همه‌چیز از لباس‌های اضافی داخل کمد خانه شروع شد. لباس‌هایی که نو و قابل استفاده بودند اما به دلایل مختلفی مانند چاق و لاغر شدن، تغییر سن اعضای خانواده، خریدها و دریافت هدایای غیرضروری سال‌های زیادی بود که گوشه کمد خانه خاک می‌خوردند.

بهاره خسروی

همشهری آنلاین - بهاره خسروی : موضوعی که حسابی ذهن «نفیسه و نرگس سعیدنژاد» را مشغول کرده بود. اینکه چطور می‌توان از این لباس‌ها به‌جا استفاده کرد و به‌دست کسانی که واقعا نیازمند هستند برسد و از طرفی به حفظ بهداشت محیط‌زیست کمک کند. این دغدغه در نهایت با همراهی دوستان و آشنایان افراد خیر، به راه‌اندازی گروه خیریه لعل گالری، فروش لباس‌های دست دوم اهدایی و اختصاص دادن عواید حاصل از فروش آن برای خرج تحصیل دانش‌آموزان تحت حمایت موسسه خیریه‌دار الاکرام منجر شد. اگر مشتاق بقیه ماجرا و علاقه‌مند سهیم شدن در یک کار خیر خداپسندانه هستید، تا پایان این گزارش همراه باشید.

خواندنی‌های بیشتر را اینجا دنبال کنید

فروش لباس‌های دست دوم برای ادامه تحصیل | با یک دست لباس در کار خیر سهیم شو!


دورهمی سه‌شنبه‌های لعلی‌ها

فروش لباس‌های دست دوم برای ادامه تحصیل | با یک دست لباس در کار خیر سهیم شو!


برای اعضای و گروه خیریه لعل و مشتری‌ها سه‌شنبه‌ها روز موعود است. روز دورهمی و تحویل سفارش‌های مشتری‌ها اما این دورهمی کجاست و ماجرای شکل‌گیری این گروه خیریه چطور بود؟ «نفیسه‌ سعیدن‍ژاد» از اعضا و ایده پردازان گروه خیریه لعل در این ‌باره توضیح می‌دهد : «با دوستان و همراهان گروه فعالیت زیادی در زمینه کارهای خیر انجام می‌دادیم. در قالب‌های مختلف تا اینکه یک روز در خانه مشغول مرتب کردن کمد لباس‌ها بودم که تعدادی لباس نو بلااستفاده از میان لباس‌ها جمع شد. طبق رسم معمول این لباس‌ها باید میان افراد بی‌بضاعت توزیع می‌شد. یک لحظه به این فکر کردم این لباس تا چه اندازه به‌دست صاحبان اصلی‌اش یعنی کسانی که واقعا نیاز دارند می‌رسد. موضوع را با خواهرم نرگس در میان گذاشتم. هر دو در باره استفاده و کارایی این لباس‌ها میان افرادی که اهدا می‌شود کلی صحبت کردیم. اینکه در این ‌روند شاید حتی تعدادی از آنها سر از سطل زباله در آورند که این ماجرا زیبایی چهره شهری و سلامت محیط‌زیست را به‌مرور آسیب می‌زند.»

فروش لباس‌های دست دوم برای ادامه تحصیل | با یک دست لباس در کار خیر سهیم شو!


خواهران ‌سعیدنژاد و دوستانشان به‌دنبال یک ایده بکر برای انجام فعالیت‌های خیریه‌شان بودند. بعد از مشورت و روی دایره ریختن فکرها و ایده‌های متنوع در پایان به راه‌اندازی گروه خیریه لعل می‌رسند. گروهی که با مشارکت و همراهی خیّران لباس‌های اهدایی دست دوم از خیّران و می‌گیرند و بعد از بازسازی و احیا و فروش در فضای مجازی عواید حاصل از آن را خرج تحصیل دانش‌آموزان بی‌بضاعت تحت حمایت موسسه خیریه‌دار الاکرام می‌کنند.

کمک‌های نقدی قابل استفاده

فراهم کردن فرصت تحصیل برای همه دانش‌آموزان سراسر کشور و بهره‌مندی آنها از حمایت خیّران از مهم‌ترین اهداف گروه خیریه لعل است. کمک‌ها به‌صورت مستقیم و نقدی است. «شهناز سعدالله‌پور» از دیگر بانیان خیریه لعل با اشاره به این موضوع می‌گوید : «‌سال‌های زیادی بود که کارهای خیریه‌ای انجام می‌دادیم. اما راضی‌کننده نبود و دنبال‌کاری متفاوت بودیم. در اکثر خانه‌ها همیشه مقداری لباس اضافی غیرقابل استفاده پیدا می‌شود. لباس‌هایی که به‌مرور زمان کهنه می‌شوند و در نهایت خانم خانه از آنها به‌عنوان دستمال برای نظافت خانه استفاده می‌کند یا به کسانی اهدا می‌شود که نیازشان لباس نیست. در نهایت به این نتیجه رسیدیم با فروش همین لباس‌ها کارهای زیادی می‌توانیم انجام دهیم قبل از هر چیزی لباس‌ها به‌صورت صحیح وارد چرخه مصرف می‌شوند. این کار کمک زیادی به حفظ محیط‌زیست می‌کند چون در این پروسه از کیسه نایلونی استفاده نمی‌کنیم. اغلب برای ارسال لباس از بسته‌های کاغذی استفاده می‌کنیم. در صورت تکرار خرید مشتریان می‌توانند همان پاکت قبلی را به ما ارسال کنند که مبلغی از هزینه‌های ارسال در خریدهای بعدی کاهش پیدا می‌کند. از همه مهم‌تر اینکه کمک به‌صورت نقدی است این اقدام بیشتر موثر است. همین دلایل باعث شد تا با لباس‌های اضافی خانه خودمان دست‌به‌کار شویم. »

فروش لباس‌های دست دوم برای ادامه تحصیل | با یک دست لباس در کار خیر سهیم شو!


سعدالله‌پور از کیفیت و تنوع بعضی از لباس‌های دریافتی می‌گوید و اینکه گاهی اوقات حتی خودشان مشتری لباس‌ها و زیورآلات اهدایی می‌شوند و به نفع خیریه خرید می‌کنند.

مناسب‌سازی لباس‌ها

یکی از کارهای اعضای گروه خیریه لعل مناسب‌سازی و تهیه شناسنامه برای لباس‌های اهدایی است که هر کدام از آنها در چند مرحله اجرا می‌شود.

فروش لباس‌های دست دوم برای ادامه تحصیل | با یک دست لباس در کار خیر سهیم شو!

«‌مریم صباغچیان» از دیگر اعضای گروه که در بخش اندازه‌گیری و تهیه شناسنامه و قیمت‌گذاری فعالیت دارد، در باره این مراحل توضیح می‌دهد : «‌لباس‌هایی که از دست دوستان و همراهان خیریه به‌دست می‌رسد در اندازه و سایزهای مختلف است. در نخستین اقدام لباس‌ها را به خشکشویی می‌فرستیم و بعد از آن کار اندازه‌گیری لباس داریم تا مشخص شود این لباس متناسب با چه سایزی است بعد از اندازه‌گیری از لباس عکس گرفته می‌شود و در ادامه‌ها لباس‌ها را قیمت‌گذاری می‌کنیم. با این کار شناسنامه‌ای از لباس برای فروش در فضای مجازی آماده می‌کنیم تا مشتری که در این کار خیر خداپسندانه سهیم می‌شود درباره خریدش اطلاعات کامل کسب کند. »


کار بعیدی که ثمر داد

ایده شکل‌گیری مجموعه لعل و اهدای لباس به نیت فروش و مشارکت مردم در خرید لباس‌های دست دوم در ابتدای کار طرح چندان موفقی نشان نمی‌داد. حتی مخالفانی هم داشت. برای مثال «‌زهرا پورعظیمی» عکاس این مجموعه در ابتدا با اجرای آن به قول معروف اینکه کار بگیرد، چندان امیدوار نبود. اما با اجرای طرح ماجرا به کلی تغییر کرد.

فروش لباس‌های دست دوم برای ادامه تحصیل | با یک دست لباس در کار خیر سهیم شو!

زهرا خانم که فارغ‌التحصیل رشته گرافیک است و کلی پروژه عکاسی و طراحی و اجرا کرده در این ‌باره می‌گوید : «‌روزهای اول تصور استقبال و مشارکت شهروندان را بعید می‌دانستم. پروژه‌های عکاسی زیادی را اجرا کرده بودم. تصورم این بود این کار در مقایسه با آنها با این امکانات محدود در فضای مجازی موفق نیست و حتی شاید با شکست مواجه شویم. چون نه تجهیزات و آتلیه و همه ابزاری که باید برای دیده شدن کار وجود داشته باشد را نداریم. حتی برای عکاسی به دلیل کمبود نور دچار محدودیت هستیم و فقط باید از نور روز استفاده کنیم. اما ماجرا بر عکس و استقبال و مشارکت مردم روزبه‌روز بیشتر شد و خوشبختانه کار در فضای مجازی هم دیده شد. سعی کردیم با روشی نو یک کار تازه به مردم ارائه دهیم و به نحوی برای حمایت از دانش‌آموزان بی‌سرپرست و کم‌برخودار همراهمان باشند.»


رویش صد دانه گندم

مشارکت در کار خیر به‌ویژه حمایت تحصیلی از دانش‌آموزان بی‌بضاعت در واقع همان مثل رویش صد دانه گندم از یک بذر است. اعضای خیریه لعل هم با این نیت بدون دریافت هیچ عایدی قدم در کار خیر گذاشتند و سعی کردند تا از خانه و خانواده شروع کنند. «نفیسه ‌پورسعید» در این‌باره می‌گوید : «‌روزهای اول کارمان از یک اتاق کوچک در شرکت همسرم شروع کردیم. همسرم برای اینکه در این کار خیر سهمی داشته باشد یک اتاق از فضای شرکتش را برای جمع‌آوری و عکاسی لباس‌ها در اختیار ما گذاشت. اما به‌مرور چون حجم هدایا بیشتر شد، سه‌شنبه‌ها را به دریافت و ارسال و عکاسی لباس‌های اهدایی اختصاص دادیم و همسرم هم کل فضای شرکت را به ما اختصاص داد. »

فروش لباس‌های دست دوم برای ادامه تحصیل | با یک دست لباس در کار خیر سهیم شو!


به گفته این بانوی خیر، هرچند روز دورهمی سه‌شنبه‌هاست همه اعضای گروه تمام روزهای هفته به نحوی مشغله جمع‌آوری لباس اهدایی را دارند و همین ‌که با این کار برای یک دانش‌آموز محروم فرصت تحصیل فراهم می‌شود، بهترین دستمزد و قوت قلب می‌گیرند.

کد خبر 720676

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • نیما DE ۲۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۲۸
    1 2
    وای بر شما که لباسهای دست دوم رو لایق ملت ایران میدونین...