همشهری آنلاین: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که نوعی پروتئین می‌تواند به ایمنی بدن در برابر سرطان کمک کند.

سرطان

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، سرطان بیماری فریبنده‌ای است و می‌تواند با حیله‌های حیرت‌انگیزی در بدن باقی بماند و گسترش پیدا کند اما پژوهشگران دانشگاه راش (Rush University) و دانشگاه کالیفرنیا، سن‌دیه‌گو (UCSD)، راهی برای مداخله در این حیله‌ها و پیشگیری از رشد و متاستاز تومورهای سرطانی یافته‌اند.

سلول‌های میلوئیدی، نوعی گلبول سفید هستند که برای جستجوی بیماری‌زا یا پاتوژن‌ در بدن حرکت می‌کنند. این سلول‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند. درشت‌خوار ام۱ (M۱ macrophage) که رشد تومور را سرکوب می‌کنند و درشتخوار ام۲ (M۲ macrophage) که دقیقا برعکس این کار را انجام می‌دهند و با سلول‌های تی مبارزه می‌کنند تا فعالیت و رشد سرطان ادامه پیدا کند.

این پژوهش جدید، یک سرنخ حیاتی را در مورد تبدیل سلول‌های میلوئیدی به درشت‌خوار یا سلول‌های دیگر نشان می‌دهد. بر اساس این پژوهش، نکته اصلی، وجود نوعی پروتئین موسوم به CD۱۱b است که روی سطح سلول‌های میلوئیدی وجود دارد. با افزایش فعالیت این پروتئین، تعداد سلول‌های میلوئید ام۱ نیز افزایش پیدا می‌کند؛ در حالی که کاهش آن، به رشد سلول‌های میلوئید ام۲ منجر می‌شود. تومورها برای نجات پیدا کردن، این پروتئین را سرکوب می‌کنند تا سلول‌های میلوئید ام۲ را به وجود آورند و رشد خود را افزایش دهند.

پژوهشگران با مشخص کردن این مکانیسم، قابلیت CD۱۱b را در درمان سرطان مورد بررسی قرار دادند. آنها در آزمایش خود از موش‌هایی استفاده کردند که به طور کامل فاقد این پروتئین بودند. تومورهای سرطانی به موش‌ها پیوند زده شد و پژوهشگران دریافتند که رشد تومور در این موش‌ها، بسیار بیشتر از موش‌های تحت کنترل است.

در مرحله بعد، پژوهشگران به موش‌های معمولی، مولکولی موسوم به لوکادهرین ۱ (LA-۱) تزریق کردند. این مولکول توانست عملکرد CD۱۱b را افزایش و تعداد تومورها را به شکل چشمگیری کاهش دهد. در نهایت، پژوهشگران با اطمینان از این که این مولکول عملکرد درستی دارد، موشی را مهندسی کردند که CD۱۱b همیشه در بدن آن فعال بود. تومورهای بدن این گونه موش نیز به شکل قابل توجهی کاهش یافت.

پژوهشگران باور دارند که این پژوهش نشان می‌دهد CD۱۱b، هدف امیدوار کننده‌ای برای روش‌های جدید ایمنی در برابر سرطان است.

این پژوهش، در مجله Nature Communications به چاپ رسید.

کد خبر 427728
منبع: ایسنا

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha