین نوری همدانی، زکات فطره هر فرد باید حدود سه کیلوگرم گندم یا برنج یا نظیر آن باشد که در رساله عملیه ذکر شده و یا قیمت آن را پرداخت کنند. بر این اساس قیمت قوت غالب گندم ۶۰ هزار تومان و قیمت قوت غالب برنج ۲۴۰ هزارتومان است که افراد در پرداخت آن مخیرند، در ضمن اگر در منطقه محل سکونت اجناس ذکر شده قیمت دیگری دارد باید به قیمت منطقه خود محاسبه کنند. همچنین کفاره غیر عمد برای هر روز ۱۲ هزار تومان و کفاره عمد برای هر روز ۷۲۰ هزار تومان است.

افزون بر این، دفتر آیت‌الله جعفر سبحانی نیز اعلام کرد زکات فطره امسال بر مبنای قوت غالب گندم، مبلغ ۶۰ هزار تومان و بر مبنای قوت غالب برنج، مبلغ ۳۰۰ هزار تومان  است. کفاره روزه غیر عمد مبلغ ۱۸ هزار تومان است، همچنین کفاره روزه عمد مبلغ یک میلیون و ۸۰ هزار تومان است.

دفتر حضرت آیت الله مظاهری نیز درباره میزان فطریه ماه مبارک رمضان سال جاری اعلام کرد مبلغ معادل فطریه هنوز اعلام نشده است. پیگیری خبرنگار فارس در این خصوص ادامه دارد.

کد خبر 754065
منبع: فارس

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار سیاست داخلی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 4
  • نظرات غیرقابل انتشار: 9
  • سعید IR ۱۹:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    17 1
    به فطریه هم تورم خورد
  • IR ۲۰:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    20 4
    الان هشتاد درصد ملت ایران مستحق گرفتن فطریه هستند
  • سلیم AU ۲۰:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    15 3
    دیگه این روزا،روزه گرفتن هم برای طبقه مرفع شده.
  • حمید حاجی آقا IR ۲۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۶
    14 2
    به نظر من فطریه رو باید داد به مستحق که همان بازنشسته های تامین اجتماعی هستن بخاطر این که سی یاسی و پنج سال حق بیمه و پول دادن ولی الان بعد از بازنشستگی حقوق شأن به اندازه خط معیشت حداقلی که خود دولت تعیین کرده نیست ومغایرت با قانون را دارد
  • کارگر بدبخت IR ۰۰:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۲۷
    5 2
    الان به خود من فطریه میرسه