دوشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۸۶ - ۲۰:۳۸
۰ نفر

مریم رشدی: پیروک، نوعی شیرینی مغزدار است که خمیر آن شباهت زیادی به خمیر انواع پای دارد؛ مغز آن را انواع مارمالاد تشکیل می‌دهد و تنوع پیروک‌ها نیز بسته به مارمالاد داخل آنهاست.

دسر

به عنوان مثال در اینجا از مخلوط مارمالاد گریپ‌فروت و نارنگی استفاده شده است.

مواد لازم برای خمیر:

- کره، 150گرم

- شکر، 90 گرم

- آرد، 250گرم

- تخم‌مرغ، 2 عدد [خواص تخم‌مرغ]

- بیکینگ پودر، یک‌دوم قاشق چای‌خوری

- وانیل، یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

- پوست پرتقال رنده شده، یک قاشق سوپ‌خوری

- گردوی رنده شده، 2 قاشق سوپ‌خوری [خواص گردو]

- مارمالاد گریپ‌فروت و نارنگی، به مقدار لازم

مواد لازم جهت تهیه مارمالاد گریپ‌فروت و نارنگی:

- گریپ فروت، 2 عدد

- نارنگی، 4 عدد

- شکر، 750گرم

- پودر ژلاتین، یک قاشق سوپ‌خوری

- آب، نصف پیمانه

- وانیل، یک‌چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه مارمالاد:

ابتدا نارنگی‌ها و گریپ‌فروت‌ها را پوست کنده و گوشت داخل آنها را پس از خرد کردن، همراه شکر و آب در قابلمه‌ای بریزید و روی شعله ملایم اجاق گاز نیم‌ساعت حرارت دهید.

همزمان در یک کاسه کوچک فلزی 3قاشق سوپ‌خوری آب جوش ریخته و پس از اضافه کردن پودر‌ژلاتین به آن، روی کتری در حال جوش بگذارید تا حل شود.

سپس ژلاتین مایع را به مخلوط نارنگی و گریپ فروت در حال جوش اضافه کنید و خوب هم بزنید تا مارمالاد غلیظ شود؛ برای این منظور یک ساعت زمان لازم است.

طرز تهیه خمیر:

ابتدا کره و شکر را با دستگاه همزن خوب بزنید، سپس تخم‌مرغ‌ها را دانه‌دانه اضافه کرده و همین‌طور هم بزنید.

مواد خشک شامل آرد، بیکینگ پودر، وانیل، پوست پرتقال رنده‌شده و گردو را در ظرف دیگری با هم مخلوط کرده، سپس به مخلوط کره، تخم‌مرغ و شکر بیفزایید.

در این مرحله، بعد از کمی هم‌زدن، دستگاه را خاموش کرده و خمیر را با دست ورز دهید. یک‌چهارم خمیر را نگه داشته و کنار بگذارید؛ بقیه را داخل ظرف پیرکس گرد یا قالب پای پهن کنید و روی آن را با مارمالاد بپوشانید.

خمیر کنار گذاشته شده را توسط وردنه باز کرده و به صورت نوارهای باریک با چاقو برش دهید و به حالت ضربدری روی مارمالاد بگذارید.

حالا فر را روشن کرده و آن را روی 180 درجه سانتی‌گراد تنظیم کنید و ظرف را روی طبقه وسط فر به مدت نیم‌ساعت قرار دهید.

نکته یک: بهتر است فر را 15دقیقه قبل از قرار دادن ظرف درآن در همین دما روشن کنید.

نکته2: شما می‌توانید خمیر پیروک را از شب قبل آماده کرده، داخل کیسه فریزر بریزید و در یخچال قرار دهید.

نکته3: برای براق شدن روی پیروک، می‌توانید یک عدد زرده تخم‌مرغ را با چنگال زده، سپس توسط قلم‌مو روی خمیرهای ضربدری شده بمالید و پس از آن، در فر قرار دهید.

کد خبر 44652
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار تغذیه و آشپزی

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز