سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۹
۰ نفر

همشهری آنلاین: مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان گفت: در حال حاضر ۵۸ درصد حجم مخازن سدهای لرستان پر است.

آب

به گزارش ایسنا، دکتر رضا میرزایی با بیان این که در سال آبی جاری میزان کل بارش‌های استان معادل ۶۷۸ میلی‌متر بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۸۹ و نسبت به میانگین آمار بلندمدت ۱۰۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد، افزود: پل‌دختر با ۶۲۵ میلی‌متر و الیگودرز با ۳۷۷ میلی‌متر بیش‌ترین  و کم‌ترین میزان بارش را داشته‌اند.

وی با بیان این که مساحت پوشش برف استان نسبت به سال قبل ۱۷ و نسبت به آمار بلندمدت ۵ درصد کاهش را نشان می‌دهد، اضافه کرد: حجم روان‌آب‌های رودخانه‌های لرستان از ابتدای مهر تا پایان بهمن در منطقه دوآب ویسیان ۲۱۷ میلیون مترمکعب بوده که ۸۶ درصد افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان ادامه داد: حجم روان آب‌های رودخانه کشکان در منطقه دوآب ویسیان ۴۳۵ میلیون مترمکعب بوده است که ۹۲ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

میرزایی گفت: همچنین حجم روان آب‌های مادیان رود کوهدشت ۲۸ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به گذشته ۵۷۸ درصد افزایش یافته است.

وی عنوان کرد: حجم روان آب‌های رودخانه کشکان در محل پل‌دختر که شامل مجموع کل سرشاخه‌های حوضه کشکان بوده، ۱۳۷۴ میلیون مترمکعب است که این میزان نسبت به گذشته ۳۰۶ درصد افزایش یافته است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان افزود: حجم روان آب‌های رودخانه «تیره» ۳۱۰ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به قبل ۳۵۲ درصد افزایش یافته؛ همچنین حجم روان آب‌های رودخانه «ماربره»  ۱۰۷ میلیون مترمکعب است.

مجموع آب‌های  ذخیره شده در سدهای استان ۱۱۴ میلیون مترمکعب است

میرزایی در ادامه با اشاره به میزان آب ذخیره شده در مخازن سدهای لرستان تا چهارم اسفند سال جاری گفت: سدهای مروک، ایوشان، هاله، خان‌آباد، کزنار و حوضیان ۲۰۶ میلیون مترمکعب حجم مخزن دارند که در مجموع آب ذخیره شده در آن‌ها ۱۱۴ میلیون مترمکعب است.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۵۸ درصد از حجم مخازن سدهای لرستان پر است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان به میزان آب جمع شده در مخزن سد «مروک» اشاره کرد و گفت: حجم آب جمع شده در این سد ۴۰ میلیون مترمکعب است؛ ۲۰ کیلومتری بالادست «مروک»، سد کمال صالح را ساخته‌اند و بخش عمده آب این حوضه آبریز را می‌گیرد.

میرزایی با بیان این که ۴۸.۶۸ میلیون مترمکعب آب نیز پشت سد ایوشان ذخیره شده است، یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود این سد تا پایان امسال سرریز کند؛ برای سرریز شدن ۳ میلیون مترمکعب آب می‌خواهد تا آب اراضی مناطق زاغه و چغلوندی و بخشی از آب رودخانه کشکان را در مواقع ضروری تأمین کند.

سد هاله کوهدشت پس از ۱۲ سال، امسال سرریز کرد

وی با تأکید بر این که سد هاله کوهدشت برای اولین بار بعد از ۱۲ سال  امسال سرریز کرد، افزود: حجم مخزن سد «خان‌آباد»  ۱۴ میلیون مترمکعب بوده که در حال حاضر حجم آب پشت سد ۵.۶ میلیون مترمکعب است؛ علت پر نشدن مخزن این سد به خاطر این است که در الیگودرز بیشتر بارش‌ها انباشت برف است  که در زمین نفوذ می‌کند و حوضه آبگیر سد خان‌آباد یک‌ساله پر نمی‌شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای لرستان با بیان این که حجم مخزنی  کزناز الیگودرز ۸۰۰ هزار مترمکعب است که  هفته گذشته سرریز شد.

وی بیان کرد: حجم آب پشت سد «حوضیان» نیز ۱۷ میلیون مترمکعب است در حالی‌که حجم کل این سد ۳۱ میلیون مترمکعب است.

میرزایی با اشاره به این که از مجموع ۱۰۰ درصد بارندگی  ۵۰ درصد بارش‌های استان تبخیر می‌شود و ۴۰ درصد روان آب و ۱۰ درصد نفوذ می‌کند، یادآور شد: این در حالی است که در کشور از مجموع کل بارندگی، ۷۲ درصد تبخیر و ۲۸ درصد باقی می‌ماند.

کد خبر 432946

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار محیط زیست

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha