حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی ایران گفت: «برای ساخت منظومه ماهواره‌ای شبیه به استارلینک در کوتاه‌مدت، نیاز به شکل‌گیری یک کنسرسیوم بین‌المللی برای همکاری با کشورهای علاقه‌مند به این کار داریم که رایزنی‌هایی در این‌باره انجام شده و ظرف چند سال آینده به آن دست پیدا خواهیم کرد.»

نشست خبری - حسن سالاریه  - رییس سازمان فضایی ایران - ماهواره خیام

به گزارش همشهری آنلاین، حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران درباره اینکه آیا امکان ساخت و راه‌اندازی منظومه ماهواره‌ای در کشور وجود دارد گفت: «سازمان فضایی ایران در خصوص ساخت منظومه‌های ماهواره‌ای برنامه مدونی دارد. برنامه به این صورت است که از شکل‌گیری شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه حمایت کنیم تا به‌مرور زمان به یک کنسرسیوم تبدیل و سازنده ماهواره‌های مخابراتی کوچک (تا ۳۰۰ کیلوگرم) شوند.»

ایجاد منظومه مخابراتی متشکل از ریز ماهواره‌ها

معاون وزیر ارتباطات تأکید کرد: «در گام نخست قصد داریم یک منظومه مخابراتی تشکیل شده از ریز ماهواره‌ها طراحی کرده و بسازیم. این منظومه برای کارهای باند باریک و اینترنت اشیا مورد استفاده قرار می‌گیرند. منظومه‌های ریز ماهواره‌ای کوچک و زیر ۵۰ کیلوگرم است و بخش خصوصی به‌راحتی می‌تواند آن را بسازد. در این خصوص مطالعات امکان‌سنجی زیادی انجام‌گرفته است و امیدواریم شرکت‌های دانش‌بنیان در این بخش با جدیت به کار خود ادامه بدهند.»

رئیس سازمان فضایی تصریح کرد: «منظومه ریز ماهواره، برنامه‌ای است که ما در افق کوتاه‌مدت خود قرار دادیم. تا پایان ۱۴۰۱ سازمان فضایی، آگهی ثبت‌نام شرکت‌های دانش‌بنیان برای حضور در مناقصه و پلتفرمی که باید برای این کار ساخته شود را اعلام می‌کند. پس از حضور شرکت‌ها در مناقصه و بررسی‌هایی که انجام می‌گیرد ما با آن‌ها قرارداد منعقد می‌کنیم.»

ساخت ماهواره برای ارائه خدمات پهن‌باند

او افزود: «در این گام ما شرکت‌ها را شناسایی و آن‌ها را توانمند می‌کنیم تا بتوانند به سمت گام اصلی که ساخت ماهواره برای ارائه خدمات پهن‌باند است، حرکت کنند. این اتفاق منجر به ارائه اینترنت می‌شود، همان کاری که منظومه ماهواره‌ای استارلینک توانایی انجام آن را دارد.»

سالاریه تصریح کرد: «ساخت منظومه ماهواره‌ای در کشور ما به‌صورت انفرادی جلو نخواهد رفت. برای رسیدن به این هدف باید برای ارتفاعات مختلف چند ۱۰۰ و چند هزار ماهواره در زمان کوتاه به مدار موردنظر پرتاب شوند.»

او تأکید کرد: «اگر اکنون پرسیده شود در آینده نزدیک (۲ ساله) و صرفاً با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی می‌توان منظومه ماهواره‌ای ساخت، پاسخم منفی است. در اهداف این‌چنینی باید کنسرسیوم بین‌المللی شکل بگیرد. نقشه راه ما این است که ایران همراه با چند کشور علاقه‌مند دیگر که با آنها رایزنی کرده‌ایم، برای ساخت منظومه ماهواره‌ای همراه شوند.»

برنامه‌ریزی برای دستیابی به منظومه ماهواره‌ای اینترنت اشیا و پهن‌باند

رئیس سازمان فضایی کشور اعلام کرد: «با تشکیل این کنسرسیوم یک پلتفرم را به‌صورت مشترک طراحی و آن را به منظومه تبدیل خواهیم کرد. شکل‌گیری این منظومه می‌تواند رقیبی برای منظومه استارلینک باشد.»

سالاریه درباره بازه زمانی دستیابی به منظومه ماهواره‌ای برای رقابت با استارلینک گفت: «قطعاً در بازه زمانی ۲ تا ۳ ساله این کار انجام‌شدنی نیست، اما هر چقدر مشارکت بالاتر برود، قطعاً در مدت‌زمان کوتاه‌تری می‌توانیم به این هدف دست پیدا کنیم. دستیابی به منظومه ماهواره‌ای IOT (اینترنت اشیا) و پهن‌باند هر دو در برنامه ما هستند.»

کد خبر 712300
منبع: ایرنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 10
  • فاطمه IR ۱۳:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۳
    13 2
    چقدر خوب. یه وقت کشورای دیگه اینترنتشونقطع شد، ایران می تونه بهشون اینترنت بده! زنده باااااد
    • امیر IR ۱۵:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۳
      6 3
      مگه کشورای دیگه مثل ما بی برنامه هستن که قطعی نت داشته باشن
  • امیر IR ۱۴:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۳
    15 2
    توی همه چیز میخواین بگین که هستین و دخالت می کنین شما یک اینترنت همراه با سرعت 2 مگابیت رو نمیتونین ارائه بدین،تازه همونم با کلی فیتر حالا دنبال ماهواره های مداری و خوشه ای مثل استارلینک هستین
  • ایرانی US ۱۵:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۳
    3 1
    میشه اون پهنای باند رو بيشتر کنید لطفا
  • علی US ۰۰:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۴
    3 1
    دلیل استقبال مردم از استرالینک اینه که سرعتش خوبه و فیلترینگ خبری نیس بعد شما مثل استارلینک هم منظومه ماهواره ای درستم کنی معلومه که باز فیلتر میکنی قطع میکنی سرعتو میاری پایین بعد توقع داری با اینکارا مثلا بتونی رقابتم بکنی؟؟؟؟
  • GB ۰۸:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۷/۲۴
    0 0
    کاش سرم مورد نیاز بیماران را اول تهیه میکرد بعد اینترنت ماهواره ای میساخت