رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهیدمطهری تهران می‌گوید: بیشترین مراجعه به این بیمارستان در حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری، سوختگی‌ در ناحیه دست، صورت و چشم است. مواردی کوری هم داشته‌ایم. قطع عضو هم به وفور و زیاد داریم. در همین دو روز گذشته تعداد زیادی مراجعه با قطع عضو داشته‌ایم.

چهارشنبه سوری

همشهری‌آنلاین - پروانه بندپی: بیمارستان‌های سوانح سوختگی در روزهای منتهی به چهارشنبه‌سوری، ساعت‌های پرمشغله‌تری را می‌گذرانند. مراجعین با سوختگی‌های خفیف تا شدیدِ ناشی از حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری به این بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و در این میان تعدادی از افراد نیز به علت سوختگی‌های عمیق، جان خود را از دست می‌دهند.

طبق گفته مسئولان اورژانس، سال گذشته (سال ۱۴۰۰) سوختگیِ ناشی از حوادث چهارشنبه‌سوری در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۹ افزایش ۳۰ درصدی داشت و امسال نیز مراجعات بیمارستانی نسبت به ۱۴۰۰ افزایش قابل توجهی داشته است.

بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری تهران، یکی از مهم‌ترین بیمارستان‌های تهران است که در ماه اسفند مراجعات بسیاری دارد. مراجعینی که بیشتر آنها از ناحیه دست، صورت و چشم دچار سوختگی شده‌اند.

دکتر مصطفی ده‌مرده‌ای، رئیس این بیمارستان در این رابطه به خبرنگار همشهری‌آنلاین می‌گوید: بیشترین مراجعات به بیمارستان ما در حوادث مرتبط با چهارشنبه‌سوری، سوختگی‌ در ناحیه دست، صورت و چشم است. مواردی کوری هم داشته‌ایم. قطع عضو هم به وفور و زیاد داریم. در همین دو روز گذشته تعداد زیادی مراجعه با قطع عضو داشته‌ایم. سال‌های قبل هم داشتیم.

چشم و دست و صورت؛ بیشترین سوختگی‌ها در حوادث چهارشنبه‌سوری | بیشتر مصدومان ۱۵ تا ۲۵ ساله هستند | علت عمده سوختگی‌ها چیست؟

دکتر ده‌مرده‌ای ادامه می‌دهد: بعضی‌ از مراجعین سوختگی سرپایی دارند، بعضی از آنها سوختگی شدید دارند که بستری می‌شوند و تک و توک فوتی هم داریم. البته امسال تا الان فوتی نداشته‌ایم. اما پارسال ۴ فوتی فقط در این بیمارستان داشتیم.

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری با اشاره به این که از ابتدای اسفند تاکنون بیش از ۳۰ مجروح مرتبط با حوادث چهارشنبه‌سوری به این بیمارستان مراجعه کرده‌اند، می‌گوید: علت عمده سوختگی‌ها انفجار مواد محترقه‌ غیراستاندارد است که به صورت قاچاق از کشورهای دیگر وارد کشورمان می‌شود یا به صورت کاملا غیر استاندارد داخل کشور تولید می‌شوند. این مواد محترقه گاهی روی دست منفجر می‌شوند و منجر به قطع دست می‌شود، گاهی روی شلوار می‌افتد و آتش می‌گیرد. البته سوختگی‌ها دلایل دیگری هم دارند؛ بعضی از افراد وقتی می‌خواهند از روی آتش بپرند، چون آتش بزرگ است و بدون کنترل می‌پرند، می‌سوزند. بعضی‌ها هم موقع روشن کردن آتش وقتی بنزین روی چوب می‌ریزند، ناگهان آتش زبانه می‌کشد و می‌سوزند. همه نوع سوختگی داریم. بعضی از مراجعین هم در کارگاه‌های تولید مواد محترقه دچار سوختگی می‌شوند.

بیشتر بخوانید؛

دکتر ده‌مرده‌ای با اشاره به این که بیشتر مراجعین به بیمارستان سوانح سوختگی مطهری در حوادث مرتبط با چهارشنبه آخر سال در گروه سنی ۱۵ تا ۲۵ سال هستند و درواقع نوجوان و جوان هستند، می‌گوید: بین مصدومان سوختگی هم آقا داریم و هم خانم. 

رئیس بیمارستان سوانح سوختگی شهید مطهری می‌گوید: کشورهای دیگر هم آتش‌بازی دارند اما برای تولید آنها مواد استاندارد استفاده می‌شود، قاچاق ندارند، دولت نظارت دارد و همه چیز کنترل می‌شود. اینجا فقط کافی است که چند ماده شیمیایی را با هم ترکیب کنید تا صدا بدهد و مردم را بترساند. اکلیل سرنج، یکی از این مواد محترقه بسیار خطرناک و غیراستاندارد است که به همین شکل ساخته می‌شود که هیچ لذتی ندارد و فقط مردم را می‌ترساند.

کد خبر 748546
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار حوادث

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha