به گزارش همشهری آنلاین به نقل از بهداشتنیوز، چاقی به تجمع بیش از حد چربی در بدن گفته میشود که برای سلامتی بسیار مضر است. این عارضه مشکلات بسیار زیادی مانند دیابت نوع دو، بیماریهای قلبی و عروقی، فشارخون بالا، کبد چرب، آپنه انسدادی و حتی سرطان را با خود به همراه میآورد.کاهش وزن در افراد چاق میتواند منجر به بهبود کیفیت زندگی، کاهش افسردگی، کاهش پرخوری و در نهایت سلامت جسمانی آنها شود.
این مهم امروزه از طریق روشهای مختلفی نظیر جراحی، رعایت رژیمهای غذایی، استفاده از انواع داروهای گیاهی و همچنین انجام فعالیت ورزشی رخ میدهد. در این میان، تأثیر انواع مختلف گیاه دارویی چای، همواره جایگاهی ویژه داشته است.
به بیان محققان، در میان انواع چای، چای سبز یکی از پرطرفدارترین آنهاست که افراد چاق برای کاهش وزن و افزایش اکسیداسیون چربی استفاده میکنند. اما به تازگی نوشیدنی دیگری در رقابت با چای سبز قرار گرفته است.
این رقیب که چای سفید نام دارد و همانند چای سبز و چای سیاه، از گیاهی با همین نام به دست میآید، دارای چهار ماده مهم چربی سوز یعنی پلی فنول، کاتچین، کافئین و اپی گلوکاتچین است که احتمالاً موجبات برتری آن را نسبت به چای سبز یا دیگر چایها به وجود میآورد. این چای از لحاظ قیمت نیز گرانتر از چایهای دیگر است.
اهمیت این ماده جالب توجه در کنترل چاقی، باعث گردیده که پژوهشگری از دانشگاه تربیت مدرس در خصوص آن مطالعهای را انجام داده و بر ارتباط بین چای سفید و متابولیسم بافت چربی تاکید کند.
بر اساس یافتههای این پژوهش که به صورت نامهای به سردبیر مجله علمی پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند منتشر شده است، مرور تحقیقات مختلفی که عموماً در مراکز پژوهشی خارج از ایران انجام شدهاند، حاکی از آن است که استفاده از چای سفید، باعث افزایش اکسیداسیون چربی در افراد چاق میشود. در واقع این نوشیدنی جالب با تأثیر مواد مؤثره خود بر متابولیسم بافت چربی بدن، موجبات کنترل چاقی را فراهم مینماید.
به گفته امیرحسین احمدی حکمتی کار، پژوهشگر گروه تربیت بدنی دانشگاه تربیت مدرس، علاوه بر این مشخص شده است که چای سفید خواص آنتی اکسیدانی دارد و از این طریق نیز میتواند برای سلامتی مؤثر باشد».
این محقق با توجه به آثار مثبت این نوع چای در بهبود کیفیت زندگی افراد چاق، پیشنهاد داده است که محققان در تحقیقات آینده به بررسی مقایسه تأثیر چای سفید با چای سبز و دیگر چایها در ارتباط با شاخصهای مرتبط با چاقی پرداخته تا بتوانند فرضیههای موجود را در رابطه با پتانسیلهای بیشتر چای سفید به افراد چاق ارائه دهند».
چای سفید نوعی چای است که برای تهیه آن، به جای استفاده از برگ گیاه چای، از جوانهها و گلبرگهای تازه آن استفاده میشود. این گلبرگهای تازه در نور طبیعی آفتاب خشک میشوند و سپس مراحل بعدی تهیه چای را طی میکنند.
از آن جا که جوانههای نشکفته گیاه چای دارای پرزهای سفید نقرهای بوده و به آن ظاهری سفید میدهند، این چای به نام چای سفید شناخته میشود، هر چند دمکرده آن به رنگ زرد کمرنگ است.
نظر شما