سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که از هر ۱۰۰ کودک یکی از آنها به اوتیسم مبتلاست و این احتمال در مورد پسران بیشتر است.

كودك مبتلا به اوتيسم

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از الجزیره، مردم سراسر جهان در روزی با عنوان روز جهانی آگاهی از اوتیسم که توسط سازمان ملل متحد برای افزایش آگاهی در مورد اختلالات این طیف مشخص شده به صحبت راجع به این اختلال می‌پردازند. امسال پانزدهمین روز جهانی آگاهی از اوتیسم است با این حال بسیاری از افراد نسبت به این اختلال و نحوه برخورد با افرادی که به آن دچار هستند اطلاعات کافی ندارند.

ASD اصطلاحی است که برای توصیف طیف گسترده‌ای از اختلالات عصبی و رشدی استفاده می‌شود: مشکلات گفتاری، سختی تعامل اجتماعی با دیگران، رفتارهای تکراری و همچنین تنفرهای حسی مانند حساسیت به صدا و نور باشد.

این اختلال فارغ از گروه قومی و اجتماعی-اقتصادی، افرادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و علائم آن از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت است. شایع‌ترین مشکل در افراد مبتلا به اوتیسم، اختلال نقص توجه و بیش‌فعالی (ADHD) است. اوتیسم را می‌توان از ۱۴ ماهگی تشخیص داد. با این حال، گاهی اوقات ممکن است تشخیص آن دشوار باشد زیرا اوتیسم برای هر فرد به یک شکل ظاهر می‌شود.

کودکان مبتلا به اوتیسم معمولا در مهارت‌های اجتماعی، عاطفی و ارتباطی با مشکل مواجه می‌شوند که در تعامل آنها با دیگران و یادگیری مشکلاتی را ایجاد خواهد کرد. با این حال، این فقط کودکان نیستند که با اوتیسم زندگی می‌کنند. بسیاری از بزرگسالان با نوعی از اوتیسم درگیر هستند. بر اساس مطالعه‌ای که توسط اداره کار ایالات متحده انجام شده، ۷۵ درصد از بزرگسالان مبتلا به اوتیسم یا بیکار یا کم کار هستند.

اوتیسم چیست؟ | مهم‌ترین نکات در رفتار با یک فرد مبتلا به اوتیسم

ویژگی‌های مشترک افراد مبتلا به اوتیسم

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC)، شش ویژگی مشترک را اعلام کرده که در افراد مبتلا به اوتیسم یافت می‌شود:

بیزاری از تجربیات حسی
نیاز به روال و نظم
مشکل در تعامل اجتماعی
مشکل در برقراری ارتباط کلامی یا غیرکلامی
انجام اعمال تکراری
تمرکز عمیق بر علایق خاص 

اوتیسم چیست؟ | مهم‌ترین نکات در رفتار با یک فرد مبتلا به اوتیسم


به طور مثال دانش‌آموزان مبتلا به اوتیسم در زمان شیوع کرونا بیش از سایرین آسیب دیده‌اند، زیرا قرنطینه و محدودیت‌های ناشی از همه‌گیری باعث اختلال در روال زندگی آنها شد. به همین دلیل به والدین توصیه می‌شود کودکان اوتیستیک خود را از اخبار نگران کننده کرونا دور نگه دارند و مراقبت‌های بهداشتی را به یکی از اجزاء روتین آنها تبدیل کنند. این کار با صحبت کردن منظم و انتقال به مرور اطلاعات ضروری به آنها اتفاق می افتد.

تعامل با افراد دچار اوتیسم به عنوان یک دوست یا فامیل

با توجه به احتمال بالای مواجه شدن با یک فرد اوتیسمی بهتر است برخی نکات را در رفتار با این افراد رعایت کنیم؛ به یاد داشته باشید که افراد اوتیستیک دنیا را متفاوت تجربه می‌کنند و سبک متفاوتی از تعامل اجتماعی دارند با این حال موارد ضروری از جمله مراقبت و احترام را در برخورد با این افراد - و همه مردم- باید رعایت کرد.

ترجیح این افراد و خانواده آنها را بشناسید. شما می‌توانید مستقیما از آنها بپرسید که چه چیزی را دوست دارند و چه چیزی را دوست ندارند. به حدس زدن یا استفاده از تجربه خود به عنوان یک الگو تکیه نکنید.

برای صداقت (گاهی بی‌رحمانه) آماده باشید. این احتمالا بازتابی از سبک ارتباط مستقیم این افراد و تمایل آنها به گفتن حقیقت است، نه نشانه‌ای از احساسات منفی نسبت به شما.

فراموش نکنید که راه‌های مختلفی برای ارتباط وجود دارد. بسیاری از افراد اوتیستیک طرفدار تعامل در گروه‌های کوچکتر، از طریق فعالیت‌های مبتنی بر علایق مشترک هستند. 

به جای تشریفات اجتماعی شدن، روی ارتباط خود تمرکز کنید. دوست اوتیستیک شما ممکن است آداب و رسوم اجتماعی را کاملا رعایت نکند، اما این بدان معنا نیست که برای دوستی شما ارزشی قائل نیست.

نسبت به این افراد و خانواده آنها ترحم نشان ندهید، قضاوت نکنید و به دنبال علل ابتلای افراد به این اختلال نباشید! این چیزی است که حتی دانشمندان هم نمی‌دانند!

مهری قنبرزاده

کد خبر 667323
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 21
  • نظرات در صف انتشار: 9
  • نظرات غیرقابل انتشار: 10
  • IR ۱۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
    41 4
    من اوتیسم دارم ولی تشخیص داده نشده الان ۴۵ سال دارم وزن فرزند دارم ولی مشکلات زیادی دارم تاوان کم کاری وزارت بهداشت را کی میدهد
    • IR ۰۹:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
      0 10
      خودتون باید با این بیماری مبارزه کنید تنوع در زندگی معاشرت با دوستان جدید وغیره
    • جواد IR ۱۳:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
      4 0
      سلام دوست عزیز علائمتون چیه
    • ناشناس IR ۱۶:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
      2 1
      اگر شما اوتیسم دارید با انجمن اوتیسم ایران تماس بگیرید و راهنمایی میکنند که چطور مشکلات خود را از طریق روانشناس حل کنید
  • اشنا IR ۲۳:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
    32 4
    کودکان اوتیسم در ارتباط با دیگر بچه ها خیلی مشکل دارند باید کشورمان به کودکان اوتیسم بیشتر توجه کند خانواده های آنها نگران آینده این بچه ها هستند آنها به آموزش زیادی نیاز دارند و جامعه هم آنها را کمتر درک می کند
  • IR ۲۳:۲۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
    17 1
    شاید اوتیسم نداشته باشم...شاید گیر افتادم....میتونی یک تست آنلاین ازم بگیری تا برات روشن بشه...
  • IR ۲۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۴
    19 6
    این چیزایی که درمورد اوتیسم خوندم فک میکنم خیلیا دچارشن ولی خودشونم خبر ندارن
  • حسن IR ۰۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    6 20
    امان از واکسن ها...
    • IR ۱۳:۲۹ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
      1 1
      درست در ایران شاید یک نفر از هزار اوتیسمی تشخیص داده شه
  • IR ۰۰:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    15 3
    کودک منم مبتلا به اوتیسم است چرا هیچ ارگانی بچه‌ها ی اوتیسم رو تحت پوشش قرار نمیده.من دارم ماهی چهار میلیون خرج گفتار درمان وکاردرمان و... میدم.آخه از کجا بیارم.
  • عبداله IR ۰۰:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    23 1
    پسر من اوتیسم خفیف داره دکتر تشخیص نداد ولی کاردرمان گفتار درمان تشخیص داد الان۳ماه میره کلاس خیلی بهتر شده هرکه بچه اش اوتیسم داره قبل ۳سالگی یا ۴ سالگی بره گفتار درمان خیلی بهتره اگه بچتون بیقراره ببرید گفتار درمان انشااله درمان بشوند
  • بینام IR ۰۳:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    16 1
    منم دارم فکر کنم😐
  • م ب IR ۰۷:۳۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    7 3
    تلویزیون و رسانه ها و شهر داری بیلبورد و برنامه های برای شناخت او تیسم بگذارند و بهزیستی مراکزی برای درمان اوتیسم ایجاد کنند مراکز گفتار درمانی و کاردرمانی ها نمی‌توانند با افراد اوتیسم کار کنند
  • علی IR ۰۸:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    6 4
    پسرمن مبتلا به اوتیسم هست. ولی هیچ کس نه پسر من رو درک کرده و نه خانواده من رو ....آینده خوبی برای پسرم نمیبینم و هیچ کمکی به ما نشده . ممنون مخصوصا از همشهری
  • IR ۰۹:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    10 4
    من پسری دارم دور حرف زد یه کم بعضی از کارهایش از بچه های هم سن سالش عقبتر هست .آیا میشود گفت اوتیسم داره
  • علی خان IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    5 3
    امروزه با آزمایش در زمان بارداری میشه این مشکل را تشخیص داد و از تولد بچه مشکل دار جلو گیری کرد ، با ی آزمایش کوچولو قابل حل است و می‌توان ی خانواده را از مشکلات بزرگی نجات داد.
  • مجید IR ۰۹:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    10 11
    من یی پسر پانزده ساله اوتیسم شدید دارم دولت باید یی فکری برای این خانواده‌ها انجام بدهد هزینه کلاسهای گفتار درمانی و کار درمانی بالاست با این حقوق جواب گوی نیستیم
  • IR ۱۰:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    13 4
    پسر من مشکل گفتار نداره ولی علائم اوتیسم را داره . بعد از 14 سال یک دوست ثابت نداره و اصلا به حرف ها توجه نمی کنه و در مورد خواسته ها و علایق خودش پافشاری می کنه ولی بسیار باهوش هست و فکر اقتصادی داره . از جایی که ما فکرش را هم نمی کنیم برای خودش درآمد کسب می کنه .
  • IR ۱۰:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    6 1
    توجه کنید که علائم اوتیسم بین دختران و پسران فرق داره
  • خدای رحمان IR ۱۴:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    1 1
    منم شوهرم و 3 پسرم اوتیسمه خدا به دادم برسه یکی 48 ساله اوتیسم شدید یکی 36ساله اوتیسم خیلی شدید یکی 13 ساله ودیگری 9 ساله وبرادر آخری ام هم 36 ساله اوتیسم شدید داره بازم خدا را شکر که من سالمم وهنوز زنده ام ونفس می کشم.
  • دکتر IR ۱۶:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
    6 1
    داشتن نه علامت نشانه اوتیسم هست مهمترین عامل اوتیسم ژنتیک هست و عوامل محیطی هم هست اما اگر کسی کودک او در راه رفتن نشستن و سینه خیز رفتن و راه رفتن و یا اشاره کردن حتی بابای کردن و بازی با کودکان دیگر و یا حرف زدن مشکل داره حتما از یک روانپزشک کودک نه هر دکتری کمک بگیرید برای تشخیص اوتیسم